دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب روستایی استان تهران: آب شرب و بهداشتی روستاها تفکیک می‌شوند

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب روستایی استان تهران از اجرای طرح تفکیک آب شرب و بهداشتی در روستاهای استان تهران خبر داد و گفت: اجرای طرح جداسازی آب شرب و بهداشتی بهصورت پایلوت در یکی از روستاهای استان تهران آغاز شده و تا پایان امسال عملیات آن به پایان می‌رسد.
کد خبر : 54306

به گزارش خبرنگار گروه اقتصادی آنا، رضا پور رجب در نشست خبری امروز خود با خبرنگاران با تاکید بر اینکه میزان استاندارد سرانه مصرف به ازای هر نفر150 لیتر در شبانه‌روز است، افزود: این در حالی است که سرانه مصرف آب روستاهای استان تهران بالای 185 لیتر در شبانه‌روز است.


وی تصریح کرد: پرجمعیت‌ترین روستاهای کشور در استان تهران و تحت پوشش شرکت آب و فاضلاب روستای استان تهران قرار دارند و در مجموع تعداد روستاهای تحت پوشش آب این شرکت 400 روستا است.


پور رجب با تاکید بر اینکه شاخص‌های بهره‌مندی از آب شرب بهداشتی روستاهای تحت پوشش شرکت آب و فاضلاب روستایی استان تهران 77.4 درصد تخمین زده شده است، بیان کرد: این شاخص باید در برنامه ششم توسعه کشور به 80 درصد برسد.


مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب روستایی استان تهران درباره حجم کل آب تولیدی روستاهای تحت پوشش شرکت آب و فاضلاب تهران عنوان کرد: حجم کل آب تولیدی روستاهای تحت پوشش شرکت آب و فاضلاب تهران 85 میلیون مترمکعب در سال است که برای آبرسانی به روستاها از چهار مشاور بهره گرفته‌ایم.


به گفته پور رجب، عملیات به‌روزرسانی 30 مجتمع آبرسانی بزرگ با به‌کارگیری سه مشاور انجام شده است.


وی با بیان اینکه اجرای طرح‌های جمع‌آوری فاضلاب و دفع بهداشتی آن به سلامت محیط زیست، افزایش سطح بهداشت عمومی و جلوگیری از آلودگی آب‌های زیرزمینی جلو گیری می‌کند، تاکید کرد: دو واحد تصفیه‌خانه فاضلاب این شرکت، ‌کار گندزدایی و بازگرداندن حاصل از پساب روستایی به‌صورت تصفیه شده و بهداشتی به منظور استفاده مجدد این آب‌ها در بخش کشاورزی و صنعت را به عهده دارند.


اخذ یک دوازدهم هزینه تمام شده آب در روستاها


وی درباره قیمت تمام شده آب در روستاها نیز گفت: بهای تمام شده آب در روستاها به ازای هر مترمکعب 900 تومان است که تنها حدود یک دوازدهم آن یعنی 71 تومان در هر متر مکعب از مشترکان روستایی دریافت می‌شود.


پور رجب اظهار کرد: برای کاهش مصرف آب در روستاها باید قیمت تمام شده ان دقیقا محاسبه و نرخ نهایی از مشترکان دریافت شود.


25 هزار انشعاب غیرمجاز آب در روستاهای تهران


مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب روستایی استان تهران از افتتاح مجتمع آبرسانی کوثر در 22 بهمن‌ماه خبر داد و گفت: این مجتمع با هدف تفکیک چاه، خط انتقال و ساخت مخزن برای حدود 21 روستا افتتاح خواهد شد.


وی افزود: تعداد روستاهای تحت پوشش فاضلاب شرکت آب و فاضلاب روستایی استان تهران سه استان است که اکنون نیز 30 مجتمع آبرسانی وجود داشته و 230 روستا را تحت پوشش قرار داده است.


پوررجب با تاکید بر اینکه ارتقا تعداد مجتمع‌های آبرسانی یکی از اهداف ما در برنامه ششم توسعه است، تصریح کرد: این امر می‌تواند راهبردهای ما را از نظر کمی و کیفی ارتقا بخشد.


وی فرسودگی در شبکه آب و فاضلاب روستاهای تهران را 55 درصد اعلام کرد و ادامه داد: 43 درصد آب در شبکه روستایی به هدر می‌رود. همچنین 25 هزار انشعاب غیرمجاز در این محدوده وجود دارد.


مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب روستایی استان تهران با اشاره به پروژه‌های استان تهران در سال 1394 ادامه داد: 3551 تعویض انشعاب، 9900 مترمکعب احداث مخزن، 22 حلقه تجهیز چاه و 5088 تعویض کنتور به صورت رایگان صورت گرفته است.


آغاز قرائت هوشمند کنتور‌های آب روستایی


وی با بیان این‌که طرح قرائت هوشمند کنتورهای آب روستایی از اسفند‌ماه آغاز می‌شود، اظهار کرد: دوره نخست سال 95 کنتورهای آب رسانی روستایی به صورت هوشمند قرائت خواهد شد و این طرح به میزان 80 درصد از تخلفات آبی در روستاها را می‌کاهد.


مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب روستایی استان تهران هدف از اجرای این طرح را پرداخت قبوض بدون طی نکردن مسافت برای روستاییان عنوان و اظهار کرد: درباره افزایش کیفیت آب روستایی نیز برنامه‌ریزی‌هایی صورت گرفته و توانسته‌ایم توسط این برنامه‌ریزی‌ها میزان کیفیت آب شرب روستایی را ارتقاء دهیم.


پوررجب درباره میزان اعتبارات شرکت آب و فاضلاب روستایی استان تهران گفت: سال گذشته 68 میلیارد تومان مصوب شد که حدود 32 میلیارد تومان آن تخصیص و امسال نیز این میزان اعتبار 10 درصد افزایش یافت. البته تا کنون تنها 20 درصد آن تخصیص یافته است.


بهره‌برداری از سه تصفیه‌خانه در اردیبهشت‌ماه


وی از بهره‌برداری سه تصفیه‌خانه در اردیبهشت‌ماه خبر داد و بیان کرد: برای نخستین‌بار در روستاهای امامزاده داوود، نیک‌نام ده و سعید‌آباد پردیس تصفیه‌خانه وارد مدار بهره‌برداری می‌شود.


پوررجب درباره میزان هزینه این تصفیه‌خانه‌ها خاطر نشان کرد: هر کدام از این تصفیه‌خانه‌ها سه میلیارد و 200 میلیون تومان اعتبار نیاز دارد.


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب