دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
28 مهر 1399 - 10:40

طبع، خواص، مضرات و مُصلح ترخون در ویکی آنا

ترخون دارای مقادیر بالایی ویتامین A، B و ویتامین C است. علاوه بر این دارای ریز مغذی هایی مانند روی، کلسیم، منگنز، آهن، منیزیم، پتاسیم و مس است.
کد خبر : 524082
ترخون-برای-دیابت.jpg

به گزارش گروه رسانه‌های دیگر خبرگزاری آنا،​ قدمت این گیاه به 500 سال قبل از میلاد برمی ‏گردد ترخون برای اولین بار در مناطق جنوبی روسیه و سیبری دیده شده است.


ترخون بیشتر به صورت یک سبزی در پخت و پز استفاده می ‏شود اما از آن برای مصارف پزشکی نیز استفاده می ‏کنند. به دلیل داشتن خاصیت بی‏ حس‏ کنندگی در دهان، یونانیان باستان این گیاه را برای تسکین دندان درد می‏ جویدند.


ریشه نام ترخون فارسی است و زبان‌های اروپایی نام ترخون را از زبان‌های خاورمیانه گرفته و این واژه برای نمونه در اسپانیایی به صورت taragona، در فرانسوی به صورت estragon و در انگلیسی به شکل tarragon در آمده است.


 


خواص و مضرات ترخون



  • اشتها آور و مقوی معده است.

  • جویدن آن دهان را خوش بو می‌کند.

  • بوی تند و معطر ترخون برای دور کردن بوی بد از بدن استفاده می ‏شود. ترخون همچنین موجب مهار رشد میکروب ‏های روی پوست نیز می ‏شود و به این ترتیب موجب کاهش بیشتر بوی بدن می ‏شود.

  • روغن ‏های فرار موجود در ترخون گردش خون و مخاط را بهبود می ‏بخشند.

  •  

  • جويدن ترخون باعث جلوگيري از خونريزی لثه و التيام زخم‎ها می‎شود.

  • كسانی كه نقرس دارند از دم‎كرده ترخون استفاده كنند.




  • ترخون براي دل درد و دردهاي معده كه در اثر غذا به وجود آمده است مفيد است.

  • اگر معده شما تنبل و ترشح آن ضعيف است ترخون بخوريد.

  • براي پيشگيری از تصلب شرائين و بيماريهای عروقی برگ‎های ترخون را جويده و ميل شود.

  • ترخون ترشح شیره‏ های گوارشی معده را تحریک می ‏کند و به همین دلیل موجب افزایش اشتها می ‏شود.

  • مسکن ملایم و یک کمک کننده‏ ی خوب به پیشگیری از بیماری‏ های قلبی و چاقی اشاره کرد(البته به شرط این که به جای نمک استفاده شود.).

  • از قدیم الایام برای درمان دردهای شکمی و افزایش اشتها از ترخون استفاده می ‏شده است.

  • ترخون تنظیم کننده قاعدگی در زنان است.

  •  این گیاه مخصوصاً اگر به شکل دم کرده مصرف شود برای رفع خستگی و آرامش اعصاب بسیار سودمند است به همین دلیل برای افراد بیش فعال مفید است.

  • براي دردهاي رماتيسمي 10 گرم ترخون را در 300 سي‎سي آب جوشانده سپس روزي 3 فنجان ميل شود.

  • ترخون براي درد مفاصل مفيد مي‎باشد بهتر است همراه غذا خورده شود و یا كوبيده آن به‎صورت ضماد استفاده گردد.

  • ترخون تولید صفرا به وسیله ‏ی کبد را افزایش می‏ دهد و به این ترتیب به هضم و گوارش غذا کمک می‏کند.

  • افرادی که فشار خون بالایی دارند می‏توانند از این سبزی به جای نمک در غذا استفاده نمایند.

  • ترخون توانایی بسیار زیادی برای مبارزه با کرم‏های روده‏ای نیز دارد.

  • خشک کننده رطوبت بدن است لذا مصرف آن در افراد لاغر اندام باید با احتیاط باشد.

  • استفاده از سبزی ترخون در درمان بی‌خوابی افرادی سوداوی مزاج موثر است. این دسته از افراد می‌توانند ترخون را خشک کنند و روی غذاهای خود بریزند و بخورند. (زیاده روی در این مورد توصیه نمی‌شود)




  • به منظور افزایش اثرات، آن را با رازیانه مصرف می‌کنند. (البته در افراد گرم مزاج توصیه نمی‌شود)

  • برای هضم بهترش آن را با کرفس مصرف می‌کنند.

  • ترخون در مصرف زیاد نفاخ است.

  • ترخون بسیار گرم است و برای افراد با مزاج گرم مضر است.

  • زیاده روی در مصرف آن نیروی جنسی را ناتوان می‌کند.

  • روغن ‏های فرار ترخون به دلیل وجود استراگول سمّی هستند، استراگول نام دیگر میتل چاویکول است و از این رو نباید به کودکان کم سن (زیر 4 سال) و زنان باردار داده شود.

  • باعث خشونت سینه می‌شود.



طبع ترخون چیست؟


مزاج آن گرم و خشک است.



مصلح ترخون چیست؟


مصرف ترخون همراه رازیانه، کرفس و عسل به اصلاح آن کمک می‌کند و خواص و مزاج آن را بهبود می‌بخشد.


 


انتهای پیام/


انتهای پیام/

ارسال نظر
هلدینگ شایسته