دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
31 شهريور 1399 - 14:20
در بیانیه شورای تبیین مواضع بسیج دانشجویی دانشگاه فرهنگیان سمنان مطرح شد؛

چرا مدیران دانشگاه با ٣٩ سال سابقه کار به جریان جوان‌گرایی نمی‌پیوندند؟!/ حقوق دریافتی برخی مدیران با کارآمدی آنان نسبت ندارد

شورای تبیین مواضع بسیج دانشجویی دانشگاه فرهنگیان سمنان با صدور بیانیه‌ای تأکید کرد: چرا حقوق دریافتی مدیران دانشگاه با کارآمدی آنان نسبت مستقیم ندارد و با ٣٩ سال سابقه کار به جریان جوان‌گرایی نمی‌پیوندند؟!
کد خبر : 516842
702320_252.jpg

به گزارش خبرنگار حوزه تشکل‌های دانشگاهی گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، شورای تبیین مواضع بسیج دانشجویی دانشگاه فرهنگیان سمنان با صدور بیانیه‌ای تأکید کرد: چرا حقوق دریافتی مدیران دانشگاه با کارآمدی آنان نسبت مستقیم ندارد؟ چرا مدیران دانشگاه که بعضاً تا ٣٩ سال سابقه کار دارند به جریان جوان‌گرایی نمی‌پیوندند و خود کمکی برای دمیدن روح تازه در کالبد سمت‌های مدیرتی این دانشگاه نمی‌کنند؟!


متن این بیانیه به شرح زیر است:


بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَٰنِ الرَّحِيمِ


یا أَیُّهَا الَّذینَ آمَنُوا أَوْفُوا بِالْعُقُودِ...
ای کسانی که ایمان آوردید به پیمان‌ها وفا کنید. سوره مائده آیه ۱


در آیین اسلام مسند مدیریت، شایسته کسی است که قدرت استفاده از ایمان و تخصص را در مقام اجرا داشته باشد. امیرالمؤمنین در نامه به مالک اشتر، یکی از شرایط واگذاری مسئولیت‌ها را «کفایت» می‌داند و می‌فرماید: «ای مالک در به کارگیری کارمندان و کارگزارانی که باید زیر نظر تو کار کنند هیچ‌گونه واسطه و شفاعتی را نپذیر مگر شفاعت «کفایت» و امانت را.»


این روزها که بیشتر از هر موقعیتی دشمن به جریان فرهنگ و تربیت کشور و نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران هجمه‌‌های زیادی را وارد می‌کند بر خود واجب و لازم دانستیم تا به عنوان یک نهاد انقلابی در دستگاه تعلیم و تربیت جمهوری اسلامی ایران از شما مسئولان محترم دانشگاهی در دانشگاه فرهنگیان سمنان مطالبه کنیم تا با پاسخ به این سؤالاتی که این روزها در فضای حقیقی و مجازی پیرامون بحث دانشگاه فرهنگیان سمنان و مدیریت آن رواج پیدا کرده و دور از واقعیت نیست را با قاطعیت تمام پاسخ دهید و موضع خود را نسبت به این اخبار مستند برای دانشجومعلمانی که عضو یک خانواده هستیم و افکار عموم در جامعه که به صورتی فردی حقوق متقابل نسبت به تک تک آن‌ها را دارید اعلام کنید.


مقام معظم رهبری (مدظه‌العالی) می‌فرمایند: مراکز تربیت معلّم -که مهم‌ترینش فعلاً دانشگاه فرهنگیان است- مرکز ثقل اصلی نظام آموزش وپرورش کشورند و در مورد این دانشگاه کوتاهی شده. [طبقِ] آنچه بنده اطّلاع دارم و به من گزارش شده، این دانشگاه، هم از لحاظ نیروی انسانی -معلّم، استاد- دچار کمبود است، هم از لحاظ بودجه دچار کمبود است، [هم] از لحاظ فضای آموزشی دچار کمبود است...»


حال سؤال اول اینجاست که احداث دانشگاه جامع فرهنگیان در استان هنوز روند رو به رشدی را پیش رو نگرفته است؟ بهانه بودجه و زمین مناسب و امکانات و زیرساخت‌های لازم در این موارد کمی کلیشه‌ای شده است، چرا مسئولان پیگیری در این موارد را لازم و ضروری نمی‌دانند و هیچ‌گونه بازتابی از پیگیری ایشان بر نمی‌خیزد؟


چرا اجازه می‌دهید که کمبود این مدل از زیرساخت‌ها در استان باعث شود تا سهمیه جذب  دانشگاه فرهنگیان کاهش پیدا کند؟ مگر غیر از این است که رهبری از این اتفاق به عنوان یک بحران یاد کرده‌اند؟ چرا سعی دارید ظرفیت جذب دانشجویان ماده ۲۸ و امثالهم را بالا ببرید و باعث ایجاد این بحران بشوید؟


همچنین ایشان می‌فرمایند که «سهمیه جذب هیئت علمی باید افزایش پیدا کند که این به عهده سازمان امور استخدامی است. اساتید اینجا هم باید از لحاظ خصوصیّات فکری و علمی، جزو شاخص‌ترین‌ها باشند؛ تدیّن؛ سطح بالای دانش؛ روحیه انقلابی؛ انطباق با معیارهای سند تحوّل؛ نمی‌شود که ما سند تحوّل را تنظیم کنیم و دنبال تحقّقش باشیم، [امّا] آنجایی که اساسی‌ترین و محوری‌ترین مرکز آموزش و پرورش است، از خصوصیّات و معیارها و شاخص‌ها و اندازه‌های سند تحوّل دور باشد؛ این امکان ندارد.


سؤال دوم؛ استادی که بزرگ‌ترین افتخارات دوران دانشجویی‌اش گردش با چوب اسکی‌هایش در ممالک خارجه است را چگونه می‌توان در بین اعضای هیئت علمی همراه و همسو با جریان انقلابی‌گری دانست؟ معظم له در جای دیگری می‌فرمایند: «هسته‌های گزینش در این زمینه هیچ مسامحه نکنند؛ اساتید برجسته، اساتید خوب و البتّه استاد تمام وقت [گزینش کنند]. و من توصیه می‌کنم همه اساتید اینجا را و همچنین دانشجویان را که با آثار شهید عزیزمان، شهید مطهّری -که روز معلّم با نام او آمیخته شده است- اُنس پیدا کنند».


سؤال سوم؛ مسئول محترم بفرمایید چگونه می‌توان ارزش‌های دینی و ملی را با درسی که با دانشجویان داده می‌شود درآمیخت حال آن که حیات طیبه مد نظر اساتید این دانشگاه اتوپیای فنلاند و ژاپن است و کتاب‌های معتبر تربیتی که به دانشجویان معرفی می‌کنند همگی ترجمه است و سوغات اروپا! که خوب و بد همه جا وجود دارد اما آن چه که از سمت این عزیزان مورد غفلت واقع شده تکیه بر تعلیم و تربیت اسلامی و ارزش‌های اسلام است، به عنوان مثلا چرا اساتید باید دانشجویان را برای شرکت در مراسم‌های ارزشی چون راهپیمایی اربعین، راهیان نور و ۲۲ بهمن تهدید به حذف درس کنند؟


آیا لحظه‌ای با خود اندیشیده‌اید که چرا جرئت بیان انتقاد سازنده را از دانشجو سلب کرده‌اید؟ علل نارضایتی آن‌ها را از این جو حاکم بررسی کرده‌اید؟ یا تنها به جواب «همین که هست از سرتان زیادی هم هست» اکتفا کرده‌اید و دانشجو با درخت‌های محوطه پردیس شهید رجایی برایتان تفاوتی ندارد... درختان نداشته پردیس الزهرا پیش کش...


حق‌خواهی، عدالت‌خواهی و شفافیت‌طلبی را از او گرفته‌اید؛ گاهی از این نوع برخورد شما این‌گونه استنباط می‌شود که فردا روزی که دانشجوی شما وارد عرصه عمل و آموزش می‌شود مسئولیتی برای شما ندارد و خودش در تمام سال‌های دانشجویی‌اش مقاله می‌نوشت و اسلاید می‌ساخت و روش تدریس‌های بی‌فایده را در کلاس برای بقیه اجرا می‌کرد تا یادگیری و مهارت آموزی به طور اتفاقی رقم می‌خورد... ولله ولله مسئولید، نسبت به دانشجو معلمان، نسل‌های آینده و جامعه...


بدانید این درد به استخوان رسیده و تحمل ایرادات وارده از سایر نهادها برای دانشجو معلمان بسیار سنگین و طاقت‌فرساست. ما همه عضو یک خانواده‌ایم و هرگز نمی‌پسندیم و اجازه نمی‌دهیم که دشمن با دست گذاشتن روی نقطه ضعفمان، درست در جایی که هویت معلم شکل می‌گیرد زحمات صد ساله این خانه را از بین ببرد. دانشجویان در طرح دغدغه‌هایشان نسبت به این مسائل خواستارند تا بدانند:


- چرا حقوق دریافتی مدیران دانشگاه با کارآمدی آنان نسبت مستقیم ندارد؟ 


- چرا فیش حقوقی دانشجومعلمان غیر شفاف است و کسورات غیرقابل توجیهی از جانب دانشگاه بر آن اعمال می‌شود؟ 


-  چرا افکار عمومی از نحوه و سنجه‌های انتصاب افراد در مدیریت‌های دانشگاه بی‌اطلاع می‌مانند؟ 


-آیا علل پایین بودن کیفیت آموزش‌های دانشگاه و نیز علل نارضایتی دانشجویان از فضای کالبدی و معنوی دانشگاه مورد پایش مسئولان این دانشگاه قرار گرفته است؟ 


- چرا مدیران دانشگاه که بعضا تا ٣٩ سال سابقه کار دارند به جریان جوان‌گرایی نمی‌پیوندند و خود کمکی برای دمیدن روح تازه در کالبد سمت‌های مدیرتی این دانشگاه نمی‌کنند؟ ً


- علت تقلیل تعداد جذب دانشجومعلمان از درگاه‌ رسمی و بالعکس، افزایش جذب از طریق آزمون‌های استخدامی و ماده ٢٨ چیست؟ 


- سهم اهمال مدیران دانشگاه در کاهش این رشته‌های این دانشگاه چیست؟ 


اگر در یک نظام تعلیم و تربیت اسلامی تحت ولایت فقیه زمان حضرت آیت‌الله خامنه‌ای مشغول به خدمت هستید، چرا عملکردتان با اهداف و انتظارات مقام عظمای ولایت در تضاد است؟!


شایان ذکر است که دانشجویان منتظر پاسخ دادن به تمام سؤالات مطرح شده بنا بر اصل صداقت و با استناد با مدارک معتبر هستند. بدانید و آگاه باشید که : وَ مَکَرُوا وَ مَکَرَ اللَّهُ وَ اللَّهُ خَيْرُ الْماکِرينَ...


شورای تبیین مواضع بسیج دانشجویی دانشگاه فرهنگیان سمنان


انتهای پیام/4118/


انتهای پیام/

ارسال نظر
هلدینگ شایسته