دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
26 آبان 1399 - 17:10
عسکری تأکید کرد؛

ضرورت ورود دانشگاهیان صاحبان ایده به موضوعات اجتماعی

مدیرکل فرهنگی وزارت علوم بر ضرورت ورود صاحبان ایده به موضوعات اجتماعی تأکید کرد و گفت: دانشگاه‌ها و مراکز آموزش عالی مهم‌ترین مراکز جلب ایده‌های خلاقانه هستند.
کد خبر : 541094
4622_567.jpg

به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، محمدهادی عسکری، مدیرکل فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری در اختتامیه رویداد استارت‌آپی کارآفرینی اجتماعی دانشگاه هرمزگان بر ضرورت ورود صاحبان ایده در موضوعات اجتماعی تأکید کرد و دانشگاه‌ها و مراکز آموزش عالی را مهم‌ترین مراکز جلب ایده‌های خلاقانه دانست.


وی افزود: اگر رشد و توسعه هر کشور را آرمانی ملی بدانیم، قطعا مسائل و آسیب‌های اجتماعی مانعی قوی و اساسی در راه تحقق همه‌جانبه کشور بوده و در این راه نیازمند برنامه‌ریزی جامع و متمرکز برای کنترل و کاهش آسیب‌ها هستیم.


مدیرکل فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم، افزود: از آنجا که دولت به‌تنهایی نمی‌تواند مسئولیت تام کنترل و کاهش آسیب‌های اجتماعی را بر عهده بگیرد، در این زمینه عزم ملی و جلب مشارکت خلاقانه و ایده‌های کارآفرینانه ضرورت دارد.


وی دانشگاه‌ها و مراکز آموزش عالی را به لحاظ برخورداری از نیروهای جوان، دغدغه‌مند و باانگیزه را از مهم‌ترین مراکز جلب ایده‌های خلاقانه ارزیابی کرد و افزود: با مشارکت مسئولانه بخش مدنی نهاد علم که همان گروه‌های دانشجویی از جمله انجمن‌های علمی دانشجویی و کانون‌های فرهنگی می‌توان به چشم‌انداز مثبتی در این زمینه دست یافت. بر این اساس جلب مشارکت دانشگاهیان برای کنترل و کاهش آسیب‌ها از مهم‌ترین گام‌ها در این زمینه است.


مدیرکل فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم با اشاره به راهبرد معاونت فرهنگی و اجتماعی در زمینه دانشگاه اجتماعی گفت: دانشگاه اجتماعی به دنبال تقویت مشارکت نخبگان، مسئولیت‌پذیری دانشگاهیان و افزایش پویایی و نشاط در فعالیت‌های علمی، فرهنگی و اجتماعی و شناسایی و معرفی نخبگان به جامعه است.


وی عنوان کرد: در مقابله با آسیب‌ها به دنبال مدلی از فعالیت توأم با کسب منفعت عمومی و کمک به حل مشکلات جامعه هستیم، از همین رو به کارآفرینی اجتماعی توجه ویژه‌ای صورت گرفت و از طریق جلب توجه صاحبان ایده و کارآفرینان به موضوعات اجتماعی با رویکرد کنترل و کاهش آسیب‌های اجتماعی در دستور کار قرار گرفت.


به گزارش روابط عمومی وزارت علوم، عسکری افزود: از آنجا که پویایی جامعه و حرکت در مسیر توسعه پایدار در گرو تحکیم بنیان خانواده به‌عنوان زیربنایی‌ترین نهاد اجتماعی است و با توجه به اینکه معضل طلاق منشاء بسیاری از آسیب‌های اجتماعی است، توجه به کنترل و کاهش آسیب‌ها به ویژه موضوع طلاق که هم بر اساس مبانی اعتقادی و عرفی حائز اهمیت است، باید مورد توجه قرار بگیرد.


وی گفت: با توجه به پیچیدگی‌هایی که اقتضای موضوعات اجتماعی است، عبور از کلیشه‌ها و اتخاذ رویکردهای نوین و بهره‌گیری از ظرفیت استارت‌آپ‌ها و شتاب‌دهنده‌ها ضرورت دارد.


مدیر کل فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم افزود: باید زمینه ورود انجمن‌های علمی نسل دوم و کانون‌های فرهنگی مسئله محور فراهم شود و در این زمینه مشارکت سایر بخش‌های دانشگاه از جمله پارک علم و فناوری و مراکز رشد می‌تواند این سهم را به فرجام نیکو برسانند.


وی با قدردانی از متصدیان برگزاری این رویداد اظهار امیدواری کرد: این اختتامیه آغازی بر بازیابی توانمندی‌ها و استعداد و خلاقیت کنش‌گران دانشجو در رصد و حل مسائل و مشکلات اجتماعی کشور باشد.


انتهای پیام/4084/پ


انتهای پیام/

ارسال نظر
هلدینگ شایسته