طبع، خواص، مضرات و مُصلح ترخون در ویکی آنا
به گزارش گروه رسانههای دیگر خبرگزاری آنا، قدمت این گیاه به 500 سال قبل از میلاد برمی گردد ترخون برای اولین بار در مناطق جنوبی روسیه و سیبری دیده شده است.
ترخون بیشتر به صورت یک سبزی در پخت و پز استفاده می شود اما از آن برای مصارف پزشکی نیز استفاده می کنند. به دلیل داشتن خاصیت بی حس کنندگی در دهان، یونانیان باستان این گیاه را برای تسکین دندان درد می جویدند.
ریشه نام ترخون فارسی است و زبانهای اروپایی نام ترخون را از زبانهای خاورمیانه گرفته و این واژه برای نمونه در اسپانیایی به صورت taragona، در فرانسوی به صورت estragon و در انگلیسی به شکل tarragon در آمده است.
خواص و مضرات ترخون
- اشتها آور و مقوی معده است.
- جویدن آن دهان را خوش بو میکند.
- بوی تند و معطر ترخون برای دور کردن بوی بد از بدن استفاده می شود. ترخون همچنین موجب مهار رشد میکروب های روی پوست نیز می شود و به این ترتیب موجب کاهش بیشتر بوی بدن می شود.
- روغن های فرار موجود در ترخون گردش خون و مخاط را بهبود می بخشند.
- جويدن ترخون باعث جلوگيري از خونريزی لثه و التيام زخمها میشود.
- كسانی كه نقرس دارند از دمكرده ترخون استفاده كنند.
- ترخون براي دل درد و دردهاي معده كه در اثر غذا به وجود آمده است مفيد است.
- اگر معده شما تنبل و ترشح آن ضعيف است ترخون بخوريد.
- براي پيشگيری از تصلب شرائين و بيماريهای عروقی برگهای ترخون را جويده و ميل شود.
- ترخون ترشح شیره های گوارشی معده را تحریک می کند و به همین دلیل موجب افزایش اشتها می شود.
- مسکن ملایم و یک کمک کننده ی خوب به پیشگیری از بیماری های قلبی و چاقی اشاره کرد(البته به شرط این که به جای نمک استفاده شود.).
- از قدیم الایام برای درمان دردهای شکمی و افزایش اشتها از ترخون استفاده می شده است.
- ترخون تنظیم کننده قاعدگی در زنان است.
- این گیاه مخصوصاً اگر به شکل دم کرده مصرف شود برای رفع خستگی و آرامش اعصاب بسیار سودمند است به همین دلیل برای افراد بیش فعال مفید است.
- براي دردهاي رماتيسمي 10 گرم ترخون را در 300 سيسي آب جوشانده سپس روزي 3 فنجان ميل شود.
- ترخون براي درد مفاصل مفيد ميباشد بهتر است همراه غذا خورده شود و یا كوبيده آن بهصورت ضماد استفاده گردد.
- ترخون تولید صفرا به وسیله ی کبد را افزایش می دهد و به این ترتیب به هضم و گوارش غذا کمک میکند.
- افرادی که فشار خون بالایی دارند میتوانند از این سبزی به جای نمک در غذا استفاده نمایند.
- ترخون توانایی بسیار زیادی برای مبارزه با کرمهای رودهای نیز دارد.
- خشک کننده رطوبت بدن است لذا مصرف آن در افراد لاغر اندام باید با احتیاط باشد.
- استفاده از سبزی ترخون در درمان بیخوابی افرادی سوداوی مزاج موثر است. این دسته از افراد میتوانند ترخون را خشک کنند و روی غذاهای خود بریزند و بخورند. (زیاده روی در این مورد توصیه نمیشود)
- به منظور افزایش اثرات، آن را با رازیانه مصرف میکنند. (البته در افراد گرم مزاج توصیه نمیشود)
- برای هضم بهترش آن را با کرفس مصرف میکنند.
- ترخون در مصرف زیاد نفاخ است.
- ترخون بسیار گرم است و برای افراد با مزاج گرم مضر است.
- زیاده روی در مصرف آن نیروی جنسی را ناتوان میکند.
- روغن های فرار ترخون به دلیل وجود استراگول سمّی هستند، استراگول نام دیگر میتل چاویکول است و از این رو نباید به کودکان کم سن (زیر 4 سال) و زنان باردار داده شود.
- باعث خشونت سینه میشود.
طبع ترخون چیست؟
مزاج آن گرم و خشک است.
مصلح ترخون چیست؟
مصرف ترخون همراه رازیانه، کرفس و عسل به اصلاح آن کمک میکند و خواص و مزاج آن را بهبود میبخشد.
انتهای پیام/
انتهای پیام/