سلولهای زنده به میدان مغناطیسی واکنش نشان دادند
به گزارش خبرنگار گروه علم و فناوری خبرگزاری آنا از نیواطلس، حس درک مغناطیسی یکی از منحصربهفردترین حسهای ششم در قلمروی حیوانات به شمار میرود. حس درک مغناطیسی به معنای شناسایی میدانهای مغناطیسی است. با این حال مشخص نیست که این حس چگونه کار میکند. حال به نظر میرسد محققان دانشگاه توکیو قطعهای از این پازل را پیدا کرده و برای نخستینبار واکنش سلولهای زنده به میدانهای مغناطیسی را مشاهده کردهاند.
بسیاری از حیوانات مانند پرندگان، مارماهیها و نهنگها با احساس میدان مغناطیسی زمین جهتیابی میکنند، حتی برخی از انسانها نیز قادر به انجام این کار هستند. البته مکانیسم حس درک مغناطیسی در مهرهداران مسئله قابلدرکی نیست. براساس یک نظریه، این حس نتیجه رابطه همزیستی حیوانات با باکتریهایی است که قادر به حس میدان مغناطیسی هستند.
در نظریه دیگری مطرح شده که این حس به دلیل تقویت واکنشهای شیمیایی در سلولها از طریق مکانیسم جفت رادیکال ایجاد میشود. اگر مولکولهای خاصی با نور تحریک شوند، الکترونهای آن شروع به حرکت میان مولکول و مولکولهای همسایه میکند. بدینترتیب چند جفت مولکول با یک الکترون ایجاد میشود که جفت رادیکال نام دارد.
اگر حالت چرخشی الکترونها در این مولکولها یکسان باشد، واکنشهای شیمیایی مولکولها کُندتر میشود و اگر حالت چرخشی الکترونها یکسان نباشد سرعت واکنشهای شیمیایی افزایش مییابد. از آنجایی که میدانهای مغناطیسی بر حالت چرخش الکترونها اثر میگذارند، میتوانند واکنشهای شیمیایی که منجر به تغییر رفتار حیوان میشود را نیز تغییر دهند.
انتهای پیام/4021/
انتهای پیام/