3 دغدغه اصلی دانشجویان برای برگزاری ترم تحصیلی جدید / نحوه حضور در ترم آینده چگونه خواهد بود؟
به گزارش خبرنگار حوزه صنفی گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، ارزیابیها و آزمونها، عدم ارائه واحدهای عملی، حذفترم توسط تعدادی از دانشجویان بهویژه در تحصیلات تکمیلی، مشکلات خوابگاههای غیردولتی و خودگردان، بازگشت دانشجویان خارجی به کشورهایشان و کاهش منابع مالی و درآمدها بهویژه در مؤسسات غیردولتی ازجمله مشکلات و چالشها بودند که در ترم گذشته آموزش عالی با آن مواجه بود.
رویارویی ناگهانی با این مشکلات منجر به عکسالعمل بیوقفه دانشگاهها و دانشجویان و کسب تجربه برای حل این مسائل و مشکلات شد.
بیشتر بخوانید:
ضعف مدیریتی وزارت علوم در اداره خوابگاهها
دانشگاهها چگونه پروتکلهای بهداشتی را در خوابگاهها اعمال میکنند؟
باز هم بیتوجهی مسئولان دانشگاهی به کیفیت آموزشی و مشکلات دانشجویان!
با توجه به اینکه زمان پایان ویروس کرونا در کشور مشخص نیست؛ لازم است مسئولان دانشگاهی برای ادامه فعالیت آموزشی، پژوهشی، فرهنگی، ورزشی و... خود برنامهریزی کنند تا از احتمال افت کیفیت دانشگاهها و مراکز علمی گرفته شود.
تعطیلات تابستانی را میتوان فرصت طلایی برای تدوین برنامه و سناریوهای مختلف برگزاری ترم آتی دانشگاهها و مراکز آموزشی دانست.
دانشجویان ترم آینده را چگونه میگذرانند؟
شنیده شده است که دروس تئوری دانشجویان مقطع کارشناسی در ترم آتی غیرحضوری و دروس عملی و آزمایشگاهی آنان طی چند هفته برای چند دسته از دانشجویان و میهمانی برای این واحدها در دانشگاههای محل سکونت دانشجو برگزار شود. همچنین برخی از کلاسهای عملی نیز بهصورت مجازی برگزار شود!
به گفته مسئولان وزارت علوم، تحقیقات و فناوری در ترم آتی دانشجویان خارجی به ۲ دسته جدیدالورود و شاغل به تحصیل تقسیم میشوند.
در زمینهٔ دانشجویان جدیدالورود، برخی از آنها نیازی به گذراندن دوره آموزش زبان فارسی ندارند، برای آن دسته که به این آموزش نیاز دارند نیز باید با رعایت کلیه مراحل مرسوم، در مراکز منتخب آموزش زبان فارسی، نسبت به آموزش به غیرفارسیزبانان بهوسیله آموزش مجازی اقدام شود.
گفتنی است که دانشجویان خارجی که در دانشگاههای کشور تحصیل میکنند، نیاز به توجه بیشتر و مستمر از سوی مسئولان دانشگاهی دارند و باید برای آنها هم از 15 شهریورماه آموزشهای مجازی آموزش زبان فارسی و همچنین سایر دروس برقرار شود
استفاده چرخشی و غیرثابت از 50 درصد ظرفیت خوابگاه
با توجه به برگزاری ترم آتی بهصورت نیمهحضوری و حضور اجتنابناپذیر برخی از دانشجویان در خوابگاههای دانشجویی، محدودیتهای حضور فیزیکی و رعایت موارد بهداشتی و ... ضروری است و باید با آنالیز دقیق ظرفیتهای قابلاستفاده خوابگاهها در هر دانشگاه با توجه به معماری هر خوابگاه و فضاهای مشترک آن متناسب با دستورالعملهای بهداشتی باید انجام شود.
به گفته مسئولان دانشگاهی حدود ۲۰۰ هزار ظرفیت خوابگاهی بهجز خوابگاههای خودگردان وجود دارد که حداکثر ۵۰ درصد از این تعداد یعنی ۱۰۰ هزار نفر در بهترین شرایط، در این دوره قابلاستفاده است که میتواند به دانشجویان تحصیلات تکمیلی و کارشناسی اختصاص یابد.
استفاده چرخشی و غیرثابت از ظرفیت خوابگاه، و حل مشکلات اتاقهای خالی نشده با همکاری دانشجویان برای نیمسال تحصیلی آینده لازم است.
سرنوشت غذای دانشجویی در دوران کرونایی
به گفته مجتبی صدیقی، معاون وزیر علوم و رئیس سازمان امور دانشجویان تغذیه دانشجویی هم مواردی همچون ارائه سرویس به خوابگاهها در ظروف دربسته و استفاده از رستورانهای مکمل و سایر رستورانها با رعایت کامل پروتکلهای بهداشتی پیشنهاد میشود.
اولویت اصلی ترم آینده تغذیه دانشجویان نیست، تغذیه دانشجویی در ترم آینده برای دانشجویان محدود ساکنان در خوابگاهها پیشبینی خواهد شد. برای دانشجویانی که بهصورت حضوری در کلاسهای دانشگاهی حضور مییابند، از رستورانهای مکمل استفاده میشود و در صورت عدم امکان ارائه غذا از این طریق، رستورانهای سنتی دانشگاهها مورداستفاده قرار خواهند گرفت.
معاون وزیر علوم، تحقیقات و فناوری میگوید که برای جبران خسارت خوابگاههای خودگردان تمهیداتی اندیشیده شده است. اجارهبهای خوابگاهها در ترم گذشته از طریق صندوق رفاه دانشجویان به آنان بازپرداخت شد.
در ترم آینده به دلیل برگزاری کلاسها بهصورت مجازی، مهمانی دانشجویان برای کل ترم معنایی ندارد، در ترم آینده دانشجویان میتوانند برای گذراندن واحدهای عملی، واحدهای پایانی و پایاننامه تقاضای مهمانی در دانشگاههای محل زندگی خود را ارائه دهند و دراینارتباط تاکنون 2 هزار و 200 موردتقاضا در سامانه نقلوانتقال و مهمانی دانشجویان ثبتشده است.
سخن پایانی!
با توجه به امکانات محدود دانشگاهها و محدود بودن منابع مالی، دانشجویان نیز باید با مسئولان همراهی کنند و از حضورهای غیرضروری در محیط دانشگاه اجتناب کنند.
همچنین رعایت نکات بهداشتی نهتنها در دانشگاه بلکه در جامعه نیز ضروری است و از وظایف هر یک از شهروندان است، اما بیان این نکته نیز از مسئولیت سنگین مسئولان دانشگاهی نمیکاهد.
این مسئولان دانشگاهی هستند که ضمن ارائه یک برنامه دقیق و مشخص از سردرگمی دانشجویان جلوگیری کنند.
مسئولان دانشگاهی در برنامهریزیهای خود باید به رعایت پروتکلهای بهداشتی دقت بیشتری داشته باشند تا از شیوع این ویروس منحوس در بین دانشجویان پیشگیری کنند.
انتهای پیام/4084/پ
انتهای پیام/