گجتهای پوشیدنی از شیوع بیماریهای عفونی جلوگیری میکنند
به گزارش خبرنگار حوزه علم، فناوری و دانشبنیان گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، با شیوع ویروس کرونا گجتهای پوشیدنی سلامتمحور، از ردیابهای شناختی مانند شرکت فیتبیت گرفته تا بازوبندهای ارتعاشی که به کاربران هشدار میدهد تا صورت خود را لمس نکنند، مجدداً رونق یافتهاند.
در پی رکود اقتصاد جهانی که در سال 2016 اتفاق افتاد، استارتآپهای فناوریهای پوشیدنی سلامتمحور برای مدتی طولانی با کاهش معاملات و افت بازار کار روبرو شدند، بهطوریکه سرمایهگذاری سالانه آنها که معمولاً بالای 700میلیون دلار بود، به کمتر از 550میلیون دلار رسید؛ اما شیوع کرونا جان تازهای به بازار کار آنها بخشیده است.
با توجه به پیشرفتهای نوآورانه اخیر، سنجش فعلوانفعالات دنیای واقعی با استفاده از تلفنهای همراه و سنسورهای پوشیدنی امکانپذیر شده و به دانشمندان این امکان را میدهد که اطلاعات مربوط به تعاملات اجتماعی انسان را در زمینههای مختلفی جمعآوری کنند. درواقع دادههای تجربی كه شبكههای تماسی را به تصوير میکشند، سطح قابلتوجهی از جزئيات را به دست آوردهاند كه ممكن است بينش جديدی را در مورد عناصر انتقال ویروس بين افراد ایجاد کند.
در عین حال چنین اطلاعاتی چالشهای جدیدی را معرفی میکنند که با توصیف و تحلیل آمار و استفاده از آنها در مدلهای ریاضی مشخص و شناسایی میشوند. بهطور خاص، ادغام اطلاعات دقیق نقطهبهنقطه در ساختارهای محاسباتی که برای الگوسازیِ شیوع بیماریهای عفونی در نظر گرفته شده است، این مسئله را مورد بررسی قرار میدهد که تصویرسازیِ اطلاعات خام به بهترین وجه برای آگاهسازی الگوها عمل میکند.
مؤسسه پژوهشی اسکریپس یک اپلیکیشن تحقیقاتی را راهاندازی کرده است که اطلاعات بهداشتی پوشیدنی کاربران ازجمله ضربان قلب، میزان خواب و سطح فعالیت را با هدف شناسایی سریعتر پیشرفت آنفلوانزا، ویروس کرونا و سایر بیماریهای ویروسی که با سرعت پخش میشوند را تجزیه و تقسیمبندی میکند.
اشخاصی که 18 سال سن دارند و از یک ساعت هوشمند یا ردیاب فعالیت استفاده میکنند، (بهعنوانمثال یک ساعت هوشمند اپل، مچبند فیتبیت، ساعت هوشمند امیزفیت یا گارمین) میتوانند در تحقیقات شرکت کنند و با دانلود برنامه موبایل MyDataHelps، اطلاعات خود را در آن به اشتراک بگذارند.
محققان مؤسسه اسکریپس تأیید کردند که با جمعآوری مقادیر سنجیدهشده از گجتهای کاربران، میتوانند نظارت آنی بر بیماریهای مسری تنفسی را بهبود بخشند.
کشف زودهنگام اصلی است اساسی برای واکنش مؤثر سلامت عمومی به شیوع بیماریهای سخت و بهبود درمان آنها. از هر 5 فرد بزرگسال در ایالاتمتحده، 1 نفر از اپلیکیشنهای سلامتمحور موبایل یا گجتهای پوشیدنی استفاده میکند؛ الگویی که تقریباً در هر گروه جمعیتی وجود دارد و پیشبینی میشود طی سالهای آینده پیشرفت خود را ادامه دهد. مؤسسه اسکریپس همچنین یک آزمایش مبتنی بر اپلیکیشن را با همکاری یک شرکت فناوری سلامت ایجاد کرده است.
جنیفر رادین، اپیدمیولوژیست مؤسسه پژوهشی اسکریپس میگوید: با توجه به فصل آنفلوانزای پیش رو و بیماری همهگیر ویروس کرونا در سراسر جهان، ما فرصتی بزرگ برای ارتقاء ردیابی بیماری داریم تا سلامت جامعه بهبود یابد. یک رویکرد برای انجام این کار، استفاده و تجزیه اطلاعات بهداشت و سلامت است که هماکنون توسط افرادی که معمولاً از وسایل پوشیدنی استفاده میکنند، جمعآوری شده است.
گام اول، مدلسازیِ تأثیر تشخیص زودهنگام ویروس از طریق تشخیص خانگی و دستگاههای پوشیدنی است که توان شناسایی و درمان بیماریها را فراهم میکند و ممکن است افراد را ترغیب کند تا سریعتر به دنبال درمان باشند. نوآوری در خانه میتواند هشدارهایی را برای افرادی که هنوز علائمی ندارند ارسال کرده و در صورت ابتلا به آنفلوآنزا، به آنها توصیههایی را اعلام کند. همچنین درصورت شیوع یک بیماری همهگیر در جامعه، این هشدارها میتواند به نهادهای بهداشت و درمان محلی نیز ارسال شود.
سپس این دادهها میتوانند از طریق ظرفیتهای پزشکی از راه دور به پزشکان منتقل شوند و آنها نیز داروی مد نظر را به آنها توصیه کنند. همچنین این ظرفیت وجود دارد تا آن دارو از طریق پهپاد به دست فرد برسد. این پیشرفتها نوظهور نیستند، بلکه مدتهاست راهاندازی شدهاند و میتوانند به افراد این امکان را بدهند که معالجه و درمان خود را سریعتر دریافت کرده و در خانه بمانند تا انتقال بیشتر عفونت کاهش یابد.
همچنین تشخیص زودهنگام بیماری و اعلام هشدار، برای ساخت واکسنها و نوآوریهای واکسیناسیون نیز بسیار مؤثر است. علاوه بر این از ظرفیتهای فناوری موجود میتوان برای مدیریت توزیع واکسن در جامعه نیز بهره برد.
در مجموع شیوع ویروس کرونا موجب شد بسیاری از استارتآپها و شرکتهایی که در حوزه فناوریهای پوشیدنی فعال بودند رونق تازهای بگیرند. گجتهای پوشیدنی ازجمله ساعتها، مچبندها، حلقهها و بازوبندهای هوشمند میتوانند در این ایام از گسترش ویروس جلوگیری کنند. این دستگاهها همچنین میتوانند با ارسال دادههای سلامت به مقامات بهداشتودرمان، افراد و نیز مناطقی که آلوده هستند را مشخص کرده تا در نهایت به مهار ویروس کرونا کمک کنند.
انتهای پیام/4112/پ
انتهای پیام/