طبع، خواص، مضرات و مُصلح غوره در ویکی آنا
به گزارش گروه رسانههای دیگر خبرگزاری آنا، میوه انگور را به شکلهای مختلف مصرف میکنیم و از خواص آن بر سلامتی کموبیش آگاهیم. غوره از گذشته تا امروز در طب سنتی جایگاه ویژهای داشته است، آن را به صورت خام یا پخته، آبغوره، عصاره غوره، رب غوره و شربت غوره مصرف میکنند.
بهترین نوع غوره، آن است که درشت و آب دار بوده، سبز رنگ باشد، دانه نداشته و پوست نازکی داششته باشد و همچنین ترد و تازه باشد.
امام رضا (ع) در طب الرضا غلبه مزاج بلغم در فصل زمستان را محتمل برشمرده اند که با عنوان مزاج زمستانی از آن یاد می شود . از اینرو مطابق تدابیر غذایی امام رضا (ع) بر اساس ماهها و فصلها کسانی که طبع سرد دارند، نباید از غوره و فرآوردههای آن استفاده کنند. ولی افراد گرم مزاج که مبتلا به بیماری های حرارتی میشوند می توانند از آن استفاده کنند چرا که غوره مزاج را سرد و خشک کرده و حرارت خون و صفرا در بدن را کم می کند و باعث از بین رفتن صفرا و بلغم موجود در معده میشود.
امام رضا (ع) همچنین در بخشی از رساله ذهبیه خطاب به مأمون همراه داشتن آب غوره را برای مسافر لازم دانسته می فرماید: بدان که همانا شخص مسافر باید در هنگام حرکت اعتدال هوا را در نظر داشته باشد وقتى در هواى گرم ناچار به مسافرت شد شکم خود را از طعام پر نکند و نیز با شکم خالى حرکت نکند اعتدال در شکم را رعایت کند در هواى گرم غذاى سرد و مرطوب بخورد از قریص(گوشت تازه) و هلام(گوشت بدون چربی) و سرکه و روغن زیتون و آب غوره و نظیر آنها استفاده کند.
خواص و مضرات غوره
- غوره انگور، طبیعت سرد و خشک داشته، تا حدی قابض است یعنی باعث جمع شدن موضع میشود.
- برای کسانی که اسهالهای خونی ناشی از حرارت و گرمازدگی دارند، مفید است.
- غوره حرارت خون و صفرا را کم میکند، همچنین میتواند سبب از بین رفتن صفرا شود. این خاصیت غوره به عنوان یک روش موثر پیشگیری از مشکلات فصل تابستان مطرح می شود. با مصرف مناسب غوره (آبغوره، ترشی غوره و …) در آغاز فصل گرما، می توان نسبت به بسیاری از مشکلات این فصل پیشگیری کرد.
- غوره اگر چه طبع سردی دارد ولی بدلیل خاصیت نفوذ کنندگی آن، باعث قطعه کردن بلغم شده و به دفع بهتر آن از بدن کمک میکند.
- در مصرف غوره باید احتیاط کرد. چرا که مصرف ناصحیح آن میتواند حتی در مقدار کم باعث یبوست مزاج شود.
- مصرف غوره موجب تقویت کبد (بویژه کبد گرم) میشود.
- غوره سبب برطرف شدن تشنگی میشود. (البته در پیشگیری از تشنگی نیز موثر است).
- در اسهالهای ساده که ممکن است به دلیل گرمازدگی و مصرف ماده غذایی خاصی به وجود آمده باشد با مصرف سه مرتبه هر مرتبه به میزان یک قاشق غذاخوری در روز آن را درمان کنید.
- در صورتیکه فرزند شما بد غذا است قبل از استفاده از قرصهای اشتهاآور مصرف آبغوره را امتحان کنید.
- آبغوره در غذا باعث خوشطعم شدن آن میگردد و اشتها را تحریک میکنند.
- غوره در دفع صفرا، بهبود عملیات هضم غذا در دستگاه گوارش و تقویت کبد نقش دارد.
- آبغوره برای انواع چربیهای خون، قند بالای خون، غلظت خون و رژیمهای لاغری علی الخصوص برای مزاجهای گرم و تر بسیار مفید است.
- مصرف یک قاشق غذاخوری آبغوره بعد از هر وعده غذایی میتواند در روند کاهش وزن شما موثر باشد.
- اگر بدنتان به خارش افتاده است میتوانید مقداری غوره خشکشده را بکوبید و آن را با استفاده از آب گرم به صورت خمیر درآورده و به محل مورد نظر بمالید تا شما را از خارش کلافهکننده راحت کند
- آش آبغوره، خورشت کدو سبز یا خورشت سبزی (سرخ نشده) با غوره و امثالهم، غذاهای مفید رژیمی برای افراد فوق الذکر و نیز برای اکثر انسان ها مخصوصاً در فصول گرم مفید هستند.
- گرفتگی صدا، تولید نفخ و باد در دستگاه گوارش، غلبه سردی در بدن و تضعیف قوای جنسی سرد مزاجها از عوارض مصرف زیاد غوره است.
طبع غوره چیست؟
مزاج آن سرد و خشک است.
مصلح غوره چیست؟
انیسون، انجیر و گلقند مصلح و بهبود دهنده خواص و مزاج غوره هستند.
انتهای پیام/
انتهای پیام/