بصیرت معیاری روشن برای عبور از فتنه است
به گزارش خبرنگار خبرگزاری آنا از نور، حجتالاسلام قنبرعلی احمدی بهعنوان مدرس كارگاه آموزشی حماسه ۹دی روز بصیرت و میثاق امت با ولایت که در دانشگاه آزاد اسلامی واحد نور برگزار شد، اظهار کرد: فتنه در لغت به معنای امتحان و آزمایش بوده و وقتی انسان بر سر دو راهی قرار میگیرد و باید بین این دو یکی را برگزیند در واقع او مورد امتحان قرار گرفته است.
وی اظهار کرد: این انتخاب باید بر اساس شناخت صحیح انجام شده و بعد با اراده قوی راه و مسیر انتخاب شده طی شود و این ابتلا گاه در حوزه مسائل فردی و گاهی در حوزه مسائل اجتماعی است.
امامجمعه نور اضافه کرد: فتنه از جریاناتی است که در جامعه دینی و اسلامی رخ داده و در آن جبهه باطل که همان جبهه فتنهگر است با تظاهر به دین و دستاویز قراردادن عدالت و شبههافکنی و حقنمایی، شناخت جبهه حق و باطل و تفکیک این دو از هم را مشکل و جای پای خویش را در جامعه اسلامی محکم میکند.
این مبلغ مذهبی بیان کرد: هدف این جریان، نابودی حاکمیت اصیل و ناب دینی و ریشهکنسازی فرهنگ، اصول و آرمانهای اسلامی و ایمانی و بازگشت به فرهنگ غیردینی و جاهلی متناسب با عصر و زمانه خویش است.
احمدی مطرح کرد: امامعلی (علیه السلام) در نهجالبلاغه ویژگیهای جریان فتنه را بهطور کامل معرفیکرده و مصونیت جامعه دینی از فتنه را در التزام حقیقی به اسلام ناب و اصول و ارزشهای دینی، خداپرستی مخلصانه، دوری از دنیاطلبی و هواپرستی، افزایش بصیرت در جامعه دینی، پایداری یاران و خواص جبهه حق در خط حق و یاری امام حق در مبارزه با فتنه معرفی میکند.
وی ریشههای فتنه را در دو موضوع بیان کرد و گفت: بدعتگذاری در دین و تبعیت هوای نفس؛ نخستین عامل فتنه، تبعیت از هوای نفس یاشیطان درون است؛ این شیطان میکوشد تا به گوهر جان آدمی دستبرد زند و سرمایههای گرانبهایش را به نابودی کشد؛ او(شیطان درون) انسان را با آرزوهایش سرگرم میکند، تا از مقصد اصلی بازماند.
امام جمعه نور با بیان اینکه برای شناخت راهها و روشهای مبارزه با فتنه نخست باید ریشههای فتنه و علل شکلگیری آن را مورد بررسی قرار داد، اظهار کرد: یکی از مهمترین راهها در این مقابله، همانگونه که ذکر شد، شناخت ریشهها و از میان بردن ریشههای فکری و عملی فتنه و فتنهگران است.
این مسئول ادامه داد: از دیگر روشها که به نظر میآید از اهمیت قابل توجهی نیز برخوردار باشد، پیشگیری قبل از بروز است، به این معنی که نخبگان جامعه باید بر اساس میزان توجهی که به مسائل اجتماعی و سیاسی دارند با به کارگیری تمهیدات مناسب جلو بروز و ظهور هرگونه فتنه را در جامعه بگیرند.
احمدی سومین راهکار را تقویت فکری و فرهنگی جریانهایی که نقش رهبری و هدایت جامعه را بر عهده دارند، برشمرد و اضافه کرد: از دیگر راهکارهای مقابله با فتنه، گوش سپردن به نظرات افراد و نخبگانی است که از نظر فرهنگی، دینی، اجتماعی و سیاسی، امتحان خود را در مراحل مختلف پس داده باشند و جامعه اطمینان معقولانهای به نظر آنان داشته باشد.
وی مطرح کرد: بالابردن بصیرت و بینش در آحاد جامعه و یکی از راهکارهای مهم در از میانبردن فتنه، توجه به مسائل معنوی و دینی درون خانواده و بهرهمندی از لقمه حلال است.
جمود از جهل بدتر است
احمدی عوامل بیبصیرتی را جهل، جمود و غفلت بیان کرد و گفت: جهل، یکی از اموری است که همیشه حقایق را تهدید میکند، جهل تأثیری ویرانگر و مخرب بر زندگی دارد؛ جهل آمیخته به جمود، بدترین مصیبتهای تاریخ را پدیدار ساخته، جمود از جهل بدتر است، جمود، حالتی است که فرد هرگز دنبال حقیقت نمیرود و بر وضعیت خود اصرار میورزد.
وی اظهار کرد: نداشتن بصیرت در دوران فتنه، آسیبهای زیانباری به دنبال دارد، به این دلیل، مقام معظم رهبری به نقش بصیرت در عبور از فتنه اشاره میکنند، باید دشمنیها را شناخت، مشکل ما این است؛ بصیرت و روشناندیشی، خصیصهای الهی و پیامبرانه و معیاری روشن بر گذر و عبور از فتنه بوده و بصیرت، چشم باطن و درون آدمی و ضرورت حیات دینی و ضامن حفظ، بقا و سلامت آن است.
انتهای پیام/4117/4062/
انتهای پیام/