دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
مطالعه جدید نشان داد؛

کرونا علت کاهش 30درصدی آلودگی در کشورها

بررسی جدید محققان دانشگاه یورک نشان می‌دهد در پی شیوع کرونا، آلودگی هوا در 123کشور بین 10 الی 30 درصد کاهش یافته است.
کد خبر : 507088
hypatia-h_696a0a59dad635dab88102b9a507d886-h_e258a8f8b9eed977b41201afe6135a84.jpg

به گزارش خبرنگار حوزه علم، فناوری و دانش‌بنیان گروه دانشگاه خبرگزاری آنا از تک اورگ، محققان دانشگاه یورک داده‌های تحرکات جهانی جدیدی که توسط گوگل و اپل ارائه شده را تجزیه‌وتحلیل کردند. آن‌ها تغییرات گازهای گلخانه‌ای مختلف و آلاینده‌های هوا در طول اوج قرنطینه و شیوع کرونا را محاسبه کردند. محققان می‌گویند که این دوره کوتاه بین ماه‌های فوریه و ژوئن 2020 تأثیر چندانی بر آب‌وهوا نخواهد داشت، اما بینش جالبی در مورد تأثیر فعالیت‌های انسانی به ما ارائه می‌دهد.


در دوره مطالعه محققان دریافتند که میزان انتشار گاز NOX، کربن دی اسید و سایر آلودگی‌های مضر در 123 کشور بین 10 تا 30 درصد کاهش یافته است. این به دلیل تغییر و تحولات عظیم رفتاری بود. انسان‌ها در قرنطینه خانگی بودند، بسیاری از آن‌ها به ادارات نمی‌رفتند، از حضور در اجتماعات خودداری می‌کردند و سفرهای خود را لغو می‌کردند. این امر باعث کاهش ناگهانی انتشار گازهای گلخانه‌ای و آلاینده‌های هوا در طی دوره قرنطینه شد. اما مطالعات دیگر نشان می‌دهد باوجود ادامه شیوع کرونا، مردم به عادت‌های قبل از همه‌گیری ویروس کرونا برگشته‌اند.


بااین‌حال بسیاری از دولت‌ها قصد دارند از فرصت کرونا استفاده کرده و برای بهبود شرایط اقتصادی مبالغ زیادی را سرمایه‌گذاری کنند. این سرمایه‌گذاری‌ها می‌توانند اولویت‌بندی شده و فناوری‌های سبز، گسترش زیرساخت‌های خودروهای برقی، انرژی تجدید پذیر و غیره در اولویت قرار گیرند.


علاوه بر این، بخش عظیمی از تولید گازهای گلخانه‌ای به دلیل دورکاری افراد از خانه کاهش می‌یابد. احتمالاً بسیاری دوست دارند در پساکرونا نیز این روند را ادامه دهند. این امر نه‌تنها به افراد كمك می‌کند تا فاصله‌گذاری اجتماعی را حفظ كنند بلكه باعث كاهش ازدحام و صرفه‌جویی در وقت نیز می‌شود. سرانجام، درحالی‌که تقاضا برای حمل‌ونقل عمومی رو به کاهش است، می‌توان آن را نوسازی کرد تا کمی بیشتر دوستدار محیط‌زیست باشد.


انتهای پیام/4112/


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب