دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
08 آذر 1394 - 10:59

راه‌اندازی نخستین فرودگاه 100 درصد خورشیدی جهان در هند

فرودگاه بین‌المللی «کوچین» در جنوب هند، نخستین فرودگاه جهان است که تمام انرژی مورد نیاز خود را از نور خورشید می‌گیرد. این فرودگاه حدود 3 ماه گذشته از نظر تولید انرژی از طریق نور خورشید به خودکفایی رسیده است.
کد خبر : 52733

به گزارش گروه علم و فناوری آنا به نقل از Gizmodo، فرودگاه کوچین با مساحتی معادل 5/2 کیلومتر مربع و با این شرایط که هفتمین فرودگاه جهان از نظر ترافیک هوایی است، انرژی مورد نیاز خود را از طریق 46 هزار پنل خورشیدی تامین می‌کند. این تعداد پنل خورشیدی می‌تواند انرژی مورد نیاز 10 هزار خانه را تامین کند.


نصب این پنل‌ها حدود 6 ماه طول کشیده است و 9/5 میلیون دلار نیز هزینه در برداشته است اما همین ابتکار توجه فرودگاه‌های دیگر هند حتی کشور لیبریا اظهار علاقه برای کپی کردن از این مدل کرده‌اند.


این در حالی است که نخست‌وزیر هند می‌خواهد ظرفیت خورشیدی کشور را تا 6 سال آینده به 100 هزار مگاوات برساند. هنوز بیش از 300 میلیون هندی به شبکه برق‌ دسترسی ندارند و از طرف دیگر به نظر می‌رسد که دسترسی به انرژی خورشیدی ارزان‌تر، منعطف‌تر و قابل دستر‌س‌تر برای این افراد است.


استفاده از انرژی‌های جایگزین و به قول معروف انرژی‌های پاک در سیستم حمل‌ونقل بسیار مورد توجه قرار گرفته است. امروزه، بزرگترین فرودگاه‌ها از سوخت‌های زیستی برای راه‌انداختن هواپیماها و جت‌هایشان استفاده می‌کنند. به طور مثال، یکی از این سوخت‌ها جلبکی است که بدبو است و تفاله سبزی است که در تنگ ماهی‌های قرمز وجود دارد.


مترجم: نسترن صائبی


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب