تعطیلی سلف سرویس دانشگاه و حذف غذای دانشجویی بهخاطر کرونا/ وزارت علوم: دانشجویان از رستورانهای مکمل غذا تهیه کنند!
به گزارش خبرنگار حوزه صنفی گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، خوابگاه و غذای دانشجویی دو تقاضای اصلی دانشجویان بوده که طی سالهای اخیر از اصلیترین علل تجمعهای اعتراض آمیز دانشجویان در سراسر کشور بوده است.
تصاویر صفهای طولانی غذا در محیط دانشگاه، تحصن دانشجویان جلوی دانشکده و اتاق ریاست دانشگاه و یا راهاندازی گروههای دانشجویی بیات کمپینهای دانشجویی در فضای مجازی بخشی از ظهور و بروز اعتراض دانشجویان نسبت به کیفیت و کمیت خوابگاه و غذای دانشجویی است.
آموزش در ترم جدید حضوری و مجازی خواهد بود و برای بخشهایی نظیر واحدهای عملی، پایاننامهها و امور مربوط به آزمایشگاهها باید پیشبینی حضور دانشجویان در دانشگاهها صورت بگیرد.
در این میان مسئله اصلی ظرفیت پذیرش دانشجویان خوابگاهی است که باید به شکل مطمئن این اسکان در خوابگاهها انجام گیرد تا دانشجویان دچار مشکل نشوند.
در همین راستا مجتبی صدیقی، معاون وزیر علوم و رئیس سازمان امور دانشجویان میگوید که حداکثر ۴۰ درصد ظرفیت خوابگاهها امکان پذیرش دانشجویان در ترم جاری را دارند، زیرا بیشتر از این امکان پذیرش وجود ندارد. البته این ظرفیت ممکن است در برخی از دانشگاهها ۲۰، ۳۰ یا حتی ۴۰ باشد، اما قطعاً ما بیشتر از ۴۰ درصد دانشجویان را در خوابگاهها پذیرش نخواهیم کرد.
به گفته وی، در ترم جاری غذا صرفاً بین دانشجویان ساکن در خوابگاهها توزیع خواهد شد و سایر دانشجویانی که در دانشگاهها حضور داشته باشند، میتوانند از رستورانهای مکمل دانشگاه خود استفاده کنند. تغذیه دانشجویان در ترم جدید در اولویت خدمات ما نیست. فقط پیشبینی تغذیه برای دانشجویان خوابگاهی انجام خواهد گرفت و این تغذیه به شکل پک و بستهبندی در اختیار دانشجویان قرار داده میشود.
صدیقی میگوید دانشجویانی که در دانشگاهها حضور دارند، میتوانند از طریق رستورانهای مکمل غذای مورد نیاز خود را تهیه کنند. البته یارانه قیمت غذا در این رستورانها افزایش مییابد و هر دانشگاه در مورد افزایش میزان یارانه خودش تصمیم میگیرد.
در ساعات اولیه این اظهارات، دانشجویان واکنشهای قابل تأملی در فضای مجازی داشتند که در ادامه بخشی از آن آمده است.
یکی از دانشجویان در این خصوص نوشت: «کرونا بهانهای شد تا از مراحل آخر پروژه کالاییسازی آموزش و تجاریسازی دانشگاه رونمایی شود. افزایش شهریهها و لغو توزیع غذای دانشجویی در حالی اتفاق میافتد که به خاطر تعطیلات اخیر مخارج نگهداری، تأمین آب و برق دانشگاهها هم کم شده و بودجه فرهنگی تخصیص پیدا نکرده است!»
یکی از دیگر از کاربران دانشجو در صفحه توییتر خود نوشت: «لطفاً نسبت به حذف غذای دانشجو به بهانه کرونا بیتفاوت نباشید و توجه نشون بدید تا خجالت بکشند بچهها با سن کم و بدون درآمد چطور از رستوران غذا تهیه کنند.»
محمد بهداد در واکنش به امکان خرید غذای دانشجویی از رستورانهای مکمل دانشگاه مطرح کرد: «وزارت علوم اعلام کرده غذای دانشجویی در ترم جاری در سلف [سرویس] دانشگاه به دلیل شرط کرونا توزیع نخواهد شد؛ بعد البته دانشجویان میتوانند در رستورانهای مکمل دانشگاه با نرخ آزاد و گران غذا تهیه کنند!»
یکی دیگر از دانشجویان در واکنش به حذف غذای دانشجویی در توئیتی نوشت: «غذای دانشجویی حذف شد! حالا دانشجو غذا بپزد یا سر کلاس برود؟ کی مطالعه کند؟»
یکی دیگر از دانشجویان معتقد است که زمانی که غیرانتفاعیها و خوابگاهها پول خود را گرفتند دوباره مدارس و دانشگاهها را میبندند!
اکنون این سؤال در اذهان عمومی شکل گرفته است که چه فرقی بین سلفهای دانشجویی و رستورانهای مکمل است که دانشجویان در صورت حضور در دانشگاه باید با هزینه بیشتر از رستورانهای مکمل غذا تهیه کنند؟
همچنین تمامی دانشگاههای سراسر کشور دارای رستورانهای مکمل نیستند؛ در این صورت دانشجویان مجبور به تهیه غذا از رستورانهایی هستند که غذای کمکیفیت و ارزانقیمت عرضه میکنند!
انتهای پیام/4084/پ
انتهای پیام/