انتقاد از عدم بانک اطلاعات مرتبط با فعالیت انجمنهای علمی در وزارت بهداشت
به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، سیما سادات لاری، معاون فرهنگی و دانشجویی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در جلسه ارائه گزارش و بررسی فعالیتهای اداره انجمنهای علمی دانشجویی اداره کل فرهنگی وزارت بهداشت که با حضور حسن زائریلطف، مدیرکل فرهنگی و مریم حسینی، معاون ادارهکل فرهنگی و رئیس و کارشناسان اداره انجمنهای علمیدانشجویی ادارهکل فرهنگی وزارت بهداشت در معاونت فرهنگی و دانشجویی وزارت بهداشت برگزار شد، با اشاره به اهمیت جایگاه ویژه انجمنهای علمی دانشجویی در توسعه آموزش و پژوهش در دانشگاهها، بر توجه ویژه به این نهاد دانشجویی نوپا تأکید کرد.
وی افزود: انجمنهای علمی دانشجویی یکی از مهمترین نهادهای دانشجویی فعال در دانشگاههای علوم پزشکی کشور هستند که نقش مؤثری بر توسعه آموزش و پژوهش در دانشگاهها دارند و به رشد فرهنگ پژوهش و تحقیق در میان دانشجویان کمک میکنند. البته در فعالیت انجمنهای علمیدانشجویی باید تعامل مستمری بین معاونت فرهنگی و دانشجویی و معاونت تحقیقات و فناوری وجود داشته باشد و نقش و شرح وظایف مرکز استعدادهای درخشان، کمیته تحقیقات دانشجویی و انجمنهای علمی دانشجویی به منظور ارتقا، همافزایی فعالیتها و پیشگیری از موازی کاری به خوبی مشخص شود.
معاون وزیر بهداشت گفت: انجمنهای علمی دانشجویی در سطح دانشگاههای علوم پزشکی نسبت به سایر نهادهای دانشجویی نوپاتر و جدیدتر هستند و نیاز به حمایت و پشتیبانی بیشتری دارند، بنابراین باید تلاش شود ضمن تقویت این نهاد دانشجویی نوپا، عرصههای فعالیت و راهکارهای کیفیسازی فعالیت آنها احصا و اجرایی شود.
معاون فرهنگی و دانشجویی وزیر بهداشت «جامعنگر» بودن را از جمله خصایص بارز فعالان انجمنهای علمیدانشجویی برشمرد و گفت: ویژگیهای خاص و بارزی که در میان دانشجویان فعال انجمنهای علمی وجود دارد، «جامعنگری» آنهاست که موضوع بسیار مهمی است و دانشجویان عضو این نهاد دانشجویی باید ضمن تقویت این صفت مشترک، تلاش کنند تا دانشجویان بیشتری به سمت فعالیتهای علمیدانشجویی ترغیب شوند. به هر حال باید در راستای تقویت انجمنهای علمی در سطح دانشگاههای علوم پزشکی از تمام قوا و ظرفیتهای موجود نهایت استفاده را ببریم.
وی با بیان اینکه پتانسیلها و ظرفیتهای انجمنهای علمیدانشجویی در مسیر حرکت به سوی تولید دانش و کارآفرینی باید مورد استفاده قرار گیرد، گفت: انجمنهای علمی دانشجویی باید با مهارتها و ابزارهای مبتنی بر دانش، نیازهای جامعه را در سطوح مختلف علوم پزشکی و میان رشتهای برطرف کنند و از پتانسیلها و ظرفیتهای آنها در مسیر حرکت به سوی تولید دانش و کارآفرینی استفاده شده و به سمت خودکفایی و کارآفرینی سوق پیدا کنند.
در ادامه مهدیه پرند، رئیس اداره انجمنهای علمی دانشجویی اداره کل فرهنگی وزارت بهداشت گزارشی از فعالیتهای این اداره ارائه داده و به مهمترین اقدامات و فعالیتهای انجام شده اشاره کرد.
رئیس اداره انجمنهای علمی دانشجویی رشد کمی انجمنهای علمی دانشجویی در اغلب دانشگاههای علوم پزشکی کشور را قابل توجه دانست و گفت: از تعداد ۷۱۸ انجمن ثبت شده در سامانه الکترونیکی فرابر ۶۴۰ انجمن علمی دانشجویی مورد تأیید قرار گرفته و زیر مجموعه ۱۴ انجمن کشوری مشغول فعالیت هستند.
وی با اشاره به اینکه به دنبال افزایش سطح کیفی فعالیت انجمنهای علمی دانشجویی هستیم، بیان کرد: انجمنهای علمی دانشجویی بهصورت مستمر سمینارها، همایشها، کارگاهها، استارتآپ ویکندها، کمپینها و فعالیتهای مشابهی با کیفیتهای مختلف در سطوح مختلف دانشگاهی، منطقهای و کشوری برگزار میکنند و ما امروز بر روی افزایش سطح کیفی این فعالیتها متمرکز شدهایم.
پرند در بخش دیگری از سخنان خود «در اختیار نداشتن فضای فیزیکی اختصاصی در اغلب دانشگاهها»، «جامع و کامل نبودن آییننامه و دستورالعمل ایجاد و راهاندازی انجمنهای علمیدانشجویی» و «نبود بانک اطلاعات کمی و کیفی مرتبط با فعالیت انجمنهای علمی دانشجویی» را از جمله مشکلات و موانع پیشروی فعالیت این نهاد دانشجویی برشمرد.
در پایان این نشست معاون فرهنگی و دانشجویی وزارت بهداشت پس از استماع گزارش ارائه شده، ضمن تقدیر از فعالیت شایسته اداره انجمنهای علمی دانشجویی در ایام کرونا و تشکر از رئیس و کارکنان این اداره به جهت ساماندهی انتخابات کشوری انجمنهای علمی بهصورت مجازی، بر نقش استارتآپها و نوآوری در عرصههای مختلف فعالیت این نهاد دانشجویی تأکید کرد.
انتهای پیام/4118/
انتهای پیام/