دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
فرمانده مقابله با کرونا در تهران:

شرایط تهران کاملاً قرمز است/ محدودیت‌ها و دورکاری کارمندان دوباره اعمال شود

رئیس ستاد کرونای استان تهران با بیان اینکه تهران وارد موج سوم کرونا شده و اگر مداخلات جدی صورت نگیرد هفته‌های سختی را خواهیم داشت، گفت: نامه‌ای به وزیر بهداشت برای بازگشت محدودیت‌های کرونایی به ویژه بحث دورکاری در استان تهران ارسال شده است.
کد خبر : 516558
دکتر زالی_1.jpeg

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری آنا، علیرضا زالی در حاشیه جلسه‌ای در ستاد کرونای استان تهران در جمع خبرنگاران، گفت: طی این نامه درخواست بازگشت محدودیت‌ها از جمله بحث دورکاری مطرح شده، به نظر می‌رسد که شرایط فعلی تهران شرایط سخت‌تری است. به همین دلیل درخواست کرده‌ایم که مجموعه محدودیت‌های کمیته امنیتی و انتظامی ستاد ملی در گروه‌های ۳ و ۴، به‌خصوص بحث دورکاری در سطح استان تهران مجدداً بازگردانده شود.


وی با بیان اینکه متأسفانه تهران شرایط کاملاً قرمزی دارد، گفت: آمار روزهای اخیر نشان از آن است که در تهران وارد موج سوم شده‌ایم، به گونه‌ای که فاصله بین موج دوم و موج سوم فاصله بسیار کوتاهی بود. با توجه به این که از روز شنبه تا به امروز در حال رصد وضعیت هستیم، به نظر می‌رسد که آمار رو به افزایش است و طبیعتاً این آمار موج گذرا تلقی نمی‌شود، آماری که الآن تجربه می‌کنیم در تطابق با شکل‌گیری موج سوم است.


وی افزود: البته گروه اپیدمیولوژی ستاد کرونای استان تهران در حال بررسی و تحلیل دقیق وضعیت است و ازآنجاکه دلایل متعددی در این زمینه نقش داشته باید به تمام این عوامل توجه شود.


دلایل شکل‌گیری موج سوم در تهران


وی با اشاره به دلایل شکل‌گیری موج سوم کرونا در تهران، عنوان کرد: مزمن شدن بیماری و ماهیت فرسایشی آن‌که البته در تمام دنیا به همین شکل است، باعث خستگی مردم شده و اکثراً انگیزه‌ها برای رعایت شیوه‌نامه‌های بهداشتی کم‌رنگ‌تر شده است که البته این اتفاق در تمام دنیا در حال رخ دادن است.


وی با بیان اینکه در طول دو هفته گذشته میزان رعایت شیوه‌نامه‌های بهداشتی در محیط‌های عمومی و خدماتی بالای ۸۵ درصد بود که امروز به ۷۰ رسیده و با یک افت ۱۵ درصدی روبرو هستیم ادامه داد: این آمار در موج دوم تا زیر ۱۰ درصد در تهران افت کرد که امیدواریم این اتفاق مجدداً تکرار نشود، بنابراین بخشی از دلایل شکل‌گیری موج سوم به دلیل کم شدن رعایت شیوه‌نامه‌های بهداشتی است.


به گفته زالی، حجم مسافرت‌های اخیر نیز بار بسیار زیادی در نقل‌وانتقال و چرخش ویروس داشت، البته اگرچه هنوز در رابطه با تفاوت ماهیت ویروس تهران و سایر استان‌ها مستندات کافی نداریم، اما به‌طور بالقوه این احتمال وجود دارد که چرخش‌های بین‌شهری ویروس‌ها زمینه را برای جهش ویروس آماده کند که این مسئله خطری است که همه متخصصان حوزه پزشکی نگران آن هستند.


رئیس ستاد کرونای تهران با اشاره به تجمعات به‌عنوان عامل بعدی مؤثر در شکل‌گیری موج سوم، عنوان کرد: اگرچه بسیاری از هیئت‌های مذهبی شیوه‌نامه‌های بهداشتی را رعایت کردند، برخی هیئت‌ها علی‌رغم تأکیدات سازمان تبلیغات اسلامی برخی از شیوه‌نامه‌ها را موردتوجه قرار ندادند و طبیعتاً تجمع در محیط‌های بسته و مسقف، بدون تهویه کافی و بدون رعایت اصول بهداشتی، در انتقال ویروس تأثیرگذار است.


وی شتاب در برخی از بازگشایی‌ها را عامل بعدی دانست و گفت: با تغییر شرایط مشاغل آموزشی و با توجه به بازگشایی مدارس و دانشگاه‌ها طبیعتاً تعداد زیادی از افرادی که تا امروز در منزل بودند وارد عرصه شدند، که این مسئله نیز در افزایش انتقال و ابتلا تأثیرگذار است.


فشار زیاد بر حمل‌ونقل تهران


زالی ادامه داد: همچنین در طول دو هفته اخیر فشار بر حمل‌ونقل تهران بسیار افزایش پیدا کرده، الآن به‌طور متوسط بالای ۹۵۰ تا ۹۶۰ هزار نفر از مترو و تعداد قابل توجهی درمجموع از اتوبوس استفاده می‌کنند. در این شرایط انتظار ما این است که برای حل این معضل باید ابتدا مشکلات زیرساختی حمل‌ونقل فعلی تهران به‌خصوص در بخش مترو برطرف شود، چراکه در شرایط فعلی تنها می‌تواند تا ۳۰ درصد نیازها را پوشش دهد درصورتی‌که این مسئله باید تا سه برابر افزایش پیدا کند.


وی با تأکید بر اینکه مطالعات ما نشان می‌دهد که بالاترین نقطه در کلان‌شهرها و به‌خصوص تهران مسئله حمل‌ونقل است عمومی است، گفت: همچنین در ناوگان اتوبوس‌رانی ازنظر تجهیزات و اتوبوس‌های نو تغییر محسوسی ایجاد نشده و بنابراین فشار جدی بر حمل‌ونقل عمومی تحمیل شده است.


زالی با بیان اینکه حضور مردم در اجتماع نیز به میزان کافی کم نشده است، ادامه داد: متأسفانه بحث خدمات الکترونیک در حوزه خدمات عمومی نیز به میزان مورد نظر موردتوجه قرار نمی‌گیرد.


رئیس ستاد کرونا تهران تسامح در برخورد با افراد یا اماکنی را که پروتکل‌ها را رعایت نمی‌کنند، معضل جدی بعدی دانست و گفت: کلاً در کشور نسبت به عدم رعایت پروتکل‌های بهداشتی خیلی تسامح به خرج می‌دهیم، متأسفانه هیچ محدودیتی در سفرها ایجاد نکرده‌ایم و همچنین اقدام و جرائم قطعی و بازدارنده در نظر گرفته نمی‌شود. این در حالی است که حداقل در ۱۵۶ کشور دنیا از جرائم بازدارنده مانند زندان و جرائم نقدی استفاده می‌شود.


زالی با بیان اینکه در آستانه پاییز و تغییرات اقلیمی و آب و هوایی هستیم، گفت: در این شرایط میزان حضور در محیط‌های بسته بیشتر می‌شود و همچنین هم‌زمانی پاندمی کرونا با سایر بیماری‌های تنفسی پاییز می‌تواند در گسترش بیماری نقش زیادی داشته باشد.


تهران زودتر از موعد وارد موج سوم کرونا شد


وی با بیان اینکه طبق پیش‌بینی‌ها زودتر از موعد وارد موج سوم کرونا در تهران شدیم، گفت: طبیعتاً در استان تهران نیاز به یک سری مداخلات جدیدتری داریم، چراکه شرایط این استان متفاوت‌تر است و اگر مداخلات جدی صورت نگیرد هفته‌های سختی را خواهیم داشت.


رئیس ستاد کرونای استان تهران در واکنش به برخی پیش‌بینی‌ها مبنی بر افزایش آمار فوتی‌ها به بالای ۶۰۰ نفر در آبان، گفت: این عددی است که فکر می‌کنم خیلی در شرایط غیرمتعارف شکل خواهد گرفت؛ بنابراین باید سعی کنیم به این نقطه نرسیم و تنها راه کاهش آمار فوتی رعایت پروتکل‌ها، اعمال مداخلات جدی، به حداقل رساندن حضور مردم در اجتماعات، عدم شتاب‌زدگی در بازگشایی‌هاست که می‌تواند ازنظر فنی به بهبود شرایط کمک کند.


زالی هشدار داد: اگر متأسفانه این بیماری به جهشی برسد که منجر به افزایش بیماری‌زایی آن شود، ممکن است مرگ‌ومیر در عرصه جهانی و از جمله کشور ما به‌طور چشمگیری افزایش پیدا کند. البته مطالعات تا به امروز نشان داده که جهش‌ها و شبه جهش‌های این ویروس در ایران و خارج از کشور بر روی بحث بیماری‌زایی آن خیلی تأثیر نگذاشته است، ولی متأسفانه سرعت انتقال آن افزایش یافته؛ به گونه‌ای که برخی مطالعات نشان داده انتقال ویروس‌های جهش‌یافته بین ۸ تا ۱۲ افزایش یافته و شاید یکی از دلایل افزایش ابتلا در تهران و سایر استان‌ها همین مسئله باشد.


حجم بالای ابتلای مجدد در بهبودیافتگان


رئیس ستاد کرونای استان تهران با بیان اینکه الآن میزان بالایی از مراجعات و بستری کرونا در کشور و تهران به مراکز درمانی افرادی هستند که قبلاً یک بار مبتلا شده و مجدداً دچار عفونت شده‌اند، گفت: بنابراین بحثی که در رابطه با ایمنی جمعی داشتیم حتماً بحث غلط و پندار نادرستی است و اینکه بگوییم اگر ۶۰ تا ۷۰ درصد مردم تهران و یا ایران مبتلا شوند، ایمنی ایجاد می‌شود، بحث درستی نیست.


وی ادامه داد: الآن تجربه قم و سایر شهرهای ایران نشان می‌دهد افرادی که قبلاً در معرض ابتلا بودند الآن مجدداً مبتلا می‌شوند، بنابراین تنها راه موجود واکسن است که هنوز واکسن مؤثر، قطعی و کارا در دسترس نیست و تنها راه موجود استفاده منظم از ماسک و رعایت شیوه‌نامه‌های بهداشتی است.


رئیس ستاد کرونای استان تهران با بیان اینکه می‌دانیم مردم شرایط سختی دارند و ماه‌ها در رفتن به مسافرت و تفریحات محدود شده‌اند، ادامه داد: متأسفانه اپیدمی کرونا خشن است و این ویروس مهاجم و ناجوانمردانه عمل می‌کند، بنابراین بهتر است کماکان رعایت کنیم.


زالی با اشاره به وضعیت سخت کادر درمان و بیمارستان‌ها، با بیان اینکه در سطح کشور مجموعه معوقات به اندازه کافی محقق نشده است، عنوان کرد: البته صبح امروز در جلسه ستاد وزارت بهداشت، معاونت توسعه وزارت بهداشت خبرهای خوبی را در خصوص پرداخت معوقات مطرح کردند. ولی متأسفانه ما در شرایطی وارد اپیدمی شدیم که اصولاً کادر درمان بین ۱۲ تا ۱۴ ماه معوقه داشتند، یعنی حتی قبل از کرونا. در کنار این مسئله، درآمد اختصاصی بیمارستان‌ها نیز به دلیلی شرایط کرونایی کمتر شده و تنها راه موجود، جبران این شرایط از طریق منابع دولتی به‌خصوص بیمه‌هاست که باید بیش از گذشته در این زمینه وارد عمل شده و نیازهای درآمد اختصاصی بیمارستان‌ها را در این شرایط سخت جبران کنند.


رئیس ستاد کرونای تهران در خاتمه با تأکید بر اینکه باید با کمک منابع دولتی از این شرایط سخت و بحرانی گذر کنیم، عنوان کرد: از طرف دیگر هیچ چیز به اندازه نیروی انسانی شاداب و با انگیزه، سیستم را از شرایط سخت نجات نمی‌دهد، بنابراین باید با تأمین نیاز و مطالبات نیروهای کادر درمان، به تسهیل شرایط کمک کنیم، چراکه اگر نیروی انسانی آسیب‌دیده و در معرض خطر قرار گیرد، این نکته نگران‌کننده است.


انتهای پیام/4148/پ


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب