دانشمندان علوم اعصاب، شبکه مغز را شناسایی کردند
به گزارش خبرنگار گروه علم و فناوری خبرگزاری آنا، تلاش برای درک اساس بیولوژیکی آگاهی انسان در حال حاضر یکی از بزرگترین چالشهای علوم اعصاب است. در حالی که از دست دادن و بازگشت هوشیاری ناشی از داروهای بیهوشی و خواب فیزیولوژیکی به عنوان مدل مطالعات تجربی به کار میرود، نتایج تحقیقات جدید در زمینه هوشیاری، باورهای پیشین را بر هم زده است و حالاتی را نشان میدهد که به جنبههای مختلف آگاهی اشاره دارد.
دکتر هری شاینین(Harry Scheinin)، نویسنده ارشد این تحقیق و محقق در انستیتوی پزشکی مرکز PET میگوید: «یک چالش مهم طراحی یک نقشه از فعالیتهای مغز است، جایی که دادههای مغز در بخشهای مختلف فقط از نظر آگاهی با یکدیگر متفاوت هستند. مطالعه ما بر بسیاری از عوامل مخدوشکننده تحقیقات قبلی غلبه کرده و برای اولین بار سازوکارهای عصبی که زیربنای شبکه آگاهی ذهن است را نشان میدهد.»
دکتر شاینین و همکارانش با اندازهگیری فعالیت مغز مردان بالغ با توموگرافی انتشار پوزیترون هنگام خواب و زیر بیهوشی، به دنبال شبکههای مرتبط با آگاهی انسان بودند. این مناطق مغز هنگامی که یک شرکتکننده ارتباط بخشهای مغز خود را از دست میداد جریان خون کمتری را نشان میدادند و هنگامی که شبکه برقرار میشد جریان داشتن خون بیشتری را ثبت میکردند.
این الگو هم برای خواب و هم برای بیهوشی صادق بود، ازاینرو میتوان نتیجه گرفت که تغییرات انجام گرفته، بیشتر مربوط به اتصال بخشهای مغز است تا اثرات خواب یا دارو و این شبکه ممکن است برای آگاهی انسان ضروری باشد.
دکتر هری شاینین میگوید: «به نظر میرسد بیهوشی عمومی بیشتر از آنچه که تصور میشد شباهت به خواب طبیعی دارد. این تفسیر، مطابق با یافتههای اخیر الکتروفیزیولوژیک ما در یک مطالعه بیهوشی دیگر نیز است. نتایج تحقیقات ما اثبات میکند برای انجام بیهوشی در اتاق عمل از دست دادن کامل هوشیاری لازم نیست، فقط کافی است اتصال بخشهای مرتبط مغز قطع شود..»
انتهای پیام/
انتهای پیام/