دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
گزارش سالانه اوپک؛

تقاضای جهانی برای نفت افزایش می‌یابد

سازمان کشور‌های صادرکننده نفت (اوپک) اعلام کرد تقاضا برای نفت در جهان افزایش می‌یابد.
کد خبر : 521941
1.jpg

به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری آنا، سازمان کشور‌های صادرکننده نفت (اوپک) اعلام کرد تقاضا برای نفت در جهان افزایش می‌یابد.


این سازمان با انتشار گزارشی اعلام کرد تقاضا برای نفت در جهان در ۲۰ سال آینده افزایش خواهد یافت. علت آن هم افزایش مصرف در کشور‌های با اقتصاد نوظهوری مانند هند است. اما با این حال عوامل نامشخص و غیرقابل‌پیش‌بینی، نیز زیاد هستند.


اوپک در همین گزارش اعلام کرده است به علت ادامه بحران بهداشتی ناشی از شیوع بیماری همه‌گیر ویروس کرونا ۲۰۱۹ (کووید-۱۹) پیش‌بینی‌های کوتاه‌مدت خود درباره تقاضا برای نفت در جهان را کاهش داده است. ادامه شیوع کووید-۱۹ در جهان و محدودیت‌های ناشی از آن که باعث کاهش رشد اقتصادی در کشور‌های مختلف جهان و به تبع آن، کاهش تقاضا برای نفت در بازار جهانی شده است در کاهش قیمت نفت در بازار جهانی تأثیرگذار بوده است.


اوپک در این گزارش سالانه پیش‌بینی می‌کند که تقاضا برای نفت در جهان تا ۲۵ سال آینده نزدیک به ۱۰ میلیون بشکه افزایش یابد. یعنی تقاضا برای نفت در جهان از ۹۹ میلیون و ۷۰۰ هزار بشکه در روز در شرایط کنونی به ۱۰۹ میلیون و ۳۰۰ هزار بشکه در سال ۲۰۴۵ خواهد رسید.


این ارزیابی‌های سازمان کشور‌های صادرکننده نفت (اوپک) با این ایده در تضاد است که بر اساس آن با بحران کنونی جهان به اوج رسیده است یعنی مصرف نفت دیگر بیش از این بالا نخواهد رفت و از این بعد روند کاهشی شروع خواهد شد.


فعلاً چیزی که می‌توان گفت این است که بحران بهداشتی ناشی از شیوع بیماری همه‌گیر ویروس کرونا ۲۰۱۹ بر تقاضا برای نفت در جهان تأثیر زیادی داشته است. به‌طوری‌که تقاضا برای نفت در جهان امسال به‌شدت کاهش خواهد یافت. اعمال محدودیت‌های قرنطینه‌ای برای مهار بیماری همه‌گیر ویروس کرونا ۲۰۱۹، از جمله کاهش پرواز‌های شرکت‌های هواپیمایی نقش مهمی در کاهش مصرف نفت و تقاضا برای نفت در جهان داشته است.


اما پیش‌بینی‌های اوپک بر اساس فرضیه بازگشت افزایش رشد اقتصادی و بازگشت اوضاع و شرایط اقتصادی مالی به حالت عادی و همچنین افزایش فعالیت‌های بخش‌های آسیب‌دیده از این بحران از جمله شرکت‌های هواپیمایی، صنایع و افزایش مسافرت‌ها برای جبران زیان و ضرر‌های دوران کروناست.


این ارقام با این حال یک میلیون بشکه کمتر از سطحی برای تقاضا برای نفت در جهان است که تا سال ۲۰۴۰ توسط همین کارتل نفتی پیش‌بینی شده بود.


اوپک تأکید می‌کند که پیش‌بینی‌هایش متأثر از برخی عوامل نامشخص و غیرقابل‌پیش‌بینی، نیز خواهد بود. یعنی افزایش‌ها ممکن است تا ۱۰ میلیون بشکه در روز نیز برود، اما ممکن است به علت پیدایش فناوری‌های نوین از این رقم کمتر شود.


بر اساس این گزارش علاوه بر چالش تغییرات آب و هوایی و گرمایش زمین، ویروس کرونا و همچنین بحران اقتصادی ناشی از آن، تغییر رفتار مصرف‌کنندگان نیز به عوامل نامشخص و غیرقابل پیش‌بینی موجود برای چشم‌انداز‌های آینده تقاضا برای نفت در جهان و عرضه نفت به بازار جهانی افزوده می‌شود.


انتهای پیام/4129/


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب