استفاده از سلولهای بنیادی برای درمان یائسگی زودرس
سید نوید المدنی در گفتگو با خبرنگار حوزه علم، فناوری و دانشبنیان گروه دانشگاه خبرگزاری آنا با اشاره به این که یائسگی زودرس یک درصد از زنان جامعه را درگیر میکند، بیان کرد: یائسگی زودرس یا عدم کفایت زودرس تخمدانی به معنای این است که یائسگی پیش از 40 سالگی برای خانم اتفاق میافتد. در این حالت تخمدانها دیگر کفایت تولید هورمون و تخمک را ندارند و عوارض آن شامل پوکی استخوان، مشکلات قلبی عروقی، عوارض روحی و... میشود.
وی افزود: یائسگی زودرس نوعی معضل ناباروری است که در رویان با استفاده از روشهایی مانند تخمک اهدایی به بیماران کمک میشود تا بچهدار شوند. علاوهبراین از طریق مداخلات مختلف سلامتی این بیماران توسط متخصص غدد و زنان پایش میشود تا دلیل ژنتیکی وقوع یائسگی زودرس مشخص شود. از آنجایی که یائسگی زودرس ریشه ژنتیکی دارد و در خواهران زیاد دیده میشود، در صورت تشخیص یائسگی زودرس در یک خواهر میتوان بروز آن را در خواهران دیگر به تعویق انداخت یا تخمکهای آنها را فریز کرد که در آینده برای بچهدار شدن به مشکل برنخورند.
سرپرست قسمت بالینی گروه ژنتیک و تولیدمثل پژوهشگاه رویان گفت: عدم کفایت زودرس تخمدان ریشه ژنتیکی دارد، بنابراین تخمکهای این بیماران نیز چک میشود تا از سلامت جنین پیش از انتقال به رحم اطمینان حاصل شود. بدینترتیب بیمار نهتنها با استفاده از تخمکهای خود بچهدار میشود بلکه فرزندان وی در آینده نیازی به مراجعه به مرکز ژنتیک ناباروری ندارند.
المدنی با اشاره به این که در حوزه یائسگی زودرس فعالیتهایی با استفاده از سلولهای بنیادی در حال انجام است، بیان کرد: نوعی سلول بنیادی را به تخمدان تزریق میکنیم که این امر باعث تحریک تخمدان شده و تخمک تولید میشود. بدینترتیب تخمدان کارایی خود را از سر میگیرد. این پروژه از طرحی فوقالعاده است که نمونههای مشابه آن در دنیا کمتر انجام شده است.
انتهای پیام/4021/
انتهای پیام/