بیارتباطی بسیاری از پژوهشها با مشکلات جامعه و بازار کار/ حجم بالایی از تحقیقات بدون بهرهبرداری مانده است
عباس یداللهی در حاشیه بازدید عبدالله قاسمی پیربلوطی رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد شهرقدس و هیئت همراه از شرکت دانشبنیان نهالگستر رویان واقع در استان قزوین در گفتگویی با خبرنگار خبرگزاری آنا اظهار کرد: شرکتهای دانشبنیان متشکل از اعضای هیئت علمی، دانشمندان، نخبگان و دانشجویان فعال هستند که با انگیزه بالا موجب تجمیع و متمرکزشدن و گردآوری تجارب دانشپژوهان مشتاق به فعالیتهای پژوهشی و علمی میشوند.
وی افزود: از مهمترین مشکلاتی که اکنون با آن مواجه هستیم؛ پژوهشهای زیادی است که در دانشگاهها انجام میشود؛ اما ارتباطی با مشکلات و مسائل جامعه و بازار کار ندارند و میتوان گفت حجم بالایی از تحقیقاتی که انجام میشود به این دلیل بدون بهرهبرداری مانده که بهصورت رفع تکلیفی انجام شده و در کتابخانه خاک خورده و در نتیجه جوابگوی مسائل اجتماعی و موجود در فضای فیزیکی جامعه نیست.
مدیرعامل شرکت نهالگستر رویان بیان کرد: خیلی از پژوهشها با تمایلات و تعلقات دیگری انجام شده و اساساً هدفمند نیستند؛ درواقع پژوهشی که جامعهمحور نبوده و برخاسته از چالش و مشکلات حال در جامعه نباشد، واقعیتی در بیرون منتظر آن نیست و این نوع پژوهشها که با دانش بومی و تحقیقات میدانی فاصله دارد، نمیتواند پاسخ مسئله خودش را در دل صنایع و نیازمندیهای جامعه پیدا کند و اصولاً اینگونه پایاننامهها و تحقیقات بیارزش است.
این فعال صنعتی اظهار کرد: اگر بخواهیم پایاننامه و تحقیقات را به سمت چشمانداز تعیینشده ببریم باید براساس یکسری اهداف و مأموریتها آنها را هدایت و خروجی آنها در صنایع و دانشگاه را بررسی کنیم؛ بنابراین لازمه کار تحقیقات این است که ابتدا آسیبشناسی خیلی جدی در حوزه پژوهش و تولید علم داشته باشیم و در حوزه آسیبشناسی گامهای جدیتری برداریم و میان دانشی که تولید میشود با تجاربی که در صنایع موجود است؛ پیوند علمی و تجربی ایجاد کنیم و همینطور انسجام، اثربخشی و نشر این دانش علمی پیوسته انجام شود.
یداللهی گفت: دانشگاه آزاد اسلامی در مقایسه با دانشگاه دولتی بهدلیل چابک بودن میتواند در توسعه اکوسیستم کسب وکار، ایجاد پایگاهها، راهاندازی و حمایت از شرکتهای دانشبنیان موفقتر عمل کند؛ البته اتفاقات خوبی در دانشگاه آزاد اسلامی مانند طرح پایش آزاد که مسائل موجود در صنعت، کشاورزی، پزشکی، پیراپزشکی، صنایعغذایی، خدمات جامعه و ... را احصا و گردآوری میکند تا حجم وسیعی از مطالعات در حوزه کارشناسی ارشد و دکتری را به سمت این مسائل و مشکلات جهتدهی وسازماندهی کند در حال رخدادن است.
وی مطرح کرد: اگر میخواهیم تولید ثروت از طریق علم داشته باشیم، استادان باید از محیط دانشگاه خارج شوند. همین نکتهای را که در ارتباط با جامعه مطرح میکنیم در ارتباط با دانشگاه هم مطرح است، یعنی استادان دانشگاهی باید بهدنبال حل مسائل جامعه باشند تا آن علم بتواندگرهگشا باشد.
این مسئول افزود: باید پیوندی کاملاً کاربردی میان جامعه، دانشگاه، صنایع و شرکتهای دانشبنیان اتفاق بیفتد و اصطلاحاً دانشگاه نسل جدید شکل بگیرد تا مجموعه دانشگاه و صنایع بهصورت علمی و تحقیقاتی بتواند پاسخگوی بحرانهای جامعه بوده و در این راستا شرکتهای دانشبنیان نیز باید بتوانند مأموریت خود را بهدرستی انجام دهند.
انتهای پیام/4117/4062/
انتهای پیام/