دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
16 آذر 1399 - 18:00

ارتباط میان استرس و ناباروری در مغز شناسایی شد

نتایج بررسی‌های جدید نشان می‌دهد نورون‌هایی که نزدیک پایه مغز قرار دارند در موقعیت‌های تنش‌زا فعال شده و سیستم تولیدمثل را سرکوب می‌کنند.
کد خبر : 546254
156554976.jpg

به گزارش خبرنگار حوزه علم، فناوری و دانش‌بنیان گروه دانشگاه خبرگزاری آنا از نروساینس نیوز، براساس یافته‌های جدید گروه تحقیقاتی دانشگاه اتاگو در نیوزیلند نورون‌های RFRP حلقه گمشده ارتباط میان استرس و ناباروری به شمار می‌روند. این نورون‌ها که در نزدیکی پایه مغز قرار گرفته‌اند در زمان استرس فعال می‌شوند و باعث سرکوب فعالیت سیستم تولیدمثل می‌شوند.


توانایی کنترل فعالیت گروه خاصی از نورون‌ها از فناوری‌های جدیدی است که متخصصان عصب‌شناسی طی سال‌های اخیر از آن استفاده می‌کنند. در این روش دانشمندان می‌توانند میزان فعالیت نورون‌ها را کاهش یا افزایش دهند و نتایج ناشی از این امر را بررسی کنند. گروه تحقیقاتی دانشگاه اتاگو نیز با استفاده از این روش فعالیت نورون‌های RFRP را افزایش داده و متوجه شدند که در این موقعیت هورمون‌های تولیدمثل سرکوب می‌شوند، درست مانند اتفاقی که در موقعیت‌های استرس‌زا و تنش‌زا رخ می‌دهد.


دانشمندان نورون‌های RFRP غیرفعال کرده و از هورمون کورتیزول برای سرکوب هورمون‌های تولیدمثل استفاده کردند. با این حال فعالیت سیستم تولیدمثل به صورت عادی ادامه پیدا کرد. کورتیزول هورمونی است که در موقعیت‌های استرس‌زا در بدن تولید می‌شود. به گفته دانشمندان، تأثیر فعالیت نورون‌های RFRP بر عملکرد سیستم تولیدمثل بدن بیشتر از هورمون کورتیزول است. 


انتهای پیام/4021/


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب