اظهارات تکان دهنده مربی باشگاه ورزشی زنانه؛ از مکملهای غیر مجاز تا انگیزههای کاذب
بعضی با اضافه وزن زیاد، دیر به باشگاه آمده اند و زود هم می خواهند بروند. به طور مثال دو ماه دیگر عروسی شان است و می خواهند سریع وزن کم کنند. هرگز با یک ورزش مناسب و تغذیه صحیح نمی توان در عرض مدت کوتاهی به نتیجه مطلوب رسید.
به گزارش گروه رسانههای دیگر خبرگزاری آنا، روزنامه خراسان نوشت: در این پرونده سری خواهیم زد به یکی از باشگاه های شلوغ شهر تا از نزدیک با آسیب های روحی و جسمی این تفکر نادرست آشنا شویم و از تبعات آن در تمام دنیا صحبت کنیم و در نهایت بگوییم که چه باید کرد تا در دام آن گرفتار نشویم و با اعتماد به نفس و رضایت از آنچه هستیم، ورزش کنیم و سالم بمانیم.
بعد از آن که با خانم هایی که در باشگاه تمرین می کردند، صحبت کردم به سراغ یکی از مربیان باشگاه می روم که بین شاگردان به دلسوزی مشهور است. تحصیل کرده رشته تربیت بدنی است و در زمینه آسیب شناسی ورزشی کار تحقیقی بسیار کرده است. پای صحبت هایش که می نشینم حرف های جالبی درباره اشتباهات و آسیب های رایج در باشگاه های ورزشی بانوان برای گفتن دارد که در ادامه می خوانید. می گوید: «اولین ایراد در بسیاری از باشگاه ها، حضور مربیانی است که بدون هیچ تحصیلاتی در زمینه تربیت بدنی وارد این حرفه شده اند. افرادی که به باشگاه می آیند، به مربی اعتماد میکنند و مربی بدون این که علم کافی از لحاظ فیزیولوژی و آناتومی بدن داشته باشد، ممکن است آسیب های جبران ناپذیری به آن ها وارد کند. من بارها به نهادهای مربوطه در این زمینه اعتراض کردم اما فایده ای نداشته است.»
استفاده از دستگاه ها بدون نظر مربی ممنوع!
دستگاه های زیادی در باشگاه ها وجود دارد و هر کسی می تواند از هر دستگاهی که بخواهد بدون توجه به برنامه ورزشی اش استفاده کند، این خانم مربی که از ما می خواهد اسمش را منتشر نکنیم، در این باره می گوید: «بسیاری از افراد بدون این که زیر نظر مربی باشند، سر خود با دستگاه ها و وزنه ها کار می کنند. مبتدی و پیشرفته نمی توانند مثل هم تمرین کنند. باید مربی بالای سرشان باشد که بگوید برای هر تمرینی ابتدا باید کدام عضله را گرم کنند و با توجه به حجم عضله به آن ها تمرین بدهد. در غیر این صورت ممکن است ستون مهره ها آسیب ببیند؛ مثلاً دیسک بین مهره ها بیرون بزند یا دنبالچه دچار آسیبی شود که تا آخر عمر فرد برای نشستن دچار مشکل می شود. یکی از شاگردانم دختری 17 ساله بود که بدون تمرین درست، حرکت اسکات را با وزنه 40 کیلویی زده بود و به مدت دو هفته با تحمل درد خیلی شدید فقط به حالت خمیده خوابیده بود البته در نهایت شانس آورد و خوب شد و دیسک کمرش بیرون نزد.»
کار با وزنه سنگین برای خانم ها ممنوع!
از او درباره کار خانم ها با وزنه های سنگین می پرسم، می گوید: «وزنه سنگین مناسب خانم ها نیست. چون حجم عضله شان کوچک است و نمی توانند مانند مردان بار سنگین بردارند. همین چند هفته پیش در یکی از باشگاه ها بودم که قرار بود از مربیان امتحان گرفته شود. بعد از امتحان، همگی از کمر درد شدید می نالیدند و نمی توانستند خم و راست شوند. به این دلیل که یکی از مواد امتحانی، زدن وزنه 80 کیلویی بود! در حالی که یک خانم حتی در مقام مربی هم هیچ وقت نیازی ندارد با همچین وزنه سنگینی تمرین کند.»
بازارِ گرمِ مربی ها از مکمل های ورزشی
بحث وزن کم کردن های فوری خانم ها را به میان می کشم که می گوید: «بعضی با اضافه وزن زیاد، دیر به باشگاه آمده اند و زود هم می خواهند بروند. مثلًا دو ماه دیگر عروسی شان است و می خواهند سریع وزن کم کنند. هرگز با یک ورزش مناسب و تغذیه صحیح نمی توان در عرض مدت کوتاهی به نتیجه مطلوب رسید. اینجاست که به مکمل ها و چربی سوزهای قوی رو می آورند. متاسفانه برخی مربی ها نیز برای فروش این محصولات بازار گرمی می کنند. باید دانست که فقط مکمل هایی مجاز است که مورد تایید وزارت بهداشت باشد و زیر نظر متخصص مصرف شود. دختری 25 ساله را می شناسم که با استفاده از مکمل حتی در خواب هم بدون هیچ فعالیتی وزن کم می کرد؛ اما متاسفانه درگیر عوارض پوستی و مشکلات شدید معده شد. خانمی را می شناختم که دچار چاقی مفرط بود و برای کاهش وزن به ماده مخدر شیشه روی آورد. متاسفانه درمان اعتیاد به شیشه بسیار سخت است. البته این قبیل افراد کم نیستند.»
باشگاه رفتن با زور شوهر
خانم مربی درباره انگیزه های کاذب بعضی از خانم ها هم می گوید: «من شاگردی داشتم که شوهرش تهدیدش کرده بود که اگر لاغر نشود طلاقش می دهد و این خانم با وجود هزینه زیاد باشگاه و معلم خصوصی و تمرین سخت و شدید، اصلا نمی توانست وزن کم کند و تنها دلیلش استرس زیاد بود. از این دست خانم ها کم نیستند که به اصرار و تهدید شوهر به باشگاه می آیند اما نگرانی و استرس، جلوی کاهش وزنشان را می گیرد.»
انتهای پیام/