دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
27 بهمن 1399 - 09:41
یادداشت/ محمد بحرینیان؛

ناجیان موتوری!

محمد بحرینیان طی یادداشتی نوشت: عده‌ای موتورسوار در راهپیمایی موتوری روز بزرگداشت انقلاب اسلامی، در خیابان‌های اصفهان علیه رئیس‌جمهور شعاری دادند که یقینا خلاف قانون است و خوشبختانه دادستانی اصفهان نیز در پی برخورد با خاطیان معدود این رویداد برآمده است.
کد خبر : 564255
بحرینیان.jpg

به گزارش گروه رسانه‌های دیگر خبرگزاری آنا، محمد بحرینیان طی یادداشتی در روزنامه رسالت نوشت: عده‌ای موتورسوار در راهپیمایی موتوری روز بزرگداشت انقلاب اسلامی، در یکی از خیابان‌های اصفهان علیه رئیس‌جمهور شعاری سر دادند که یقینا خلاف قانون و خلاف مصلحت است و خوشبختانه دادستانی اصفهان نیز در پی برخورد با خاطیان معدود این رویداد برآمده است. اما عجیب‌تر از این ماجرا، واکنش‌های پس‌ازآن است:


یک. هیئت محترم دولت بیانیه‌ای صادر کرده و ضمن ارتباط دادن مسئله اصفهان به تحریم و جنگ اقتصادی و روایت‌های مجعول کسانی که آن‌ها را کاسبان تحریم دانسته، هشدار داده که «هر صبری پایانی دارد». معاون اول رئیس‌جمهور دست‌به‌قلم شد و به رئیس قوه قضائیه نامه نوشت و خواستار برخورد قاطع با رفتار موهن چند موتورسوار شد. وزیر ارشاد فرصت را مناسب دانست تا در همین خصوص به ستاد امربه‌معروف اصفهان حمله کند. رئیس دفتر رئیس‌جمهور، رفتار چند موتورسوار را «به‌غایت غیرمسئولانه، ضد ملی، تفرقه‌افکنانه و مجرمانه» دانست. معاون حقوقی رئیس‌جمهور، این اقدام را تضعیف جمهوریت دانست که ابعاد فرهنگی آن از ابعاد حقوقی آن مهم‌تر است.


حسام‌الدین آشنا با لحنی مملو از تهدید نوشت: «تجربه نشان داده است از راه‌اندازی جریانات خودجوش! و شعارهای سازمان‌یافته علیه دولت تا سوءاستفاده دشمنان و شکل‌گیری اغتشاش علیه نظام راهی نیست. در سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی و شرایط حساس سیاست خارجی، آتش‌بازی با احساسات عمومی عواقب دردناکی دارد.»


معاون دفتر رئیس‌جمهور گفت: «تسلسل هتاکی‌ها اتفاقی به نظر نمی‌رسد». اکبر ترکان در مورد چند موتورسوار اصفهان، آن‌ها را جریانی دانست که ریشه تاریخی دارند. عباس آخوندی هم با اتخاذ موضعی تأمل‌برانگیز نوشت: «چنانچه خلیفه کشی باب شود، این راه را پایانی نیست.» سخنگوی حزب کارگزاران تأکید کرد که رفتار موتورسواران خودسرانه نبوده است. غیرازاین چند شخصیت و حزب حامی دولت هم مواضعی مشابه گرفتند.


دو. حساسیت شدید جریان حامی دولت بر مسئله توهین به رئیس‌جمهور قابل‌فهم است، اما سؤال اینجاست که این چهره‌ها، چرا درزمانی که در خیابان‌های تهران، علیه انقلاب اسلامی، اصل ولایت‌فقیه، مضامین عاشورایی و منافع ملی تندترین شعارها سر داده می‌شد خاموش بودند و موضعی نمی‌گرفتند؟


مگر همین آقای آخوندی که امروز نظام را تلویحا تهدید می‌کند و از باب‌شدن خلیفه کشی می‌ترساند، از فعالان اصلی ستاد فتنه‌گران ۸۸ نبود؟ مگر شعار «مرگ بر اصل ولایت‌فقیه» که آن زمان سر داده می‌شد غیرقانونی و ضد جمهوریت و اسلامیت نبود؟ هیئت محترم دولت که از اقدام چند موتورسوار -که البته باید تعقیب و مجازات شوند- چگونه به دفاع از عملکرد اقتصادی و سیاست خارجی دولت رسیده‌اند؟ قوه قضائیه با خاطیان برخورد خواهد کرد، اما مگر خطای چند جوان موجب تطهیر عملکرد غیرقابل‌دفاع و اوج ناکارآمدی دولت است؟


سه. اقدام هماهنگ، پرتکرار و سنگین تیم سیاسی، امنیتی و رسانه‌ای اصلاحات و اعتدال حاکی از این نکته است که مستأجران ناکارآمد دولت در روزهای آخر، خطای چند موتورسوار در اصفهان را سوژه و فرصت کم‌نظیری برای بیرون آمدن از لاک دفاع و سکوت یافته‌اند. جریانی که به‌واسطه عملکردش، رکورد ضعیف‌ترین دولت ۴۰ سال گذشته را به نام خود ثبت کرده و در ماه‌های پایانی، طبیعتا باید از کارنامه خود شرمسار باشد، فرصتی یافته تا زبان باز کند، به این‌وآن حمله کند، نظام را متهم به برنامه‌ریزی برای توهین به رئیس‌جمهور کند و خود را مظلوم نشان دهد.


دولتمردانی که اگر روی سخن و اظهارنظر برایشان مانده باشد، باید بگویند چرا و چگونه موجب شدیدترین سقوط ارزش پول ملی طی چند سال شده‌اند، این روزها فرصتی یافته‌اند تا آسمان‌وریسمان ببافند و به‌جای پاسخگویی، در موضع طلبکار بایستند. از همین رو، هیچ استبعادی ندارد که بگوییم آن چند موتورسوار اصفهانی با رفتار زشت خود، ناجی دولت روحانی شده‌اند.


چهار. در روزهای پایانی دولت دهم که رفتارهای مشابهی در توهین به برخی مسئولین رخ‌داده بود، مقام معظم رهبری چنین فرمودند: «آن‌کسانی که این کارها را می‌کنند، اگر واقعاً حزب‌اللهی و مؤمن‌اند، خب نکنند. می‌بینید که تشخیص ما این است که این کارها به ضرر کشور است، این کارها به نفع نیست. با احساساتشان راه بیفتند اینجا، آنجا، علیه این شعار بدهند، علیه آن شعار بدهند؛ این شعار دادن‌ها کاری از پیش نمی‌برد.»


موتورسواران خاطی اصفهان که تعدادشان هم در تصاویر از چند ده نفر تجاوز نمی‌کند، مخاطب این سخن‌اند. اگر همچون اکثر ملت ایران از عملکرد دولت خسته و خشمگین‌اند ولی مؤمن به انقلاب‌اند که باید بدانند این رفتارها، ریختن آب در آسیاب ناکارآمدهاست. اگر هم مسئله دیگری در کار است و بااطلاع از آن‌که این رفتار به سود انقلاب اسلامی و مردم نیست، بازهم به چنین رفتاری دست‌زده‌اند که حسابشان جداست.


پنج. ضمن احترام به برخی مدیران و اکثریت خدوم بدنه دولت، متأسفانه و دردمندانه باید نوشت که ما با دولتی روبه رو هستیم که به دنبال شکار فرصتی برای فرار از پاسخگویی و پوشاندن ناکارآمدی است و در این شرایط، وضعیت به‌مراتب حساس‌تر است. رئیس دولتی که یک ماه مانده به انتخابات ۹۶، با چند نفر با ظاهری بسیار عجیب عکس می‌گیرد و صفحه رسمی او آن را منتشر می‌کند به دنبال چیست؟ طبیعتا هدف آن است که بحث محوری انتخابات، موافقت و مخالفت افراد و فعالان سیاسی با پوشش آن چند جوان باشد و صورت‌مسئله اصلی یعنی کارآمدی، اقتصاد، معیشت و مسائلی ازاین‌دست فراموش شود.


دولتی که ما را از دلار ۵ هزارتومانی می‌ترساند، عملکردش دلار را به ۳۲ هزار تومان هم رساند. پیش‌ازاین نیز بارها نوشته و گفته‌ایم که حتی اگر دولتمردان در این هفته‌های پایانی به مقدسات شما توهین کردند، فریب نخورید. ملت ایران از قوه مجریه انتظار اجرا دارد و باید بر همین مطالبه متمرکز شود. نباید اسیر دوقطبی‌های انحرافی شد. مسئله اصلی کشور، رفتار چند موتورسوار نیست. مسئله اول سیاست داخلی کشور، کارنامه دولت ۸ ساله مدعیان اعتدال و تدبیر است.


شش. دستگاه قضائی موظف است با بررسی ریشه توهین چند موتورسوار به رئیس‌جمهور، عوامل را به مجازات برساند. علاوه بر این، باید تکلیف کسانی که مستقیم یا ضمنی، چنین رفتاری را به دستگاه‌های رسمی کشور نسبت دادند، مشخص شود. نمی‌توان بر شاخه نشست و بن درخت را برید. نمی‌توان در جمهوری اسلامی مسئول بود و علیه آن سخن گفت.


انتهای پیام/


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب