دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
22 شهريور 1399 - 13:06

اهمیت صبحانه در لاغری

در علم تغذیه و طب سنتی، صبحانه از چنان اهمیتی برخوردار است که ضمن بهبود سلامت بدن و مغز در کنار ورزش و رژیم غذایی مناسب منجر به کاهش وزن و چربی سوزی می شود.
کد خبر : 514262
1.jpg

به گزارش خبرنگار گروه پزشکی خبرگزاری آنا، چاقی، اضافه وزن و مسائلی از این قبیل از جمله دستاوردهای زندگی مدرن جوامع حال است که در اثر کم تحرکی یا بی تحرکی افراد و افزایش مصرف غذاهایی چون فَست فود و آماده به وجود می آید.


این روزها برای عده ای خلاصی از اضافه وزن یا چاقی به چنان عارضه آزار دهنده ای تبدیل شده است که اکثر افراد مبتلا به این شرایط دست به مصرف انواع قرص ها، دمنوش ها، نوشیدنی های چربی سوز، بالون کردن معده، عمل جراحی چربی شکم و پهلو و ... می پردازند تا شاید به تناسب اندام دست یابند.


اما یادتان باشد برای کاهش وزن و خلاصی از چربی های شکم و پهلو موثرترن راه ممارست در ورزش به همراه برنامه غذایی سالم و تحت نظر پزشک متخصص است، پس لطفا از خودتجویزی بپرهیزید.


برخی از افراد فکر می کنند کم غذا خوردن و یا حذف یک وعده غذایی در کاهش وزن موثر است به همین دلیل خودسرانه تصمیم به حذف یک وعده اصلی غذایی می پردازند، خطاب به این افراد باید گفت که نه تنها تصمیم معقولانه ای اتخاذ نکرده اند بلکه بالعکس با افزایش وزن، اُفت قند خون، اُفت فشار خون و ... مواجه خواهند شد.


در سلسله گزارش هایی سعی در تشریح آثار حذف وعده غذایی اصلی بر کاهش وزن خواهیم پرداخت تا دایره اطلاعات شما را در زمینه رسیدن به تناسب اندام در بخش برنامه و یا رژیم غذایی افزایش دهیم، اکنون در این  قسمت به بررسی و چرایی ممنوعیت حذف صبحانه در برنامه غذایی افراد به منظور رسیدن به کاهش وزن خواهیم پرداخت.


چرا صبحانه مهم است؟


1-صبحانه اولین وعده غذایی بعد از خواب شبانگاهی شماست، که با رعایت اصول مربوط به این وعده موتور کُند شده سوخت و ساز بدن شما بعد از مدت زمان طولانی (از زمان خواب تا زمان بیداری) مجدد فعال می شود، بنابراین وقتی افراد به هر دلیلی صبحانه را جا می اندازند تمایل بدن آنها برای سوزاندن کالری و تاثیر بر روی بافت چربی کاهش می یابد.



2-حتی اگر به هنگام صبح احساس سیری داشتید باز صبحانه خوردن را فراموش نکنید، چرا که پژوهش های بسیاری نشان داده است که نخوردن صبحانه می تواند باعث افزایش وزن شود، خوردن صبحانه مانع از ریزه خواری و پرخوری در وعده های دیگر شده و از اضافه وزن شما جلوگیری می کند.


3-اگر فکر می کنید با حذف صبحانه باعث دریافت کمتر کالری و به تبع آن کاهش وزن خود خواهید شد سخت در اشتباهید، چرا که تحقیقات علمی ثابت کرده است صبحانه مناسب باید ضمن برخورداری از فیبر و پروتئین بسیار بالا جهت سرعت بخشیدن به سوخت و ساز کُند شده بدن، 25 درصد از انرژی مورد نیاز روزانه هر فرد را تامین کند در نتیجه این فرآیند نه تنها افراد در طول روز و انجام فعالیت های روزمره خود کمتر و حتی دیرتر از سایرین احساس خستگی می کنند بلکه انرژی زیادی برای انجام فعالیت های ورزشی خواهند داشت.




بیشتر بخوانید: اگر سرساعت غذا بخورید، چاق نمی‌شوید




4-محققان بر این باورند که نخوردن غذا برای طولانی مدت بدن را با مشکلات متابولیسم روبرو می کند چرا که بدن در صورت نرسیدن مواد غذایی برای انجام فعالیت های طبیعی خود مجبور است فشار زیادی را تحمل کرده و سخت تر کار کند؛ همچنین بدن برای کمک به تنظیم و تثبیت سطح قند خون اقدام به تغییر در هورمون ها کرده و در این شرایط سیستم بدنی فرد به سمت اضافه شدن وزن حرکت می کند، بنابراین کسانی که صبحانه را بعد از خواب 7 یا 6 ساعت شبانه خود کنار می گذارند در طی فرآیند فوق الذکر با انباشته شدن پلاک در رگ ها و افزایش خطر مشکلات قلبی روبرو خواهند شد.



5-پژوهشگران عرصه سلامت بر این باورند که حذف صبحانه با اختلال تحمل گلوکز ارتباط دارد و این موضوع افراد را در معرض ابتلا به دیابت قرار می دهد، وقتی افراد برای مدت طولانی غذا نمی خورند، به یکباره به علت احساس گرسنگی زیاد تمایل انها به خوردن غذا زیاد می شود، مصرف بیش از حد غذا در یک بازه کوتاه و بعد از مدت زمان زیادی که شکم فرد خالی است، باعث افزایش ناگهانی قند خون شده و این مورد را از حالت ثبات به سمت شرایط نامنظم سوق می دهد، این شرایط موقعیتی است که بدن فرد دچار مشکل مقاومت در برابر انسولین می شود.



6- نخوردن غذا برای طولانی مدت بر روی سلامت مغز تاثیر می گذارد، چرا که مغز با گلوکز کار می کند و این ماده بر اثر شکسته شدن کربوهیدارت خوراکی ها آزاد می شود، همچنین اُفت سطح قند خون به علت جا انداختن صبحانه بعد از یک شب غذا نخوردن بر روی تمرکز شناختی و حافظه افراد تاثیر مخرب می گذارد.


برای تقویت و بهبود عملکرد مغز توصیه می شود برای وعده صبحانه کربوهیدارت هایی چون غلات کامل به همراه پروتئین مانند تخم مرغ و چربی های سالم را انتخاب کرده و از خوردن شیرینی جات اجتناب کنید.



7- سروتونین و دوپامین انتقال دهنده های عصبی در مغز هستند که احساسات و خلق و خو را در افراد کنترل می کنند، جا انداختن صبحانه بعد از یک شب غذا نخوردن بر روی انتقال دهنده های فوق اثر منفی برجای گذاشته و باعث بدخُلقی و عصبانیت افراد می شود بالعکس رساندن مواد غذایی و ایجاد تعادل در انتقال دهنده های عصبی مغز باعث آرامش و خلق و خوی خوب در افراد می شود.


سخن آخر


اهمیت صبحانه به قدری بالاست که نه تنها در علوم پزشکی جدید و مُدرن حتی در طب سنتی نیز از فواید آن بسیار گفته اند، بنابراین سعی کنید در کنار عادت دادن خود به خوردن صبحانه، سالم خوردن را نیز در برنامه غذایی این وعده مهم بگنجانید.


انتهای پیام/


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب