دانشگاه آزاد به فعالیت تشکلها اعتقاد راسخ دارد/ تشکلها باید برای جوانان و دانشجویان بمب امید و انرژی باشند
به گزارش خبرنگار حوزه فرهنگی و هنری گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، تشکلهای دانشجویی از نهادهای موثر در دانشگاهها هستند که همواره نقش به سزایی در پیش برد فعالیتهای فرهنگی و جانبی دانشجویان داشته اند. اما در سالهای اخیر به علل مختلف فعالیتهای این گروه تاثیرگذار در محیط دانشگاه کمرنگ شده است و همچنین شیوع ویروس کرونا در یک سال اخیر به این مساله دامن زده است. به نظر میرسد ادامه حیات این نهادهای سازنده در دانشگاه نیازمند توجه ویژه مسئولان فرهنگی دانشگاهها است.
در این راستا خبرنگار فرهنگی و هنری گروه دانشگاه خبرگزاری آنا با سید حمید مهدیون معاون مدیرکل امور تشکلهای اسلامی دانشگاهیان دانشگاه آزاد اسلامی گفتوگو کرده است که مشروح این گفتگو را در زیر میخوانید.
فعالیت تشکلها در سالهای اخیر کم فروغ شده است
آنا: فعالیت تشکلهای دانشگاهی را به خصوص در دانشگاه آزاد در سالهای اخیر چطور ارزیابی میکنید؟ به نظر شما اقبال دانشجویان به حضور و فعالیت در تشکلها کاهش نیافته است؟
مهدیون: میانگین فعالیت تشکلها در سالهای اخیر در همه دانشگاهها اعم از دولتی و آزاد نسبت به گذشته کم فروغتر شده است، اما با این حال در سالهای اخیر حمایتهای مادی و معنوی مدیریت دانشگاه آزاد اسلامی از تشکلها، در مجموع قابل تحسین بوده است.
گروه مدیریتی کلان دانشگاه آزاد اسلامی و بویژه حوزه معاونت فرهنگی و دانشجویی به فعالیتهای تشکیلاتی اعتقاد راسخ دارد و بنابراین همه تلاش خود را برای تسهیل فعالیتهای دانشجویی، انجام میدهد.
ما باید برای جوانان و دانشجویان بمب امید و انرژی باشیم، هرچه روحیه اعتقادی و معرفتی تقویت شود، کار تشکیلاتی بهتر انجام میشود.
آنا: علت این کم فروغ شدن را در چه مسائلی میبینید؟
مهدیون: کمرنگ شدن فعالیتها دلایل مختلفی دارد یکی از اصلیترین آنها، فضای رخوت، سستی و نا امیدی جامعه است که در اثر مدیریتهای ناصواب مسئولان حاصل شده، این فضا در همه دانشگاهها کاملا مشاهده میشود.
دغدغههای معیشتی و اقتصادی جدی دانشجویان و نگرانی از آینده شغلی و… اینها وجود دارد، البته اینها هیچکدام از ما سلب مسئولیت نمیکند و ما باید برای جوانان و دانشجویان بمب امید و انرژی باشیم، هرچه روحیه اعتقادی و معرفتی تقویت شود، کار تشکیلاتی بهتر انجام میشود.
وضعیت معیشتی جامعه امید را در جوانان کاهش داده است
آنا: مهمترین چالشی که در مسیر حرکت تشکلها و پویایی آنها وجود دارد چیست؟
مهدیون: چالشها و موانع فعالیتهای تشکیلاتی متنوع هستند و بحث جدی و مفصلی در این زمینه نیاز است. فعالیت تشکیلاتی فعالیتی جمعی است و شرایط کرونا چالش جدی مقابل فعالیتهای تشکیلاتی است. از طرفی فعالیتهای تشکیلاتی نیازمند انگیزه و امید است و متاسفانه شرایط اقتصادی کشور، وضعیت معیشتی جامعه و بهویژه دانشجویان، امید را در نسل جوان و دانشجویان کاهش جدی داده است.
چشمانداز وضعیت آینده اعم از اشتغال و ازدواج و… از یک طرف و عملکرد مسئولین اجرایی کشور از سوی دیگر امید را در دانشجویان کاهش داده، بنابراین انگیزه کار تشکیلاتی در دانشجویان دانشگاه آزاد و دانشگاههای دولتی کم شده است.
البته اعضای تشکلهای دانشجویی، نخبگان تشکیلاتی جامعه هستند و از ایمان و اعتقاد بالایی برخوردارند که همین ایمان، توکل بر خدا و حفظ روحیه انقلابی در بین دانشجویان تشکیلاتی سبب شده که علی رغم فرازها و فرودها، همچنان مشعل تشکیلات دانشجویی روشن باشد و با قوت به مسیر خود ادامه دهد.
متاسفانه شرایط اقتصادی کشور، وضعیت معیشتی جامعه و بویژه دانشجویان، امید را در نسل جوان و بویژه دانشجویان کاهش جدی داده است.
تشکلها در دوران کرونا از طریق فضای مجازی، جدیتر وارد میدان شوند
آنا: با شیوع و ادامه کرونا فعالیت تشکلها چطور میتواند به قوت خود باقی بماند و حیات خود را حفظ کند؟
مهدیون: کرونا علی رغم مضرات فراوانی که داشت اما بعضی از پتانسیلها از جمله ظرفیت بالای فضای مجازی را بهتر به ما شناساند. در حال حاضر شاید بشود گفت که فضای مجازی تبدیل به فضای حقیقی و حتی تاثیرگذارتر از آن شده است، تشکلها باید در فضای مجازی به منظور تبیین ارزشهای انقلاب و در دفاع از دستاوردهای انقلاب در این فضا پیشقدم و پیشتاز باشند.
تشکلها فرصت خیلی خوبی پیدا کردهاند که مبانی معرفتی و مهارتی خود را تقویت کنند. جنگ فرهنگی و اقتصادی دشمن در بستر رسانه انجام میشود، بنابراین بر ما بعنوان سربازان و افسران جنگ نرم، فرض است که همه تلاش خود را جهت تقویت سواد رسانهای خود به کار گیریم.
بنابراین در فضای کرونایی نیز تشکلها میتوانند در فضاهای علمی، معرفتی، بصیرتی و مهارتی کارهای جدی انجام دهند و بسیار جدیتر از قبل وارد این میادین بسیار مهم شوند.
آنا: فعالیت گروهها و تشکلهای دانشجویی چطور هدف دار و ساماندهی میشود؟
مهدیون: فعالیتهای تشکلهای دانشگاهی باید توسط خود تشکلها و بوسیله خود دانشجویان ساماندهی و هدف گذاری شود. به هیچ وجه فضای تشکیلاتی فضای دستوری نیست و تشکلها باید جلسات فکری خودشان رو مستمر داشته باشند. شوراهای مرکزی را منظم تشکیل دهند و بر آموزش مستمر خود جهت تقویت مبانی فکری و معرفتی اصرار داشته باشند.
اگر تشکیلات منظم باشد و ساختار خود را حفظ کند و برنامه ریزی خوب و قوی آموزشی برای اعضا داشته باشد، قطعا، مسیر رشد اعضا را فراهم میکند. البته تشکلهای دانشجویی برای برنامههای آموزشی و معرفتی خود، استفادههای خوبی را میتوانند از تشکلهای استادی داشته باشند.
اداره کل تشکلها بسترسازی میکند؛ تصدیگری نمیکند
آنا: اداره کل تشکلها چه برنامهای در این راستا دارد؟
مهدیون: اداره کل تشکلها، رسالت خود را توسعه و تقویت فعالیتهای تشکیلاتی در فضای دانشگاه، اعم از دانشجویی و استادی میداند و تلاشهای جدی در این رابطه انجام داده است.
البته سیاست اداره کل تشکلها ایجاد زمینه و بستر کار و فعالیت است و به هیچ وجه تصدیگری نمیکند. در همین راستا بسترهای مناسب و متنوعی را هم درفضای فیزیکی و هم در فضای مجازی برای تشکلها فراهم کرده و در جهت تامین و تولید محتوا گامهای جدی را برداشته است.
هر تشکلی در حال حاضر درخواست برگزاری دورههای آموزشی را داشته باشد، هم به لحاظ تامین محتوا و استاد و هم بستر برگزاری آموزش، اداره کل بهصورت کامل با تشکلها و اتحادیهها همکاری میکند و همچنین در خصوص برگزاری وبینارها و برنامههای مجازی، بستر کاملا مهیا شده و فضا برای برگزاری برنامهها، کاملا مهیا است.
آنا: آیا برنامهای برای ایجاد و ارائه خوراک فکری و فعالیتی و فرهنگی برای تشکلها دارید یا خیر؟
مهدیون: یکی از مدیریتهای اداره کل، مدیریت آموزش و مطالعات است که کار و رسالت این مدیریت علمی، آموزشی و محتوایی است. کارهای خوبی در خصوص تامین محتوا، اعم از کتاب، جزوه، تحقیق و پژوهش، فیلم، کلیپ، نمایشگاه و… انجام شده است که همه اینها به تشکلها و اتحادیهها ارایه شده و میشود.
در مجموع علی رغم مشکلات جدی که کرونا ایجاد کرده بسترسازیهای خوبی در اداره کل تشکلها انجام شده است. البته حتما نقایصی هم وجود دارد که در این زمینه پیشنهادها و انتقادهای فعالان تشکلها را با آغوش باز پذیرا هستیم و از انتقادات سازنده و پیشنهادات آنان استقبال میکنیم.
فلسفه وجود اداره کل ارایه خدمات به تشکلها است بنابراین و پیشنهادها و انتقادها را فرصتی برای ارائه بهتر خدمات خود میدانیم. حمایتهای بیدریغ دکتر طهرانچی رییس دانشگاه آزاد و دکتر جهانبین معاون فرهنگی و دانشجویی، از تشکلهای دانشجویی و استادی که واقعا حمایتهای اعتقادی است نقش بزرگی در ارائه خدمات به تشکلها داشته است.
در کارهای تشکیلاتی تقوا پیشه کنید
آنا: نکته یا توصیهای به تشکلها اگر در پایان دارید بفرمایید.
مهدیون: کار تشکیلاتی یعنی هم افزایی جمعی، یعنی جمع را بر خود مقدم داشتن، یعنی اعتقاد به خرد جمعی داشتن، یعنی تعاونو علی البر و اتقوی و قطعا کار تشکیلاتی بدون علم و معرفت پیش نمیرود و بدون تقوا، ابتر است.
انتهای پیام/۴۱۵۹/
انتهای پیام/