طراحی روشی جدید برای مبارزه با سرطان
به گزارش خبرنگار حوزه علم، فناوری و دانشبنیان گروه فناوری خبرگزاری آنا، سازمان تحقیقات هستهای اتحادیه اروپا در نظر دارد روشی جدید را برای مبارزه با بیماری سرطان معرفی کند. این مرکز در حال طراحی تجهیزاتی پیشرفته برای مقابله با آسیبهای این بیماری در بدن انسانها است.
در روشی طراحی شده توسط مهندسان سازمان تحقیقات هستهای اتحادیه اروپا(CERN) امواج رادیوتراپی با سرعت بسیار بالا الکترونهای پرانرژی را برای مقابله با بیماری به تومورهای سرطانی میتابانند. متحققان این نوع روش رادیوتراپی را FLASH نامیدهاند. بررسیهای اولیه نشان میدهد شلیک الکترونهای پرانرژی تاثیر زیادی در درمان بیماری سرطان دارد.
پس از انتشار روش جدید مقابله با تومورهای سرطانی گروهی از کارشناس نسبت به آسیبزننده بودن این روش به بافتهای بدن اعتراض کردند. اما متحصصان CERN برای مقابله مدعی هستند مدت زمان و قدرت تابش امواج الکترونی به گونهای تنظیم شده که آسیبی به بافتهای سالم بدن نمیزنند. هماکنون درمان بیماران سرطانی با روش رادیوتراپی فلاش(FLASH) در بیمارستانی در کشور سوئیس به صورت آزمایشی آغاز شده و در صورت کسب نتایج مثبت به زودی این روش در کشورهای بیشتری بهکارگیری میشود.
سلولهای آلوده به سرطان در بدن یکی از بیماران تحت درمان قرارگرفته پس از آغاز فرایندهای درمانی FLASH به طور کلی بهبود یافته و همه قسمتهای درگیر با بیماری پاکسازی شدند. تمایز مهم این روش درمانی با شیوههای قبلی مبارزه با سرطان مدت زمان کوتاه برای هر جلسه درمانی است. در روشهای قدیمی بیمار سرطانی برای طی کردن قسمتی از مراحل درمانی خود باید چند جلسه شیمی درمانی انجام میداد ولی در روش رادیوتراپی فلاش تمامی مراحل شیمی درمانی تنها در چند ثانیه طی میشود و دیگر نیازی نیست که بدن ساعتها در برابر تابش امواج آسیبزننده قرار بگیرد.
الکترونهای پرانرژی در روش درمانی سازمان تحقیقات هستهای میتوانند تورمورهایی با ابعاد 15 تا 20 سانتیمتر را نابود کنند. دستگاههای سازگار با این فناوری در ابعادی طراحی میشوند که به راحتی در اتاقهای بیمارستان جا شده و فضای زیادی را اشغال نکنند.
انتهای پیام/4144/
انتهای پیام/