دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
توسط محققان صورت گرفت؛

استفاده از سیستم پیشرانه ماهواره‌ای یُدی برای کاهش زباله فضایی

محققان از یک سیستم پیشرانه ماهواره‌ای یُدی استفاده کرده‌اند که برای کاهش زباله فضایی مفید است.
کد خبر : 559083
beihang-sat1-thrustme-NPT-30-propulsion_thrustme-879x485.jpg

به گزارش خبرنگار گروه علم و فناوری خبرگزاری آنا از دیجیتال ترندز، یکی از عوامل مؤثر در افزایش روزافزون مشکل زباله‌های فضایی، افزایش تعداد ماهواره‌های کوچک در حال پرتاب است. هنگامی‌که این ماهواره‌ها خراب می‌شوند یا دیگر نیازی به آنها نیست، اغلب آنها در مدار خود رها می‌شوند. درنتیجه فضای اطراف سیاره ما توسط این زباله‌های خطرناک مسدود می‌شود.


برخی از راهکارهای پیشنهادی برای این مشکل شامل طرح‌هایی برای جذب و دفع زباله‌های فضایی است. اما رویکرد دیگر ایجاد زباله کمتر در آینده، تجهیز ماهواره‌ها به فناوری است تا در صورت عدم نیاز، دیگر از بین بروند. آژانس فضایی اروپا (ESA) اخیراً گزارش داده است که برای اولین بار از سیستم پیشرانه ماهواره‌ای یُدی برای تنظیم مدار یک ماهواره کوچک استفاده شده است.


ایده این است که وقتی یک ماهواره به پایان عمر خود می‌رسد، می‌تواند با استفاده از دستگاه پیشرانه، مدار خود را تخریب کند تا در جو قرار گیرد و بسوزد. با سوختن ماهواره، بقایای آن در مدار قدیمی خود باقی نمی‌ماند.


این فناوری پیشرانه توسط یک شرکت فرانسوی ساخته شده است. یُد از سایر پیشرانه‌ها ارزان‌تر است و همچنین غیر سمی و پایدار است که کار با آن را آسان و ساده می‌کند. همچنین چگال تر از پیشرانه‌های سنتی است، بنابراین حجم کمتری را روی ماهواره اشغال می‌کند.


اولین ماهواره‌ای که با استفاده از این روش پیشرانه جابجا شد، یک نانوماهواره مخابراتی بود که در نوامبر سال 2020 با موشک CZ-6 Long March 6 از چین پرتاب شد.


در آینده سیستم‌های مشابه می‌توانند به ماهواره‌های کوچک متصل شوند که این امر آنها را قادر می‌سازد در صورت عدم نیاز، خود را تخریب کنند و بنابراین زباله‌های فضایی کاهش یابد.


انتهای پیام/4112/


 


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب