وسعت حریق در عرصههای طبیعی استان گلستان 470 هکتار کاهش یافت/ استفاده از ظرفیت بسیج برای مهار آتشسوزیها
محمدرضا کنعانی در گفتگو با خبرنگار حوزه محیط زیست گروه اجتماعی خبرگزاری آنا در ارتباط با اقدامات پیشگیرانه اداره کل محیط زیست استان گلستان در بحث حریق اظهار کرد: با توجه به گستردگی مناطق تحت حفاظت، سه منطقه پارک ملی گلستان، جهاننما و لوه و زاو در اولویت قرار گرفت. البته محیط زیست در بحث پیشگیری، کنترل و اطفاء سایر عرصههای طبیعی در کنار جنگلبانی به ارائه خدمت میپردازد.
وی افزود: علیرغم مشارکت محیطبانان در محیط زیست، اما سیاستگذاری اصلی در این زمینه برعهده سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری است.
مدیرکل محیط زیست استان گلستان با اشاره به اقدامات اداره کل محیطزیست این استان در راستای بحث پیشگیری از حریق عنوان کرد: اولین ظرفیت در این حوزه استفاده از بدنه اجرایی اداره کل محیط زیست استان بود که براین اساس قرارگاه پیشگیری و حریقهای احتمالی مرکزی در اداره کل استان فعال شد. ذیل این قرارگاه، قرارگاههای منطقهای (تحت مدیریت) نیز تشکیل شد.
کنعانی ادامه داد: علیرغم اینکه افراد دوره اطفاء، امداد و نجات و کمکهای اولیه دیده بودند ولی مجدداٌ این افراد دورههای مذکور را برای کسب آمادگی بیشتر گذراندند.
وی با اشاره به تشکیل گروههای واکنش سریع در شهرستانهای دور از مناطق حفاظت شده نیز گفت: این گروههای پنج نفره بهعنوان مناطق معین انتخاب شده که بر حسب فاصله، انتخاب و در زمان بروز حادثه به شهرستانهای نزدیک ارسال میشوند.
مدیرکل محیط زیست استان گلستان استفاده از ظرفیت جوامع محلی را از دیگر ظرفیتهای موجود برای پیشگیری از آتشسوزی در مناطق تحت حفاظت استان دانست و گفت: در پارک ملی گلستان 13 سکونتگاه روستایی حاشیهای که بیشترین تعاملات را با پارک داشتند شناسایی شده و با هماهنگی دفتر هماهنگی امور روستایی استانداری از هر روستا گروههای 12 نفره از افراد علاقهمند انتخاب و دورههای آموزشی اطفاء، امداد و نجات و کمکهای اولیه برای آنها برگزار شد تا در زمان بحران این افراد با مدیریت دهیار مشارکت لازم را در اطفاء داشته باشند.
کنعانی در خصوص استفاده از ظرفیت نیروهای بسیج در مهار حریقهای احتمالی هم اظهار کرد: براساس تفاهمنامهای که با سپاه نینوای استان گلستان منعقد شد این ارگان در بحث برپایی چادرهای آتشبان با اولویت پارک ملی گلستان مشارکت خواهد کرد. در محدوده پارک ملی 10 منطقه شناسایی شده که در هر چادر 4 نفر با 2 شیفت به فعالیت میپردازند.
وی تصریح کرد: نقاط انتخاب شده براساس ثبت اطلاعات آتشسوزیهای نیم قرن اخیر در پارک ملی گلستان است که در سیستم اطلاعات GIS ثبت شده و مناطق پرخطر حریق را مشخص کرده است.
مدیرکل محیط زیست استان گلستان در پایان در ارتباط با تأثیر اقدامات پیشگیرانه استان در سالهای 97 و 98 نیز گفت: مجموعه اقدامات اشاره شده که بخشی از آن از سال قبل آغاز شده باعث شد تا با وجودیکه تعداد آتشسوزیها در سالهای 97 و 98 یکسان بوده ولی وسعت آن کاهش یافته است. در این بازه دو سال 23 مورد آتشسوزی اتفاق افتاد که در سال 97 حدود 500 هکتار از عرصههای طبیعی طعمه حریق شد اما این میزان آتشسوزی در سال 98 حدود 26 هکتار را درگیر کرد.
انتهای پیام/4105
انتهای پیام/