دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری

درمان آلزایمر با ژن‌تراپی ممکن شد

دانشمندان موفق شدند با استفاده از ژن‌تراپی حافظه ازدست‌‌رفته موش‌های مبتلا به آلزایمر را بازگردانند.
کد خبر : 505253
Capture.PNG

به گزارش خبرنگار حوزه‌ علم، فناوری و دانش‌بنیان گروه دانشگاه خبرگزاری آنا  از نیواطلس، محققان استرالیایی راهی برای بازگرداندن حافظه مبتلایان به آلزایمر پیدا کرده‌اند. این امر نشان داد که روش‌‌های مبتنی بر ژن‌تراپی در درمان انواع بیماری‌های پیشرفته کاربرد دارد.


 نخستین ژن‌درمانی جهان منجر به بازگردانی حافظه از دست رفته ناشی از بیماری آلزایمر شد. گروه تحقیقاتی دانشگاه مکواری با استفاده از ژن‌تراپی و انجام آزمایش بالینی روی موش‌ها موفق به فعال‌سازی آنزیم کلیدی در مغز شدند که مانع از فراموشی مرتبط با انواع پیشرفته بیماری آلزایمر می‌شود و حتی قادر به معکوس کردن این روند است.  این آنزیم «پی38گاما» نام دارد.


نتایج تحقیقات پیشین در خصوص این آنزیم کلیدی حاکی از آن است که فعال‌سازی آن در موش‌های مبتلا به زوال مغز، منجر به اعمال تغییراتی در پروتئین خاصی می‌شود که قادر به جلوگیری از گسترش علائم آلزایمر است. گروه تحقیقاتی با بکارگیری این نتایج، آزمایش بالینی روی موش‌های مبتلا به آلزایمر انجام دادند تا درک بهتری از نحوه عملکرد این آنزیم محافظتی پیدا کنند.


براساس یافته‌های جدید، فعال‌سازی پی38گاما نه‌تنها روند از دست رفتن حافظه را در موش‌ها متوقف می‌کند بلکه باعث بهبود حافظه (صرف نظر از ماهیت پیشرفته آلزایمر) می‌شود.


انتهای پیام/4021/


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب