سرعت ذوب یخچالهای قطبی در چین بهشدت افزایش یافته است
به گزارش خبرنگار حوزه علم، فناوری و دانشبنیان گروه فناوری خبرگزاری آنا، افزایش دمای کره زمین موجب شده است سرعت ذوب شدن یخچالهای طبیعی در کوههای کیلیان کشور چین به شکل نگرانکنندهای بیشتر شود. گزارشها نشان میدهد هم اکنون ذخیره یخ موجود در این منطقه 50 درصد سریعتر از 2 دهه گذشته ذوب میشود. بدون شک ادامه این فرایند میتواند آسیبهای جبرانناپذیری را به محیط زیست وارد کند.
کوههای کیلیان در فلات تبت قرار دارد و با داشتن 800 کیلومتر عرض بخش قابل توجهی از یخچالهای طبیعی جهان را در خود جای داده است. گروهی از دانشمندان این منطقه را قطب سوم زمین میدانند. چینیها در اوایل دهه 1950 مرکز نظارت بر یخچالهای طبیعی کیلیان را راهاندازی و از آن زمان تا کنون میزان ذوب یخها را با دقت بررسی میکنند. محققان این مرکز معتقدند انسانهای با فعالیتهای مخرب خود همواره در حال آسیب زدن به محیط زیست هستند. بنابراین سرعت ذوب یخچالهای طبیعی هرسال بیشتر میشد ولی در 2 دهه گذشته سرعت به شکل خطرناکی افزایش یافته است.
دانشمندان تنها با بررسی حجم یخچالهای طبیعی سرعت ذوب آنها را تخمین نمیزنند بلکه تغییر عمق دریاچه کنار کوه کیلیان زیر به وضوح بیشتر شدن سرعت ذوب را نشان میدهد. یکی از مقامات دولتی چین گفت: «نابودی یخچالهای طبیعی بسیار نگران کننده است و زندگی میلیونها انسان را در خطر قرار میدهد.»
انتهای پیام/4144/
انتهای پیام/