دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
22 دی 1399 - 15:00

هوشیاری چیست؟/ نحوه مطالعه هوشیاری در علوم اعصاب

هوشیاری به انسان امکان فکر کردن، به خاطر سپردن و احساس کردن را می‌دهد.
کد خبر : 555863
llllllllll.PNG

به گزارش خبرنگار گروه علم و  فناوری خبرگزاری آنا از ساینس الرت، هوشیاری اصطلاحی است که می‌تواند به تجربه واقعی فرد از دنیا، افکار، احساسات و تصمیم‌گیری‌های وی اطلاق شود. هوشیاری به آگاهی ظاهری یک ناظر نیز اشاره دارد. اساسی‌ترین ویژگی هوشیاری ذهنی بودن آن است و این امر باعث شده که علم قادر به ارائه توصیف مشخص و درستی  از آن نباشد.


بسیاری از پدیده‌ها با توجه به آنچه که انسان قادر به مشاهده است، تعریف شده‌اند مانند بار یک پروتون و تعداد ستارگان در کهکشان. با این حال ویژگی‌های که بتواند تجربه ذهنی هوشیاری را توصیف کند، قابل مشاهده نیست. جنبه‌های هوشیاری شامل اختیار یا احساس کنترل بر اعمال می‌شود. از آنجایی که یک انتخاب عملی تصادفی نیست، نمی‌توان آن را با فیزیک کوانتوم یا قوانین فیزیک کلاسیک توضیح داد.


بدون درک درست از هوشیاری دانشمندان حتی نمی‌توانند مفهوم اراده آزاد را درک کنند. حال سوال اینجاست که دانشمندان چگونه هوشیاری را مطالعه می‌کنند؟ از نظر فلسفی، آگاهی را می‌توان به دو حوزه آسان و سخت تقسیم کرد. مسائل آسان شامل نقشه‌برداری از رابطه میان آگاهی ظاهری برای ناظران و پدیده‌های دنیای فیزیکی، به خصوص فعالیت سیستم عصبی، است.


تحقیقات در حوزه عصب نشان می‌دهد که تغییرات در مغز می‌تواند تأثیر مستقیمی بر هوشیاری داشته باشد. صدمات روحی و روانی، داروهایی مانند داروی بیهوشی و محرک‌های الکترومغناطیسی بر تجربه‌های آگاهانه فرد تأثیر می‌گذارند. با مشاهده تغییرات در پاسخ‌های فیزیلوژیکی و مقایسه آنها با توصیفات شخصی افراد از تجربه هوشیاری، متخصصان علوم اعصاب می‌توانند نحوه بروز آگاهی را توضیح دهند و به مطالعه آن بپردازند.


انتهای پیام/4021/


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب