پشیمانی؛ مهمترین گام برای جبران خطا و توبه به درگاه خداوند
به گزارش خبرنگار حوزه اندیشه و کرسیهای آزاداندیشی گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، پژوهشکده قرآن و عترت دانشگاه آزاد اسلامی در قالب طرح «پیغام دوست» هر روز یک آیه از قرآن کریم را بههمراه ترجمه و توضیحی مختصر ارائه میکند.
بیشتر بخوانید:
منظور از «کوثر» در قرآن حضرت زهرا(س) است/ خیر و برکت فراوان در ذریه حضرت فاطمه(س)
پیغام دوست
در روز چهارشنبه اول مرداد ۱۳۹۹ مصادف با اول ذیحجه ۱۴۴۱ «پیغام دوست» بهشرح زیر است:
سپس آدم از پروردگارش كلماتى را دريافت کرد و [خدا] بر او ببخشود آرى او[ست كه] توبهپذير مهربان است (بقره، ۳۷)
فتَلَقَّى آدَمُ مِنْ رَبِّهِ كَلِمَاتٍ فَتَابَ عَلَيْهِ إِنَّهُ هُوَ التَّوَّابُ الرَّحِيمُ (البقره، ۳۷)
یکم: آدم و حوّا پس از خطایی که مرتکب شدند و از درخت ممنوعهای خوردند که نتیجهاش ضرر رساندن به خودشان بود متوجه اشتباه خویش شدند و پشیمان گشتند.
دوم: همین ندامت سبب عنایت خداوند به آنها شد و کلماتی به ایشان آموخت که بیان کردند و توبهشان پذیرفته شد.
سوم: معلوم میشود خطا کردن یکی از خصوصیات انسانهاست که نتیجهاش ضرر رساندن به خویش است. اما آنچه مهم است اینکه ندامت و پشیمانی مهمترین گام برای جبران خطاها و توبه به درگاه خداوند است.
چهارم: در اینکه آن کلمات چه بود برخی گفتهاند دعای اظهار ندامت به درگاه خداوند بود که در آیه 23 اعراف آمد: قَالَا رَبَّنَا ظَلَمْنَا أَنْفُسَنَا وَإِنْ لَمْ تَغْفِرْ لَنَا وَتَرْحَمْنَا لَنَكُونَنَّ مِنَ الْخَاسِرِينَ
پنجم: طبق روایات متعددی که شیعه و اهل سنت نقل کردهاند خداوند نامهای محمد و آل او را به آنها آموخت و آن دو خدا را به نام آنان خواندند و خداوند توبه آنها را پذیرفت.
یادمان باشد که نسبت به «پیغام دوست» بیتفاوت نباشیم و در آن بیندیشیم و انشاءالله عمل کنیم. همچنین در رساندن این پیغام به دیگران کوشا باشیم.
انتهای پیام/۴۱۱۸/
انتهای پیام/