داروی جدید برای مبارزه با سرطان تولید شد/ مرگ سلولهای سرطانی با ایجاد تغییر در عملکرد میتوکندری
به گزارش خبرنگار گروه علم و فناوری خبرگزاری آنا، گروهی از دانشمندان دارویی برای مبارزه با سرطان تولید کردند که با پیشگیری از تغذیه سلولهای سرطانی از پیشرفت این بیماری در بدن جلوگیری میکند.
مطالعات محققان نشان داده است سلولهای آلوده به سرطان برای تغذیه و حفظ حیات خود وابستگی زیادی به میتوکندری دارند. میتوکندری اندامکی است که وظیفه تنفس سلول و انتقال انرژی را برعهده دارد یعنی اگر این اندامک وظیفه خود را به درستی انجام ندهند حیات سلول به خطر میافتد. دانشمندان دقیقاً از همین ویژگی استفاده کرده و میخواهند با جلوگیری از رسیدن انرژی به سلول سرطانی مرگ آن را رقم بزنند.
نینا بونکمپ یکی از پزشکان حاضر در این پروژه علمی گفت: «خوشبختانه موفق شدیم دارویی تولید کنیم که بدون آسیب رساندن به بخشهای سالم بدن میتوکندریهایی که انرژی سلولهای سرطانی را تأمین میکنند شناسایی کرده و آنها را هدف قرار دهیم. آزمایشهای تخصصی نشان داده است که این دارو عوارض جانبی برای بدن ندارد.»
دانشمندان معتقدند درصورتی که میتوکندری برای مدتی انرژی لازم برای حیات را به سلول سرطانی ارسال نکند به تدریج روند انتقال انرژی تغییر کرده و این اندامک به صورت طبیعی و بدون نیاز به دارو از تغذیه سلول آلوده به سرطان جلوگیری میکند. بنابر این مصرف دارو دورهای معین دارد و لازم نیست برای مدت بسیار طولانی آن را استفاده کرد.
این پروژه اکنون روی موشها در آزمایش در حال بررسی تکمیلی است. در صورتی که پروژه گرسنگی دادن به سلولهای سرطانی تمامی مراحل آزمایش را با موفقیت پشت سر بگذارد به زودی داروی آن به طور انبوه تولید میشود.
انتنهای پیام/4144/
انتهای پیام/