تشخیص آلزایمر با استفاده از کره بادام زمینی
به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری آنا، پژوهشگران راهی پیدا کردهاند تا با بو کشیدن کره بادام زمینی بتوان پی برد که آیا فرد در مراحل اولیه ابتلا به آلزایمر قرار دارد یا نه. به گزارش سایت futurity.org که اخبار پژوهشهای برتر دانشگاهی در سراسر جهان را پوشش میدهد، جنیفر استامپز از دانشجویان تحصیلات تکمیلی دانشگاه فلوریدا در استتیتو کنت برِین برای بو و مزه این ایده را ارائه داده و ازکمک کنِت هیلمن، استاد عصبشناسی این دانشگاه در پروژه تحقیقاتی خود بهره گرفته است.
پژوهش آنان بر مبنای این ایده صورت گرفته است که توانایی بو کشیدن به اولین عصب جمجمهای مرتبط است و اغلب از نخستین چیزهایی است که در نقصان شناختی تحت تأثیر قرار میگیرد. از آنجایی که کره بادام زمینی یک «رایحه خالص» است، فقط توسط عصب بویایی تشخیص داده میشود و به آسانی تشخیص داده میشود.
در این پژوهش، بیمارانی که برای آزمایش ابتلا به این بیماری به کلینیک مراجعه کردهاند، با 14 گرم کره بادام زمینی -تقریباً به اندازه یک قاشق پر- و یک خطکش مدرج مورد بررسی قرار گرفتهاند. نتیجه نشان میدهد بیمارانی که در مراحل اولیه ابتلا به بیماری آلزایمر هستند، از لحاظ تشخیص این بو با سوراخ راست یا چپ بینی تفاوت مشخصی با افراد عادی دارند. سوراخ چپ بینی این افراد توانایی تشخیص خود را از دست میدهد و تا زمانی که به فاصله متوسط 10 سانتیمتر نرسد، نمیتواند بو را تشخیص بدهد، در حالیکه سوراخ راست بینی از فاصلهای دورتر قادر به تشخیص است. این امر مختص به بیماران مبتلا به آلزایمر است و در بیماران مبتلا به انواع دیگر زوال عقل چنین تفاوتی بین دو منفذ بویایی وجود ندارد.
پژوهشگران آزمایشهای بیشتری را در این مورد در دستور کار قرار دادهاند.
خلاصهای از این پژوهش در ژورنال دانش عصبشناسی (Journal of Neurological Sciences) منتشر شده است.
گزارش از: ساسان گلفر
انتهای پیام/