برنامهریزی ناسا برای قطع وابستگی فضانوردی آمریکا به روسیه تا 2017
به گزارش گروه علم و فناوری آنا به نقل از وبسایت ناسا، سازمان فضانوردی آمریکا از زمان زمینگیر شدن فضاپیمای شاتل تا امروز، نزدیک به یک دهه است که کلیه اعزامهای انسانی خود به فضا را با استفاده از فضاپیمای سایوز و از پایگاه فضایی بایکانور قزاقستان که متعلق به کشور روسیه است، انجام میدهد.
این سازمان طی پنج سال گذشته پروژههای مختلفی را برای ساخت یک فضاپیمای جانشین آغاز و قراردادهای متعددی با طرفهای مختلف منعقد کرده است تا برای ساخت فضاپیما و راکت، تحقیقات لازم را انجام دهند. دو شرکت مهم در این بین، یعنی بوئینگ و SpaceX، توانستهاند به موفقیتها و پیشرفتهایی دست یابند.
در ماه مه (اردیبهشت 1394) ناسا دستور مشابهی به شرکت بوئینگ فرستاد و اکنون نیز SpaceX موظف به اعزام فضانورد و تجهیزات تا سال 2017 به ایستگاه بینالمللی فضایی شده است. این دستور به این معنی است که هر دو پروژه به مراحل قابل قبولی رسیدهاند اما هنوز مراحل آزمایش و پرتابهای آزمایشی و انجام عملیات اتصال و سپس بازگشت به زمین، انجام نشده است و تا آن زمان، ناسا قصد ندارد سرمایه و جان فضانوردانش را در فضاپیماهای آمریکایی به خطر بیندازد.
استفاده از پایگاه فضایی روسیه برای آمریکا هزینههای مالی و حیثیتی زیادی داشت و دارد؛ به همین دلیل، این کشور تلاش میکند به هر قیمتی شده در این زمینه استقلال خود را بازپس گیرد.
برآورد میشود در صورتی که آمریکا موفق به انجام این کار شود، جهشی در پروژههای ناسا ایجاد خواهد شد. قرارداد همکاریهای فضایی آمریکا و روسیه در سال 2018 به اتمام میرسد و روسها پیش از این اعلام کردهاند که علاقه چندانی به تمدید این قرارداد ندارند.
مترجم: محمدرضا احمدینیا
انتهای پیام/