دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
19 شهريور 1399 - 07:45
نغمه مستشار نظامی در گفتگو با آنا:

حمایت از جریان‌های اصیل ادبی در راستای توجه به زبان و ادبیات فارسی هدف محافل ادبی کتابخانه‌های عمومی است

دبیر محافل ادبی نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور گفت: هدف اصلی محافل ادبی نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور حمایت از جریان‌های اصیل ادبی در راستای تحقق منویات مقام معظم رهبری در زمینه توجه به زبان و ادبیات فارسی است.
کد خبر : 510566
190723.jpg

نغمه مستشار نظامی در گفتگو با خبرنگار حوزه ادبیات و کتاب گروه فرهنگ و هنر خبرگزاری آنا، درباره اهداف محافل ادبی در کتابخانه‌های عمومی کشور گفت: هدف اصلی محافل ادبی نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور حمایت از جریان‌های اصیل ادبی در راستای تحقق منویات مقام معظم رهبری در زمینه توجه به زبان و ادبیات فارسی، تجلیل از پیشکسوتان و حمایت از نو ادیبان و استعدادهای جوان در راستای وظیفه اجتماعی و نقش ویژه کتابخانه‌ها به عنوان پایگاه فرهنگی-اجتماعی است.


تشکیل 31 محفل ادبی فعال در 31 استان


دبیر محافل ادبی نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور درباره وضعیت محافل ادبی کتابخانه‌های عمومی سطح کشور اظهار کرد: در حال حاضر در ۳۱ استان ۳۱ محفل ادبی به دبیری چهره‌های شاخص ادبی کشور تشکیل شده و در شهرستان‌ها نیز محافل ادبی در حال شکل‌گیری هستند.


وی بیان کرد: «ده شب ده محفل» نخستین سوگواره مجازی عاشورایی محافل ادبی نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور و درواقع نخستین هم افزایی و همراهی محافل ادبی استان‌ها بود که به مدت 10 شب پیاپی در دهه اول محرم امسال برگزار شد، هر شب سه استان میزبانی برنامه را بر عهده داشتند، برنامه با میزبانی استان خراسان شمالی آغاز شد و آخرین محفل در استان گیلان برگزار شد. در شب آخر هم بهترین اشعار 10 شب قرائت شد و شورای ادبی نهاد کتابخانه‌ها و چهره‌های شاخص ادبی هم شعرخوانی داشتند.


شیوع ویروس کرونا و کوچ به فضای مجازی


مستشار نظامی درباره تاثیر شیوع ویروس کرونا و تعطیلی کتابخانه‌های عمومی بر فعالیت‌های این محافل ابراز کرد:  از آغاز محدودیت‌های کرونا محافل ادبی نهاد کتابخانه‌ها فعالیت خود را در فضای مجازی آغاز کرد و در حال حاضر در بستر اسکای روم برنامه‌های مختلفی برگزار می‌شود.


دبیر محافل ادبی نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور گفت: محافل ادبی نهاد زیر نظر اداره کل فرهنگی معاونت توسعه کتابخانه‌ها فعالیت می‌کنند و بر اساس تقویم فرهنگی نهاد کتابخانه ها ویژه برنامه هایی را تا پایان سال برگزار خواهند کرد. ویژه برنامه‌های روز شعر و ادب پارسی، چهلمین سالگرد آغاز دفاع مقدس، هفته وحدت، هفته کتاب و دهه فجر از جمله برنامه های آتی محافل ادبی‌ست.


ارتباط میان محافل ادبی و محافل دانشگاهی


وی اضافه کرد: در راستای گسترش ارتباط میان محافل ادبی و محافل دانشگاهی وبینارهایی هم توسط محافل ادبی نهاد کتابخانه‌ها برگزار شده و خواهد شد. وبینار مرثیه سرایی در ایران و هند با حضور چهره‌های شاخص ادبی ایران و جهان و وبینار نقش و جایگاه بانوان در گسترش فرهنگ عاشورا با همکاری سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی و رایزنی جمهوری اسلامی ایران در دهلی و دانشگاه‌های تهران، شهيد بهشتي، دهلي، عليگر و ... از این جمله هستند.


مستشار نظامی رونمایی و معرفی کتاب، نشست‌های تخصصی، جمع‌خوانی کتاب و کارگاه‌های ادبی را نیز از دیگر برنامه‌های مستمر محافل ادبی نهاد کتابخانه‌های عمومی عنوان کرد.


خاطرنشان کرد: شورای ادبی نهاد کتابخانه‌ها متشکل از استاد مصطفی محدثی خراسانی، دکتر علی داوودی، خانم فریبا یوسفی، آقای حامد محقق و بنده به عنوان دبیر شوراست.


انتهای پیام/4028/


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب