توسعه روش نوینی برای آهارزدایی با استفاده از فناوری پلاسما
به گزارش خبرنگار حوزه علم، فناوری و دانشبنیان گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، در صنعت نساجی برای حذف آهار نشاسته از سطح کالای پنبهای از آنزیم آلفای آمیلاز استفاده میشود. این آنزیم طول عمر محدودی دارد و نسبت به یونهای فلزی حساس است. باتوجه به مشکلات و ضعفهای آنزیم آلفا آمیلاز و محدودیتهای زیستمحیطی اخیر، جایگزینی پروسههای خشک به جای پروسههای تر که منجر به کم شدن یا به صفر رسیدن پساب تولید میشوند، از اولویتهای صنعت نساجی به شمار میرود.
حال یک شرکت دانشبنیان ایرانی از فناوری پلاسمای سرد برای حذف آهار نشاسته از سطح کالای پنبهای استفاده کرده است. در تحقیقات این شرکت روش جدید توسعه یافته که 80 تا 90 درصد از آهار نشاسته سطحی را حذف میکند. این روش که شامل ترکیب دو فناوری پلاسما و پلاسما پلاس میشود، نسبت به روشهای متداول آهارزدایی آنزیمی سرعت بسیار بیشتری دارد.
این روش نهتنها باعث صرفهجویی 10 درصدی در آب میشود، بلکه شاخص سفیدی را تا 100 درصد افزایش میدهد. همچنین مصرف آب اکسیژنه 20 تا 30 درصد در این روش کاهش مییابد و تأثیر نامطلوبی بر خواص استحکامی از کالای پنبهای ندارد. همچنین راندمان آهارزدایی این روش در مقایسه با روش آنزیمی بسیار بالاتر است.
انتهای پیام/4021/
انتهای پیام/