دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
14 اسفند 1399 - 08:49

اعتراف وزارت امور خارجه آمریکا به شکست سیاست فشار حداکثری علیه ایران

سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا با اعتراف به شکست سیاست فشار حداکثری علیه ایران گفت: این سیاست فقط باعث منزوی شدن واشنگتن شد.
کد خبر : 568703
1.jpg

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری آنا از وب‌سایت وزارت امور خارجه آمریکا، ند پرایس در نشست خبری خود درباره موضوعات مختلفی ازجمله برجام و آغاز تحقیقات دیوان لاهه درباره جنایات جنگی رژیم صهیونیستی اظهارنظر کرد.


وی در پاسخ به سؤال خبرنگاری درباره اینکه چه نمره‌ای به رویکرد دولت جو بایدن درقبال ایران، از زمان روی کار آمدنش در بیستم ژانویه می‌دهد، گفت: کار ما با ایران هنوز تکمیل نشده است و تا زمانی که به خواسته خود دست نیافته‌ایم، کامل نمی‌شود. آن خواسته، ممنوعیت دائمی و قابل تأیید دست نیافتن ایران به برنامه اتمی است.


وی سپس کارزار موسوم به فشار حداکثری دولت قبل به ریاست دونالد ترامپ را سیاستی خواند که بدون هرگونه گشایش دیپلماتیک، هیچ سودی نداشت.


سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا توضیح داد: این (فشار حداکثری) می‌خواست که توافق بهتری (با ایران) حاصل کند. قصد داشت آمریکا را با نزدیکترین متحدان و شرکایش متحد کند. آن (سیاست) می‌خواست ایران و نوابش را تسلیم کند، اما درواقع عکس تمام این چیزها اتفاق افتاد.


پرایس با اعتراف به شکست خوردن سیاست فشار حداکثری ترامپ بر ایران، تصریح کرد: البته که ایران مؤلفه‌های کلیدی برنامه هسته‌ای خود را پیشرفت داده است. قطعاً این ایالات متحده و نه ایران بود که با این سیاست منزوی شد.


این مقام ارشد آمریکا درباره برنامه دولت بایدن درباره برنامه هسته‌ای ایران عنوان کرد: چیزی که الان می‌توانم بیان کنم، این است که در حال سنجش اهداف فراگیر خود هستیم. هدف جامع ما اعمال محدودیت دائمی و قابل تأیید بر برنامه اتمی ایران است.


سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا در بخش دیگری از صحبت‌هایش در واکنش به آغاز تحقیقات دیوان کیفری بین‌المللی درباره جنایات جنگی رژیم صهیونیستی علیه فلسطینیان نیز گفت: قاطعانه با اعلامیه دادستانی دیوان لاهه درباره تحقیقات در موضوع فلسطین مخالف هستیم و باعث ناامیدی ما شده است.


وی با تأکید بر تعهد آمریکا به امنیت رژیم صهیونیستی، مدعی شد دیوان لاهه هیچ صلاحیتی برای رسیدگی به موضوع ندارد. رژيم صهیونیستی عضو دیوان کیفری بین‌المللی نیست و صلاحیت آن را نپذیرفته است.


پرایس در ادامه ادعاهای خود افزود: فلسطینی‌ها واجد شرایط دولتی مستقل نیستند و به همین دلیل شرایط کسب عضویت در دیوان لاهه به‌عنوان دولت یا مشارکت در آن به‌عنوان دولت یا حتی ارائه صلاحیت به این دادگاه را ندارند.


درحالی‌که آمریکا نیز مانند رژیم صهیونیستی عضو دیوان کیفری بین‌المللی نیست، اما این دیپلمات آمریکایی به تعیین تکلیف برای لاهه پرداخت و گفت: آمریکا همواره این موضع را داشته است که حوزه قضایی دیوان باید برای کشورهایی باشد که آن را پذیرفته‌اند یا از سوی شورای امنیت سازمان ملل به آن ارجاع داده شدند.


وی با طفره رفتن از پاسخ به سؤال خبرنگاری درباره اینکه فلسطینی‌ها برای مشکلات خود به کجا باید شکایت کنند، گفت: ما خواستار راهکار دو دولتی برای این مناقشه قدیمی هستیم. راهکار دو دولتی زیرا هم اسرائیل را به‌عنوان دولتی یهودی حفظ می‌کند و هم به فلسطینی‌ها دولت معتبر خودشان را می‌دهد تا بتوانند حق تعیین سرنوشت داشته باشند.


انتهای پیام/4033/


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب