دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
01 مهر 1399 - 09:00

راهکار خلق محتوای ویروسی با ابزار مانیتور فضای مجازی دیتاک

تیم ­های بازاریابی به دنبال راهکارهای خلق محتوای ویروسی و فراگیر هستند تا بتوانند پیام­ های بازاریابی خود را به مخاطبان هدف انتقال دهند.
کد خبر : 517017
8888.png

به گزراش گروه رسانه‌های دیگر خبرگزاری آنا سال‌ها پیش بیل گیتس با گفتن محتوا پادشاه است، زنگ آغاز ماراتن و رقابت کسب وکارها را در این زمینه به صدا درآورد و همان­گونه که امروزه نیز مشاهده می‌شود محتوا از اهمیت و جایگاه ویژه­ای در بین کسب وکارها برخوردار است. در این میان محتوای ویروسی، ارزش و جایگاه بالاتری نسبت به محتواهای دیگر دارد، از این رو مدیران بازاریابی به شدت در پی درک چگونگی کارکرد و مکانیزم­ هایی برای شناسایی روش‌های تولید محتوای ویروسی هستند.


سال‌هاست از انتشار جمله بیل گیتس می­گذرد و امروزه ما با دنیایی از محتوا و کانال­های توزیع آن روبه رو هستیم و اهمیت تولید محتوا و تشکیل تیم­های بازاریابی محتوایی روز به روز بیشتر می­شود.


این مسئله نشان می‌دهد که رقابت در عرصه محتوا بسیار حائز اهمیت است و تنها زمانی که محتوای کسب وکار در بین مشتریان دست به دست شود، می­توان به اهداف بازاریابی بر مبنای محتوا امیدوار بود.


به همین خاطر تیم ­های بازاریابی به دنبال راهکارهای خلق محتوای ویروسی و فراگیر هستند تا بتوانند پیام­ های بازاریابی خود را به مخاطبان هدف انتقال دهند.


اما چالش اساسی اینجاست که پیدا کردن و تولید محتوای ویروسی که قابلیت انتشار در سطح وسیع را داشته باشد و متناسب با هویت برند باشد سخت و کاملا پیچیده است و این مسئله هنگامی که رقابت شدید و کسب توجه مخاطب هزینه­بردار است، اهمیت دوچندان پیدا می­کند.


شوک محتوا و جنگ رقابت


دو سال پیش، وبلاگ‌نویس معروفی به نام شافر، اصطلاح «شوک محتوا» را وارد ادبیات این حوزه کرد و از این واژه برای توصیف یک واقعیت اجتناب‌ناپذیر در دنیای بازاریابی دیجیتال استفاده کرد.


این شخص معتقد است که عرضه‌ی محتوای وب هر 9 تا 24 ماه دو برابر می‌شود در حالی که “تقاضا” محدود است و تقاضا یعنی توانایی کاربر اینترنت برای مصرف محتوا.


به زبان ساده تولید محتوا بیشتر برای مصرف محتواست به همین خاطر قرار گرفتن در برابر دیدگان مخاطب سخت و هزینه‌بر شده است.


تخمین زده می‌شود که حدود 5/4 میلیارد صفحه وب وجود داشته باشد و اگر همین الان کابران به صورت 24 ساعته شروع به مطالعه این محتواها کنند حدود 15 هزار سال طول می‌کشد تا تمام شوند و زمانی که تمام شوند مقدار نامتناهی از داده ایجاد شده است. بنابراین ایجاد تمایز و کسب توجه مخاطبان برای دیده شدن محتوا به الزامی حیاتی تبدیل شده و بدون داشتن محتوای همه­گیر، صرف هزینه در بازاریابی محتوایی بی‌نتیجه خواهد بود.


به همین دلیل کسب­وکارها برای دستیابی به توجه مخاطب و تاثیرگذاری برنامه بازاریابی محتوایی از محتوای ویروسی استفاده می­کنند. در این مسیر پیدا کردن راهکار خلق محتوای ویروسی به یکی از اولویت­های مهم تیم تولید محتوا و بازاریابی تبدیل شده است. در واقع مرز بین محتوای موفق و ناموفق در این است که محتوا در بین مخاطبان منتشر می­شود یا خیر؟


علاوه بر این کسب وکاری موفق است که زودتر، دقیق­تر و بهتر شرایط و فرصت­های خلق محتوای ویروسی را پیدا کرده و از آن استفاده کند.


محتوای ویروسی چیست؟


 


به زبان ساده محتوای ویروسی محتوایی است که کاربران بدون هیچ انگیزه­ی مالی و با تکیه بر نظر خود آن را برای دیگران ارسال کنند، در شبکه­های اجتماعی خود به اشتراک بگذارند و در مورد آن صحبت و یا حتی محتوا تولید کنند.


به عبارت دیگر به محتوایی که جذاب باشد و به مخاطب انگیزه کافی برای اشتراک­گذاری بدهد محتوای ویروسی می­گویند. این مدل محتواها برای برندها و کابران ارزشمند هستند و کاربران دوست دارند در مورد آن صحبت کنند.


محتوای ویروسی این قدرت را دارد که توجه مخاطبان را به خود جلب کرده و در حین پخش و توزیع محتوا پیام برند را به مخاطب انتقال دهد.


خلق محتوای ویروسی و شبکه های اجتماعی


 


برای خلق محتوای ویروسی باید درک درست و کاملی از ویژگی­های آن داشت. به طور خلاصه محتوای ویروسی احساسات مخاطب را هدف قرار می­دهد و دارای ارزش افزوده است. همچنین با واقعیت و دغدغه­های اکثریت جامعه هدف، نزدیکی و شباهت دارد و با درگیر کردن و افزایش میزان مشارکت کاربر همه­گیر می­شود.


امروزه به مدد شبکه­ های اجتماعی و همه­گیری این رسانه­ه ا محتوا ارزش بیشتری پیدا کرده و پتانسیل خلق محتوای ویروسی بیشتر شده است و کسب وکارهایی که به موقع از تمام ظرفیت­های شبکه­ های اجتماعی استفاده می­کنند قطعاً برنده این بازی هستند.


خلق محتوای ویروسی


 


هوشمندی و مانیتورینگ مداوم رفتار مخاطبان هدف، عامل مهمی در کشف و خلق محتوای ویروسی است، در واقع کسب وکارها باید در سریع­ترین زمان ممکن بدانند چه محتوایی قابلیت همه ­گیری دارد و چگونه باید از آن استفاده کنند. به همین خاطر باید برای سوالات زیر پاسخ پیدا کنند:



  • ویژگی محتواهای وایرال از لحاظ حجم، فرمت محتوا و لحن به چه صورت است و مردم چگونه به این محتواها واکنش نشان می ­دهند؟

  • احساسات و تصویری که از محتواهای ترند و وایرال در ذهن مشتری شکل می­گیرد چه ساختاری دارند؟ آیا مثبت هستند یا منفی و یا خنثی؟ چطور متوجه چگونگی واکنش مردم به موضوعی که پتانسیل ترند شدن را دارد شویم؟

  • افراد تاثیرگذار و اینفلوئنسر برای همکاری در توزیع و همه­ گیر کردن محتوا چه ویژگی­هایی باید داشته باشند و چگونه باید آن­ها را انتخاب کرد؟

  • بزرگترین و مطرح­ ترین کانال­ها، صفحات توییتر و اینستاگرام در مورد سرنخ­ های مهم و دارای پتانسیل چه واکنشی نشان داده­ اند و بازخوردی که از مردم گرفته شده به چه صورت است؟

  • چگونه می­توان به صورت مستمر و جامع تمامی فعالیت­ها و اتفاقات روز و لحظه­ای مخاطبان را در وب سایت ­های محتوایی، شبکه­ های اجتماعی و ... رصد کرد تا از کوچک­ترین اتفاقات زودتر از رقبا خبردار شد؟


پاسخ درست به این سوالات مهم‌ترین قدم در خلق محتوای ویروسی است که تیم‌های بازاریابی متعهد به انجام آن هستند.


در صورتی که مدیران بازاریابی سازمان­ها نتوانند پاسخ صحیحی برای این سوالات بیابند، محتوای ویروسی اثر منفی ایجاد می­کند و برند را تا پای نابودی و گسستگی پیش می­برد.


خلق محتوای ویروسی با سامانه مانیتورینگ دیتاک


سامانه مانیتورینگ فضای مجازی دیتاک به عنوان یکی از محصولات شرکت دانش بنیان دیتاک به کسب وکارها کمک می­کند با رصد و بررسی کامل فضای مجازی و مانیتور کردن تمامی فعالیت­ های کاربران می‌توان از کلیه اتفاقات و رخدادهای فضای مجازی در لحظه اطلاع داشت. با تحلیل و آنالیز عمیق که حاصل مانیتورکردن فضای مجازی است می­توان احساسات و طرز فکر مخاطبان خود را در برابر موضوع و رخداد پیش آمده کشف و تحلیل کرد.


با این کار مدیران بازاریابی می­دانند که برای فرصت­ها و موضوع­های پیش آمده چه موضع و رویکردی اتخاذ کنند که اولاً مورد تایید و حمایت اکثریت جامعه قرار بگیرد و هم ه­گیر شود ثانیاً با تصویر سازمان و تعهدات آن هم راستا باشد.


اگر می‌خواهید با مانیتورینگ فضای مجازی زودتر از رقبا  فرصت­ های تولیدمحتوای ویروسی را کشف کنید و از اثرگذاری آن در بین مخاطبان خود مطلع شوید از سیستم مانیتورینگ فضای مجازی دیتاک استفاده کنید.


مانیتورینگ فضای مجازی


در صورتی که در زمینه تحلیل شبکه­های اجتماعی و محتوای آن سوال یا ابهامی دارید، کارشناسان دیتاک به پشتوانه تجربه 9 ساله در این زمینه می­توانند بهترین راه‌حل­های ممکن را به شما پیشنهاد دهند. شما می‌توانید از طریق لینک زیر از کارشناسان خبره دیتاک راهنمایی عملی دریافت کنید.


اخد مشاوره از دیتاک


انتهای پیام/4127


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب