ریاستجمهوری فردی در آمریکا برای ایران بهتر است که افول یانکیها را نزدیکتر کند/تابلوی ایست سنای آمریکا در مقابل بازگشت بایدن به برجام
سید رضا صدرالحسینی کارشناس روابط بینالملل در مصاحبه با گروه بینالملل خبرگزاری آنا تصریح کرد که نه دونالد ترامپ و نه جو بایدن در صورت رسیدن به مقام رئیسجمهوری آمریکا برای ما منفعتی در بر نخواهند داشت.
وی ادامه داد که در بحث انتخابات آمریکا در داخل کشور دو تحلیل است؛ یک عده میگویند اگر بایدن ببرد به نفع ماست و عده دیگر همین موضوع را درباره ترامپ عنوان میکنند. در چند روز اخیر بایدن در نظرسنجیها حدود 10 درصد از ترامپ جلوتر است ولی دلایلی وجود دارند که شانس بیشتر را برای ترامپ در نظر بگیریم.
صدرالحسینی اظهار کرد که در بعضی از موضوعات محدود، ساختار سیاسی آمریکا به این نتیجه رسیده که بین جمهوریخواه و دموکرات نباید اختلافی باشد و یکی از آنها جمهوری اسلامی است. بر این اساس باید توجه داشته باشیم، مثلاً شاخهای دیگر از انقلاب اسلامی، مقاومت است. هیچ تفاوتی بین جمهوریخواه و دموکرات در ضدیت با ایران و مقاومت وجود ندارد. بر این اساس باید بگویم هیچکدام از این دو برای ما منفعتی ندارند. در این موارد که بایدن ممکن است به برجام برگردد و غیره و ذلک، قانوناً در آمریکا امکان ندارد، سنا اجازه بازگشت را نمیدهد. یعنی این شعارهایی که داده میشود و مطالبی که گفته میشود، واقعیت ندارند.
افول سریعتر آمریکا به دست ترامپ
این کارشناس ادامه داد: بهعنوان نمونه، چون ترامپ در منظر دید است، برخی ممکن است بگویند این بد است و اگر آن بیاید بهتر است، ولی اینطور نیست که منفعتی برای ما داشته باشد اما یک نکته را خاطرنشان کنم که آنکسی برای ما بهتر است که افول آمریکا را نزدیکتر کند. حالا این را باید بررسی کنیم. ترامپ تسریعکننده افول آمریکا است و از این منظر، گزینه بهتری برای ریاستجمهوری است، چراکه وی چرخدندههایی که ایالات متحده را به افول نزدیک میکند، روغنکاری کرده است.
صدر الحسینی در ادامه گفت: دموکراتها رفوگری را خوب بلدند و میتوانند در عرض مدتی محدود، شرایط فعلی آمریکا را هم در عرصه بینالملل و داخلی و هم در ایران، با تبلیغات بهبود ببخشند که ممکن است درمجموع به نفع نظام سلطه باشد.
وی تصریح کرد که سه موضوع در حال حاضر، در انتخابات آمریکا مطرح است که میتواند تعیین سرنوشت کند. یک، مناظرات که بایدن عقب میافتد و نمیتواند عملکرد خوبی در برابر ترامپ داشته باشد. دوم موضوع فشاری است که ترامپ در حال حاضر بر روی واکسن کرونا گذاشته است. این اگر به نتیجه برسد، حتی 48 ساعت قبل از روز رأیگیری، تعیین سرنوشت میکند و نکته سوم که ممکن است بسیار مؤثر باشد، موضوع به نتیجه رسیدن کمکهای نقدی به مردم است که در حال انجام است.
بیشتر بخوانید:
بایدن یا ترامپ؛ کدامیک شانس بیشتری برای پیروزی در انتخابات ریاستجمهوری خواهند داشت؟
نقش حیاتی ۸ ایالت در تعیین سرنوشت انتخابات ۲۰۲۰ آمریکا/کاخ سفید چگونه تسخیر خواهد شد؟
ستاد انتخاباتی ترامپ خود را برای شکست آماده میکند
البته موضوعات دیگر همچون استفاده از کارتهای منطقهای و بینالمللی هم هست ولی این سه موضوع میتواند تقریباً وضعیت را بهطور کامل مشخص کند.
به گزارش آنا، در سطوح بینالمللی نیز تحلیلگران سیاسی مواردی را که میتوانند بدون توجه به نتیجه نظرسنجیها در انتخاب رئیسجمهور آینده آمریکا نقش داشته باشند را یادآور شدهاند.
دومنیکو مونتانارو، یکی از تحلیلگرانی که انتخابات ایالاتمتحده را زیر ذرهبین برده، میگوید که هفت شاخصی که میتوانند پویایی و حتی نتیجه انتخابات پیش رو را تغییر دهند از این قرارند:
شاخص اول نحوه مواجهه ترامپ با همهگیری ویروس کرونا در کشور است که تابهحال به وجهه ترامپ بسیار لطمه زده است. اما اگر ترامپ موفق شود خبرهای بهتری قبل از روز انتخابات در خصوص بهبود اوضاع کشور منتشر کند در اذهان عمومی تأثیر بسزایی خواهد داشت. خبری در خصوص تولید زودهنگام و موفق یک واکسن از هر خبری برای وی بهتر خواهد بود.
شاخص دوم مربوط میشود به بازگشایی مدارس که باعث نگرانی بسیاری از والدین میشود. تعجیل در بازگشایی نهتنها وجهه ترامپ را در اذهان خانوادههای آمریکایی کاهش داد، بلکه اتحادیههای آموزگاران را که در سلطه دموکراتهاست را نیز تحت تأثیر قرار داد. ترامپ میتوانست با عدم اصرار به بازگشایی مدارس، برگ برنده خوبی در برابر بایدن داشته باشد.
شاخص سوم از اهمیت ویژهای برخوردار است و بهنوعی زیربنای تصمیمهای تمامی خانوادهها در این کشور است. بازگشایی کسبوکارها از همان ابتدا مدنظر ترامپ بوده است. از یکجهت ترامپ میخواهد که بار دیگر نیروی کار در کشور رو پای خود بایستد و متکی به کمکهای دولت و کنگره نباشد و از طرفی دیگر تنها در صورت توزیع گسترده واکسن کرونا میتوان به بازگشایی حداکثری اقتصادی دست یافت. هرگونه اقدام یا حتی خبری در خصوص بازگشایی ایمن کسب و کارها میتواند با کاهش نگرانیهای مردم، وجهه ترامپ را نزد مردم بهتر کند. البته این امر یعنی تولید و توزیع واکسن تا سال 2021 بعید به نظر میرسد، بنابراین ترامپ بیشترین لطمه را از این شاخص خواهد خورد.
افشای اطلاعات سری میتواند یکی از دو نامزد انتخابات را نابود کند
شاخص تأثیرگذار چهارم ورود رسمی کامالا هریس به عرصه انتخابات بهعنوان معاون اول جو بایدن است. کامالا هریس بهعنوان یک زن و یک رنگینپوست به این نامزد دموکرات کمک خواهد کرد که نظر طیف گستردهای از رأیدهندگان را به خود جلب کند.
شاخص پنجم مربوط به توانایی نامزدها در مناظرات تلویزیونی است. در انتخابات سال 2016 مناظرههای تلویزیونی خیلی مهم به نظر نمیرسیدند اما این بار به نظر میرسد دونالد ترامپ برای حضور در مناظره شوق بیشتری دارد تا بتواند با استفاده از توان تخریب رقیب که از خصوصیاتش است شمار بیشتری از رأیدهندگان را به سمت خود بکشاند. او تا حد زیادی موفق به انجام این کار در مناظره اول شد.
شاخص ششم به سلامت جسمانی و ذهنی این دو نامزد مربوط است. هم ترامپ هم بایدن از سالمندترین نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری در تاریخ آمریکا تلقی میشوند. در این زمینه ترامپ با سن بالاتر، اضافهوزن و نیز ابتلا به کرونا از شانس کمتری برخوردار است.
شاخص نهایی که در دقیقه 90 میتواند باعث ریزش رأی به ضرر یکی از دو نماینده باشد، افشای اطلاعاتی سری در خصوص هر یک از دو نامزد یا بستگان آنان است. در انتخابات 2016 این اتفاق رخ داد و اطلاعاتی در خصوص ایمیلهای هیلاری کلینتون به ترامپ کمک کرد که رأی بیشتری را به دست آورد. باید دید که این بار درز اطلاعات به ضرر کدامیک از این دو رقیب خواهد بود اما با توجه به اینکه ترامپ همیشه با کارت بهتری بازی کرده است باید آماده شنیدن یک موضوع غیرمنتظره در روزهای باقیمانده به انتخابات باشیم.
انتهای پیام/4155/پ
انتهای پیام/