دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
15 مرداد 1399 - 00:03
آنا گزارش می‌دهد؛

استفاده از استعدادهای برتر برای حل مسائل کشور/ طرح شهید احمدی روشن چیست؟

طرح شهید احمدی روشن تلاشی برای استفاده و افزایش فعالیت نخبگانی در راستای رفع نیازها و چالش‌های کشور است. در این طرح همچنین فرصتی برای کسب تجربه کاری و یادگیری مهارت‌های جدید برای دانشجویان فراهم می‌شود.
کد خبر : 505216
unnamed.png

گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، طرح شهید احمدی روشن یکی از طرح‌های بنیاد ملی نخبگان برای افزایش فعالیت نخبگانی در راستای رفع نیازها و چالش‌های کشور است که تاکنون چهار دوره از آن برگزار شده است. در این طرح دانشجویان و اساتید طی یک سال تحصیلی،  9 ماه، روی پروژه مشخصی کار می‌کنند که در انتها به حل و رفع یکی از مشکلات یا چالش‌های کشور می‌انجامد.


استفاده از ظرفیت نخبگان برای رفع مسائل کشور


به گفته پرویز کرمی، مشاور رئیس بنیاد ملی نخبگان؛ طرح شهید احمدی روشن یکی از جوایز بنیاد ملی نخبگان است که به دانشجویان و مستعدان تحت پوشش این بنیاد ارائه می‌شود. این طرح با هدف  توانمندسازی استعدادهای برتر و جهت‌دهی به فعالیت‌های نخبگانی به سوی حوزه‌های مورد نیاز کشور انجام می‌شود. 


 اساتید دانشگاه، رؤسای مراکز علمی و پژوهشی، کارفرمایان صنعتی، بنیاد ملی نخبگان و دانشجویان مستعد تحت‌پوشش بنیاد  از جمله افرادی هستند که در طرح احمدی روشن مشارکت می‌کنند. دانشجویان کارشناسی با معدل بالاتر از 17 و دانشجویان مقطع ارشد و دکتری با معدل بالای 18 می‌توانند در طرح شهید احمدی روشن شرکت کنند. گفتنی است، به اساتید و دانشجویان تحت‌پوشش بنیاد در این طرح جایزه تحصیلی تعلق می‌گیرد.


نخبه


کرمی می‌گوید؛ اساتید پروژه‌های مورد نظر خود را ارائه می‌دهند و دانشجویان می‌توانند با مراجعه به سایت طرح احمدی روشن  پروژه مورد نظر خود را انتخاب و در آن ثبت‌نام کنند. سپس اساتید از میان ثبت‌نام‌کنندگان، افرادی را برای همکاری انتخاب می‌کنند. اساتید و دانشجویان باید طی 9 ماه پروژه را به سرانجام برسانند.


کمک هزینه‌های طرح احمدی روشن برای دانشجویان و اساتید


به گفته مشاور رئیس بنیاد ملی نخبگان؛ در طول چهار دوره قبلی طرح شهید احمدی روشن از سوی بنیاد ملی نخبگان کمک هزینه‌هایی به دانشجویان پرداخت می‌شد که از دوره پنجم با توجه به شرایط اقتصادی کشور افزایش پیدا خواهد کرد. تاکنون به دانشجویان دکتری متأهل ماهانه یک میلیون و 750 هزار تومان، دانشجویان دکتری مجرد ماهانه یک میلیون و 450 هزار تومان، دانشجویان ارشد متأهل یک میلیون و 200 هزار تومان، به دانشجویان ارشد مجرد یک میلیون تومان، به دانشجویان کارشناسی متأهل یک میلیون و به دانشجویان کارشناسی مجرد 800 هزار تومان پرداخت می‌شد.


بنیاد ملی نخبگان به اساتید نیز کمک هزینه‌ای پرداخت می‌کند. در ازای هر ساعت، 100 هزار تومان به استاد تعلق می‌گیرد و هر استاد می‌تواند تا سقف 200 ساعت طی سال تحصیلی فعالیت داشته باشد. هزینه‌های این بخش نیز در دوره پنجم نیز افزایش می‌یابد.


نخبه


دوره پنجم طرح شهید احمدی روشن چگونه برگزار می‌شود؟


به گفته کرمی؛ برای شروع دوره پنجم نامه‌ای از سوی بنیاد ملی نخبگان به وزارتخانه‌ها، سازمان‌ها و نهادهای مدیریتی داده شده تا مسائل و چالش‌هایشان را برای قرارگیری در سایت احمدی روشن مطرح کنند. طی تفاهم‌نامه‌هایی که بنیاد ملی نخبگان با سازمان‌ها و نهادها منعقد کرده‌ است، از این پس بخشی از هزینه‌های دوره برعهده نهادهای صاحب چالش خواهد بود. 


تاکنون حدود 600 پروژه در سایت طرح احمدی روشن مطرح شده که اساتید می‌توانند پروژه‌های مورد نظر خود را از میان آنها انتخاب کنند. اساتید همچنین می‌توانند موضوعات خارج از این پروژه‌ها را نیز مطرح کرده و روی آن کار کنند. در پروژه‌هایی که از سوی سازمان‌ها و نهادها مطرح می‌شوند، هزینه‌های جداگانه‌ای برای  دانشجویان و اساتید در نظر گرفته شده که بنیاد ملی نخبگان آنها را  از نهادهای مربوطه گرفته و به شرکت‌کنندگان پرداخت می‌کند. 


 برخی از پروژه‌ها مورد استقبال اساتید و دانشجویان قرار نمی‌گیرد، بنابراین بنیاد ملی نخبگان کمک هزینه ویژه‌ای، تا سقف 25 میلیون تومان، برای آنها در نظر گرفته است تا اساتید و دانشجویان را به فعالیت روی این پروژه‌ها تشویق کند.


نخبه


حضور کارفرما در دوره پنجم طرح شهید احمدی روشن


مشاور رئیس بنیاد ملی نخبگان می‌گوید؛ یکی از مزیت‌های دوره پنجم طرح شهید احمدی روشن نسبت به دوره‌های قبلی حضور کارفرما در روند رقابت است، برای مثال اگر وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی مسئله‌ای را مطرح کرده و هزینه را متقبل شده باشد، مدیران این وزارتخانه در دوره حضور خواهند داشت و روند کار را پیگیری می‌کنند تا طرح به سرانجام برسد.


بنیاد ملی نخبگان  نقش ناظر، پیگیری‌کننده و یاری‌دهنده را برعهده دارد و نهاد صاحب مسئله نیز هزینه‌ها را پرداخت می‌کند. استاد و دانشجو نیز فرایند عمل‌آوری پروژه را انجام می‌دهند. اساتید هر سه ماه یک بار گزارش عملکردی از پروژه‌ می‌دهند و ضریب توانمندی دانشجویان را به صورت ماهانه به بنیاد ملی نخبگان گزارش می‌دهند. درواقع کمک‌هزینه با توجه به این گزارش پیشرفت به دانشجویان پرداخت می‌شود.


مهارت‌افزایی،  تجربه کاری و رفع مشکل


طرح شهید احمدی روشن نه‌تنها زمینه‌ای برای استفاده از ظرفیت نخبگانی برای رفع مشکلات و چالش‌های کشور فراهم می‌کند بلکه فرصتی برای نیروی انسانی جوان ایجاد می‌کند تا در فضای واقعی کار قرار بگیرد، مهارت‌های کاری خود را افزایش دهد، در کنار تحصیل تجربه کاری به دست آورد و به رفع یکی از چالش‌های کشور کمک کنند. بدین‌ترتیب دانشجویان می‌توانند همزمان با تحصیل در دانشگاه در زمینه کاری مورد علاقه خود تجربه کسب کنند و کمک هزینه‌ای نیز از این راه به دست آورند.


انتهای پیام/4021/پ


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب