دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
07 مرداد 1399 - 00:03
آنا گزارش می‌دهد؛

5G درمان را دگرگون می‌کند/ آینده روشن پزشکی با استفاده از فناوری

فناوری 5G امکان دسترسی پزشکان به داده‌های دقیق‌تر و کامل را فراهم کرده و نیز کیفیت درمان و مراقبت از بیماران را بهبود می‌بخشد.
کد خبر : 504298
5G-Health-min-1024x683.jpg

به گزارش خبرنگار حوزه علم، فناوری و دانش‌بنیان گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، افزایش دستگاه‌های اینترنت اشیاء که توسط فناوری 5G متصل شده‌اند، موجب شده تقریباً هر صنعتی متحول شود، چراکه مشاغل، محیط‌ها و مشتریان به یکدیگر متصل شده‌اند. شاید هیچ صنعتی مانند درمان و پزشکی، اینترنت اشیاء و 5G را به‌سرعت اتخاذ نکرده باشد، زیرا این فناوری‌ها برنامه‌ها را ساده‌تر کرده و نظارت بر بیماران را راحت‌تر می‌کنند. همچنین درمان از راه دور را فراهم می‌کنند.


بااین‌حال، برای مقابله با بیماری همه‌گیر کرونا، به همبستگی و ارتباط بیشتری بین متخصصین درمانی و بیماران نیاز داریم. همچنین درعین‌حال صنعت درمانی باید برای محافظت از داده‌های حساس بیماران، خدمات حفاظتی مناسبی را اتخاذ کند.


5G ارتباط بیشتری را فراهم می‌کند


ازآنجاکه کادر درمان در طول همه‌گیری با چالش‌های جدید زیادی روبرو هستند، فناوری‌های اینترنت اشیاء و 5G به آنها در واکنش به این چالش‌ها کمک کرده‌اند.



مانند بسیاری از بخش‌های دیگر، مراقبت‌های بهداشتی از اینترنت اشیاء برای ساده‌سازی کار روزانه استفاده می‌کند. به‌عنوان‌مثال، اینترنت اشیاء بیمارستان‌ها را قادر می‌سازد تا وضعیت تختخواب و بیماران را بهتر ردیابی کنند. این فناوری نه‌تنها می‌تواند به شناسایی نزدیک‌ترین پرستار یا پزشک پشتیبان برای یک بیمار کمک کند بلکه همچنین خالی شدن تختخواب برای یک بیمار جدید را به کارد درمان اطلاع می‌دهد. علاوه بر این می‌تواند امور اداری بیمارستان و کارهای مربوط به پذیرش بیمار را راحت‌تر کند، درنتیجه زمان انتظار بیماران به نصف کاهش یافته و نیز شأن بیمار حفظ می‌شود.


اینترنت اشیاء و 5G همچنین با دسترسی پزشکان به داده‌های دقیق‌تر و کامل، کیفیت درمان و مراقبت را بهبود می‌بخشند. اکنون دستگاه‌ها بدون در نظر گرفتن موقعیت مکانی، عملکرد بدن را تحت نظر دارند، بنابراین پزشکان می‌توانند سلامتی بیماران را حتی در صورت عدم حضور در مطب ارزیابی کنند. برای مثال اگر فشارخون، سطح انسولین یا اکسیژن‌رسانی تغییری کند، پزشک هشداری را دریافت کرده، و حتی قبل از اینکه بیمار متوجه شود، با وی تماس حاصل می‌شود.


علاوه بر این مورد، همچنین جریان مداوم داده‌ها دستگاه‌ها را قادر می‌سازد تا روند سلامتی بیمار را ردیابی کنند. به‌طور فزاینده‌ای، افراد در معرض خطر(با بیماری زمینه‌ای)، اینترنت اشیاء را به همه وسایل خانه خود اضافه می‌کنند، تا یک تصویر جامع‌تر از وضعیت و نحوه عملکرد خود در محیط خانه را به پزشکان ارائه دهند. هشدارهای فوری و داده‌های بیشتر به معنای مراقبت بهتر است.



فناوری 5G با ارائه اتصال بهتر از «پزشکی از راه دور» پشتیبانی کرده و به بیماران امکان می‌دهد بدون نیاز به سفر درون یا برون‌شهری به متخصصان پزشکی دسترسی پیدا کنند. این امر به‌خصوص برای بیماران خانگی که دارای شرایط خاصی هستند می‌توانند بسیار مفید باشد.


ازآنجاکه پزشک اطلاعات مربوط به دستگاه‌های متصل را دارد، به‌سرعت آنها را بررسی کرد و به درمان فرد می‌پردازد. این امر نه‌تنها کیفیت زندگی بیماران را بهبود می‌بخشد، بلکه خطر آنها را برای مراجعه به مراکز درمانی و مواجه با مناطق آلوده به ویروس کرونا کاهش می‌دهد. همچنین فشارهای مضاعف روی بیمارستان‌ها نیز کاهش می‌یابد.


سرانجام، جمع‌آوری داده‌های هزاران بیمار، پتانسیل بزرگی در بهبود مراقبت‌های درمانی ایجاد می‌کند. مجموعه‌ای از داده‌ها می‌تواند هم به درک بهتر و هم برای مبارزه با همه‌گیری‌هایی مانند COVID-19 کمک کند. علاوه بر این برای تشخیص همه‌گیری‌های آینده نیز مؤثر است. از داده‌ها همچنین می‌توان برای ردیابی، تشخیص و درمان موضوعات سلامت گسترده‌تری که بر جامعه تأثیر می‌گذارند استفاده کرد.



خطرات نوین صنعت درمان


ازآنجاکه حوزه سلامت و درمان، فناوری و داده‌های جدیدی را برای کمک به بیماران به‌کار می‌گیرد، باید اطمینان حاصل کند که از بیماران در برابر نشت اطلاعات، خطا و نقض حریم خصوصی محافظت می‌کند.


سازمان‌های درمانی باید از زیرساخت‌های فناوری که اکنون برای اداره بیمارستان‌های خود اتخاذ کرده‌اند، محافظت کنند. ازجمله خطرناک‌ترین تهدیدها باج افزار است (گونه‌ای از بدافزارها هستند که دسترسی به سیستم را محدود می‌کنند و ایجادکننده آن برای برداشتن محدودیت درخواست باج می‌کند). به گفته یک شرکت تحقیقاتی، از سال 2016 نزدیک به 1500 سازمان درمانی موردحمله قرارگرفته‌اند و بیش از 6 میلیون بیمار درگیر این ماجرا شده‌اند.



نهادها و مؤسسات پزشکی نیز باید از حریم خصوصی بیماران خود محافظت کنند. بیمارستان‌ها باید «پراکندگی داده‌های کوچک» را مدیریت کنند، تا خطر نشت داده‌های کاهش یابد. همچنین نه‌تنها باید از داده‌های جاری پشتیبان‌گیری صورت بگیرد، بلکه اطلاعات درمانی شخصی (PHI) نیز نباید در مکان‌های ناامن ذخیره شوند. معمولاً لپ‌تاپ، تبلت و فضاهای ابری منبع اطلاعات نشت شده هستند، بنابراین باید هم محافظت و هم بررسی شوند.


سازمان‌های بهداشتی همچنین باید مجوزهای دسترسی به منابع مرکزی اطلاعات را مدیریت کنند، به‌گونه‌ای که فقط متخصصان پزشکی دسترسی به اطلاعات را داشته باشند.



حتی سودمندترین فناوری‌ها با خطراتی همراه هستند. همان‌طور که با بیماری همه‌گیر کرونا مبارزه می‌کنیم، بیماران در معرض خطر را درمان می‌کنیم و از جمعیت سالمندی حمایت می‌کنیم، باید فناوری جدیدی را نیز اتخاذ کنیم. اینترنت اشیاء و فناوری 5G حوزه سلامت و درمان را برای نسل بعدی متحول می‌کنند، اما برای حمایت از این تحول، ما باید از این محیط جدید محافظت کنیم.


با توجه به تهدیدات سایبری بیشتر، احتمال وقوع خطا و خطرات حریم خصوصی، محافظت از داده‌ها باید تکامل یابد. استفاده از فضای ابری بستر مناسبی برای ذخیره داده با امنیت بالاست و همچنین پزشکان را قادر می‌سازد به‌سرعت تجزیه‌وتحلیل اطلاعات را انجام دهند.


انتهای پیام/4112/پ


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب