دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
قائم مقام وزیر علوم در امور بین‌الملل مطرح کرد؛

تحصیل ۵۴ هزار دانشجوی خارجی در ایران/ ایران رتبه ۱۵ دنیا در تولید مقالات علمی است

حسین سالارآملی گفت: در حال حاضر حدود ۵۴ هزار دانشجوی خارجی در دانشگاه‌های سراسر ایران مشغول به تحصیل هستند.
کد خبر : 554298
57580618.jpg

به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، حسین سالار آملی، قائم مقام وزیر علوم در امور بین‌الملل گفت: جایگاه علم و فناوری را در چند محور می‌توان بررسی کرد که یکی از آن‌ها تعداد مقالات علمی است. ایران سالیانه در میان کشور‌هایی قرار می‌گیرد که بیشترین رشد را در این حوزه داشته و در حال حاضر مقام ۱۵ دنیا را در حوزه تولید مقالات علمی بر اساس ISI و اسکوپوس داریم.


وی با بیان اینکه حدود ۴۰ دانشگاه بزرگ ایران در رتبه‌بندی جهانی تایمز قرار گرفته‌اند، افزود: از لحاظ اعتبار در میان کشور‌های جامعه اسلامی نمونه هستیم و کشور ترکیه با فاصله زیادی پایین‌تر از ما قرار گرفته است. همچنین جایگاه بالایی را در میان کشور‌های در حال توسعه کسب کرده‌ایم.


قائم مقام وزیر علوم در امور بین‌الملل درباره تعداد دانشجویان خارجی در ایران گفت: حدود ۵۴ هزار دانشجوی خارجی در دانشگاه‌های سراسر ایران تحصیل می‌کنند که در این میان وزارت علوم بیشترین دانشجویان خارجی را دارد.


سالار آملی تأکید کرد: دانشجویان خارجی دانشگاه‌های کشور در دوران  شیوع کرونا مانند دانشجویان ایرانی، اما در کشور خودشان به‌صورت برخط از طریق سامانه‌های دانشگاهی آموزش‌ها را دریافت می‌کنند. البته تعدادی از این دانشجویان که در مقاطع ارشد و دکتری در حال تحصیل هستند به علت فعالیت در پروژه‌های تحقیقاتی و پژوهشی در ایران زندگی می‌کنند.


در 3 سال گذشته هیچ دانشجوی ایرانی به کشور‌های خارجی اعزام نشده است


قائم مقام وزیر علوم در امور بین الملل بیان کرد: آمار دقیقی در خصوص تعداد دانشجویان ایرانی شاغل به تحصیل در دانشگاه‌های خارجی وجود ندارد، اما طبق بررسی‌ها حدود ۶۰ هزار دانشجوی ایرانی در کشور‌های خارجی با هزینه خودشان تحصیل می‌کنند و بسیاری از آنان سر موعود به ایران بازمی‌گردند. وزارت علوم در طی سه سال گذشته هیچ دانشجوی بورسیه‌ای به کشور‌های خارجی اعزام نکرده است.


سالار آملی درباره افزایش تعداد دانشجویان خارجی در ایران گفت: تحقق این موضوع به شرایط خاصی نیاز دارد. البته روند کنونی آن تا به امروز مثبت بوده و در طول سال‌های اخیر شاهد افزایش تعداد دانشجویان خارجی در ایران بوده‌ایم. خوشبختانه دانشگاه‌های برتر کشور به این موضوع اهمیت می‌دهند.


وی تاکید کرد: در حال حاضر 5 هزار و 300 نفر از دانشجویان ارشد و دکتری ایرانی در کشور‌های خارجی در حال تحصیل در رشته‌های زبان فارسی یا ایران‌شناسی هستند و حدود 2 هزار و 300 دانشجوی خارجی در مراکز آموزش زبان فارسی ما در دوران کرونا ثبت‌نام کرده اند که از طریق مجازی به فراگیری آن می‌پردازند تا بتوانند به‌عنوان دانشجو در ایران تحصیل کنند.


سالار آملی ادامه داد: دانشجویان ایرانی برای ادامه تحصیل عمدتاً کشور‌های اروپایی، آمریکا و کانادا را انتخاب می‌کنند، اگر چه به علت سیاست‌های اخیر ما و کیفیت دانشگاه‌های چین تعداد دانشجویان ایرانی در آن کشور هم افزایش پیدا کرده است.


جنسیت در پذیرش دانشجویان خارجی ملاک نیست


قائم مقام وزیر علوم در امور بین الملل با اشاره به نقش جنسیت در پذیرش دانشجویان خارجی گفت: ایران در پذیرش دانشجویان خارجی به هیچ عنوان جنسیت را ملاک قرار نمی‌دهد و حتی گاهی اوقات بر جذب دانشجویان خانم در ایران تأکید داریم. به‌عنوان مثال از دانشگاه کابل تقاضا کرده‌ایم که حدود ۵۰ درصد از دانشجویان خانم را برای ادامه تحصیل به ایران بفرستد.


دانشگاه بانوان کوفه در عراق با همکاری دانشگاه الزهرا تأسیس می‌شود


وی ادامه داد: برنامه داریم تا دانشگاه الزهرا بتواند یک دانشگاه مشترک زنان در کشور عراق با نام دانشگاه کوفه تأسیس کند که ایده این طرح مطرح شده، اما هنوز اجرایی نشده است.


سالار آملی گفت: کشور ما از لحاظ برابری تعداد دانشجویان زن و مرد در میان دانشگاه‌های جهان اسلام نمونه است و به همین علت علاقه داریم تا کشور‌های دوست و همسایه ما هم مسیر رشد و افزایش علم آموزی بانوان را فراهم کنند.


وی افزود: کشور‌های اسلامی برادر ایران هستند و میزان رشد آن‌ها باعث ایجاد ارتباطات بهتری میان ما و آن‌ها می‌شود. هر چه سطح دانش و بینش کشور‌های همسایه افزایش پیدا کند امنیت بهتری را در منطقه خواهیم داشت. همچنین بخش مهمی از امنیت و دانش هر کشوری به زنان آن منطقه بستگی دارد.


منبع: باشگاه خبرنگاران جوان


انتهای پیام/4118/


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب