ساخت دستگاه تولید «میکرونانوذرات دارویی» آغاز شد/ کشت زعفران ارگانیک و گندم با کودهای بیولوژیک
اسماعیل حدیدی ماسوله در گفتگو با خبرنگار گروه استانهای خبرگزاری آنا در تشریح چگونگی ایجاد، مأموریتها، فعالیتها، دستاوردها و برنامههای مرکز تحقیقات کشاورزی دانشگاه آزاد اسلامی واحد تاکستان با بیان اینکه این مرکز سال 1386 راهاندازی شد، اظهار کرد: منطقه تاکستان یکی از سه قطب انگور کشور بوده و راهاندازی مرکز تحقیقات زمینه انجام فعالیتهای علمی و پژوهشی را در حوزه انگور و سایر گیاهان فراهم کرده است.
بیشتر بخوانید:
شوک احیا برای نجات گردشگری کرونازده در وقت طلایی قرنطینه
برگزاری مسابقات روباتیک «بازوهای صنعتی» با دعوت از صاحبان صنایع
آغاز تحقیقات روی 20 نوع گیاه دارویی استان زنجان
وی با اعلام مأموریتهای اصلی مرکز تحقیقات کشاورزی دانشگاه آزاد اسلامی تاکستان خاطرنشان کرد: مأموریت اصلی مرکز، ایجاد بستر و زمینه لازم برای فعالیتهای پژوهشی در زمینه کشاورزی است تا با همافزایی حاصل از همکاری اعضای هیئت علمی، دانشجویان و سایر محققان یافتههای جدید علمی در اختیار جامعه محققان کشاورزی، کشاورزان و بهرهبرداران این بخش قرار گیرد.
دستاوردهای مرکز تحقیقات کشاورزی
رئیس مرکز تحقیقات کشاورزی دانشگاه آزاد اسلامی واحد تاکستان در پاسخ به این سؤال که تاکنون چه فعالیتهایی در این مرکز صورت گرفته و دستاوردهای آن چه بوده است؟ عنوان کرد: با توجه به اهمیت گیاهان دارویی، شرایط اقلیمی جدید و کاهش منابع آب در دسترس، این مرکز یکی از اهداف خود را در زمینه گیاهان دارویی تعریف کرده است.
حدیدی ماسوله اضافه کرد: با کار پژوهشی روی محصول زعفران و گل همیشه بهار همکاری نزدیکی با سایر مراکز علمی برقرار کردهایم و امسال، زعفران ارگانیک و گندم با استفاده از کودهای بیولوژیک در 10 هکتار از زمینهای این مرکز تحقیقاتی زیر کشت رفته است؛ نخستین محصول انگور نیز در پنج هکتار از زمینهای تحقیقاتی برداشت شد.
وی درباره تعامل نهادها و سازمانها با مرکز تحقیقات کشاورزی دانشگاه آزاد اسلامی واحد تاکستان به آنا گفت: بهتازگی همکاری خود را با سازمان مرکز تحقیقات کشاورزی در زمینه معرفی ارقام جدید بادام آغاز کردهایم.
رئیس مرکز تحقیقات کشاورزی دانشگاه آزاد اسلامی واحد تاکستان ادامه داد: بادام از جمله درختانی است که علاوه بر داشتن سازگاری بالا با شرایط اقلیمی تاکستان و استان قزوین، گیاهی زودبازده بوده و عملکرد اقتصادی مطلوبی را عاید کشاورزان میکند.
نگارش چندین پایاننامه کارشناسی ارشد و دکتری در مرکز تحقیقات کشاورزی
حدیدی ماسوله تبیین کرد: با توجه به اقبال مناسب بازارهای جهانی به محصولات ارگانیک، مرکز تحقیقات کشاورزی دانشگاه آزاد اسلامی واحد تاکستان با مهیاکردن تجهیزات مورد نیاز بهدنبال کسب تأییدیههای لازم برای محصولات ارگانیک است.
وی با بیان اینکه تاکنون چند پایاننامه کارشناسی ارشد و دکتری در مرکز تحقیقات کشاورزی واحد تاکستان تعریف و اجرا شده است، به فعالیتهای پیشروی این مرکز اشاره و بیان کرد: مرکز تحقیقات کشاورزی در عمر 13 ساله خود فراز و نشیب زیادی داشته است.
«سیال فوق بحرانی» چه کاربردی در میکرونانوذرات دارویی دارد؟
رئیس مرکز تحقیقات کشاورزی دانشگاه آزاد اسلامی تاکستان افزود: با تعریف مأموریتهای جدید در زمینه گیاهان دارویی، محصولات ارگانیک، استخراج ماده مؤثره گیاهان دارویی، بازاریابیهای جدید، اقبال جامعه و مسئولان به این گروه از گیاهان و زمینههای مهیا شده برای صادرات این محصولات امیدواریم در راستای رسالت ذاتی خود بیش از پیش موفق باشیم.
حدیدی ماسوله ادامه داد: با این هدف، مرکز تحقیقات کشاورزی طراحی و ساخت دستگاه تولید میکرونانوذرات دارویی با استفاده از روش «سیال فوقبحرانی» برای استخراج مواد مؤثره از گیاهان دارویی، معطر و تولید داروها با اندازه و توزیع مناسب آن را در کنسرسیوم گیاهان دارویی دانشگاه آزاد اسلامی مطرح کرد که با موافقت اکثریت اعضا مصوب و به این ترتیب کلید تولید آن زده شد.
وی درباره «سیال فوق بحرانی» و ویژگیهای آن به آنا گفت: سیال فوقبحرانی (supercritical fluid) به هر مادهای که بالاتر از فشار و دمای آن در نقطه بحرانی باشد، اطلاق میشود. جایی که فازهای گاز و مایع از یکدیگر متمایز نیستند. این گونه از سیالات میتوانند مانند گازها بینابین جامدات پراکنده شوند یا مانند مایعات، مواد را در خود حل کنند.
رئیس مرکز تحقیقات کشاورزی دانشگاه آزاد اسلامی تاکستان متذکر شد: در نزدیکی نقطه بحرانی، هرگونه تغییر اندک در فشار یا دما موجب یک تغییر عظیم در چگالی میشود، سیالات فوقبحرانی برای جایگزینی حلالهای ارگانیگ در فرایندهای صنعتی و آزمایشگاهی بسیار مناسب هستند.
حدیدی ماسوله از پرکاربردترین سیالات فوقبحرانی به کربن دیاکسید و آب اشاره کرد که در کافئینزدایی و تولید قدرت (نیروگاهها) استفاده میشوند.
وی تأکید کرد: در این زمینه امیدوار به حمایت مدیران سازمان مرکزی هستیم که همواره مشوق دانشگاه آزاد اسلامی واحد تاکستان بودهاند.
انتهای پیام/4078/4062/
انتهای پیام/