دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
18 شهريور 1399 - 00:03
آنا گزارش می‌دهد؛

تحول آموزش به‌سبک «واقعیت افزوده»/ اپلیکیشن‌هایی که یادگیری را بهبود می‌بخشند

«واقعیت افزوده» فناوری جدیدی است که با آن می‌توان محتوای دیجیتالی ساخته‌شده توسط کامپیوتر را به صورت مجازی در دنیای واقعی نمایش داد. در این گزارش به معرفی اپلیکیشن‌های برتر این فناوری در حوزه یادگیری می‌پردازیم.
کد خبر : 513127
Augmented-Reality.jpg

به گزارش خبرنگار حوزه علم، فناوری و دانش‌بنیان گروه فناوری خبرگزاری آنا، در دنیایی که به‌سرعت در حال تغییر است و جایی که شهرها قلمرو خود را به سمت فضاهای خالی گسترش می‌دهند، فناوری نیز در یک چشم به هم زدن تکامل می‌یابد. یکی از فناوری‌هایی که در سال‌های اخیر موردتوجه بسیاری قرارگرفته، «واقعیت افزوده» (Augmented reality ؛AR) است؛ فناوری نوظهوری که با استفاده از آن می‌توان محتوای دیجیتالی ساخته‌شده توسط کامپیوتر را به‌صورت مجازی در دنیای واقعی نمایش داد. بااین‌حال برای واقعیت افزوده (AR)، زمان زیادی لازم بود تا به‌عنوان یک فناوری در بازار پذیرفته شود.



امروزه به لطف کاهش قیمت هدست‌ها، فاصله‌گذاری اجتماعی و غیره، این رشته خصوصاً در جهان پساکرونا بیشتر موردتوجه قرار خواهد گرفت. ازآنجاکه دانش آموزان در سراسر جهان مشغول آموزش از راه دور (کلاس‌های آنلاین) هستند، واقعیت افزوده می‌تواند با ازبین‌بردن مرز بین دنیای فیزیکی و دیجیتال، تجربه یادگیری آنها را افزایش دهد. به‌عنوان‌مثال، دانش‌آموزان می‌توانند با دیدن جهان به‌طور مجازی، با مصر باستان آشنا شوند، شاید با فراعنه گذشته دست بدهند و با فرهنگ آنها آشنا شوند! آنها می‌توانند درحالی‌که در خانه هستند یک ببر را مشاهده کرده و صدای غرش آن را گوش دهند.


بنابراین واقعیت افزوده امکانات بسیاری در اختیار دانش‌آموزانی که این روزها آموزش از راه دور را تجربه می‌کنند قرار می‌دهد و مزایای بیشتری را برای یادگیری آنها در یک محیط مشترک فراهم می‌کند.


امروزه اپلیکیشن های بسیاری وجود دارد که معلمان می‌توانند با استفاده از آنها تجربه آموزش مبتنی بر واقعیت افزوده را به دانش آموزان ارائه کنند.


Google Expeditions



این برنامه ترکیبی بین واقعیت افزوده و واقعیت مجازی است و به معلم اجازه می‌دهد دانش‌آموزان را از طریق صحنه‌های 360 درجه و اشیاء سه‌بعدی راهنمایی کند، تا بتوانند مکان‌ها و مصنوعات جالب را مشاهده کنند.


این برنامه واقعیت افزوده برای سیستم‌عامل‌های اندروید و آی.او.اس در دسترس است. پس از دانلود رایگان برنامه Expeditions AR، می‌توانید از امکانات مختلف آن بهره‌مند شوید؛ برای مثال می‌توان از موزه اسمیتسونین (بزرگ‌ترین موزه علمی-فرهنگی-تحقیقاتی جهان) بازدید کرد یا یک اسکلت انسان را به‌اندازه واقعی روی میز کلاس مشاهده کرد.


FETCH! Lunch Rush



این برنامه که توسط پی‌بی‌اس توسعه یافته، یک برنامه واقعیت افزوده است که می‌تواند از طریق مصورسازی (گرافیک رایانه‌ای) برای آموزش مهارت‌های ریاضی به دانش آموزان ابتدایی استفاده شود. این برنامه به‌صورت سه‌بعدی طراحی‌شده و از دوربین گوشی‌های هوشمند برای قرار دادن گرافیک روی دوربین در محیط‌های واقعی استفاده می‌کند.


همچنین، این برنامه به دانش آموزان ابتدایی می‌آموزد که با استفاده از سناریوهای دنیای واقعی که در حین حل مسائل ریاضی امکان تجسم را فراهم می‌کنند، جمع و تفریق انجام دهند. این برنامه برای سیستم‌عامل آی.او.اس به‌صورت رایگان در فروشگاه اپل در دسترس است.


Catchy Words AR



این اپلیکیشن  یک بازی کلمه‌ای مبتنی بر واقعیت افزوده است که برای دانش‌آموزان دبستانی طراحی‌ شده است. این بازی رایگان کلمه‌ای که ترکیبی از یادگیری و حرکت است برای آنها لذت‌بخش خواهد بود. دانش‌آموزان بدون دست زدن به صفحه، برای حل معماهای کلمه‌ای، به اطراف می‌گردند تا حروف را پیدا کنند و درنتیجه معما را حل کنند. برای بچه‌هایی که در یادگیری کلمات مشکل دارند این برنامه بسیار مفید خواهد بود.


Anatomy 4D



این اپلیکیشن بهترین گزینه برای دانشجویان پزشکی است. علاقه‌مندان به کالبدشناسی توسط این برنامه، از سیستم اسکلت بدن گرفته تا سیستم عضلانی و گوارشی، اطلاعات مربوط به سیستم‌های مختلف انسانی را در اختیار خواهند داشت.
این برنامه مدل‌های سه‌بعدی بدن انسان را نشان می‌دهد و امکان تعامل با آن را فراهم می‌کند. درواقع کاربران می‌توانند هر قسمت از بدن انسان را تغییر داده، جابجا و یا تنظیم کنند و از این طریق درباره قسمت‌ها، مفاصل، عملکردها و غیره بیشتر بدانند. این برنامه برای سیستم‌عامل اندروید و آی.او.اس در دسترس است.


CoSpaces Edu



این برنامه به دانش‌آموزان اجازه می‌دهد تا از طریق محتواهای گوناگون خلاقیت‌های سه‌بعدی مختلفی بسازند، اینفوگرافیک های متحرک بسازند و از طریق نمایشگاه‌ها و تورهای مجازی داستان تعریف کنند. دانش آموزان همچنین می‌توانند خلاقیت‌های مجازی خود را بر روی هر سطح از دنیای واقعی در واقعیت افزوده طراحی کنند. این برنامه موجب افزایش مهارت‌های سواد دیجیتال، ارتقاء خلاقیت و افزایش همکاری خلاق می‌شود.


EKID



این برنامه واقعیت افزوده با زیبایی خاصی طراحی‌شده و کودکان (تا سن 8 سال) را قادر می‌سازد با استفاده از فلش کارت‌های تقویت‌شده جهان اطراف خود را کشف کنند. این یک ابزار آموزشی هوشمند است که با قانون COPPA (حمایت از حریم خصوصی آنلاین کودکان) مطابقت دارد و برای استفاده در خانه یا کلاس طراحی‌شده است. این برنامه به بررسی حیوانات، پستانداران، موجودات، حشرات و انواع وسایل حمل‌ونقل می‌پردازد. این برنامه رایگان بوده و برای آیفون و آی‌پد موجود است.


Freedom Stories



این برنامه توسط مؤسسه تحقیقاتی «هریت توبمن» و آزمایشگاه واقعیت افزوده دانشگاه یورک، در مورد مهاجرت جهانی مردم آفریقا توسعه یافته است. معلمان می‌توانند از این برنامه برای آموزش حوادث تاریخی زمان‌های گذشته به دانش‌آموزان استفاده کنند. آنها می‌توانند با استفاده از این برنامه دانش‌آموزان را به دوره‌های مختلف تاریخی ببرند و وقایع آن دوران را به دانش‌آموزان نشان دهند. این برنامه یک تجربه هیجان‌انگیز برای دانش‌آموزان خواهد بود.


Elements 4D



این برنامه AR که توسط شرکت واقعیت افزوده DAQRI ساخته شده، به دانش آموزان امکان می‌دهد تا عناصر مختلف را ترکیب کنند و بتوانند شیمی را در عمل ببینند. این برنامه از مجموعه‌ای از مکعب‌های 4 بعدی تهیه شده که می‌توان آنها را در مقابل دوربین هر گوشی نگه داشت و عناصر را در واقعیت افزوده مشاهده کرد. دانش‌آموزان می‌توانند با استفاده از مکعب‌ها در مورد 36 عنصر مختلف، همراه با اطلاعات دقیق مانند وزن اتمی، حقایق جالب و غیره اطلاعات کسب کنند.


Exoplanet



این اپلیکیشن یک ابزار تعاملی سرگرم‌کننده است که به دانش آموزان کمک می‌کند سیارات را کشف کنند. این برنامه همچنین دارای یک نقشه آسمان و یک مدل بصری باکیفیت از منظومه شمسی است. توسعه‌دهندگان برنامه، آن را به‌طور منظم به‌روزرسانی می‌کنند. بنابراین، اطلاعات و حقایق ارائه‌شده در آن همچنان مرتبط و دقیق هستند. این برنامه بسیار شبیه به نرم‌افزار Google Sky Map است.


انتهای پیام/4112/پ


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب