دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
23 تير 1399 - 18:07

تاکید وزیر بهداشت بر ضرورت تعیین تکلیف موقوفات بهداشتی درمانی

وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: باید تکلیف واحدهای خیریه و موقوفه که با نیت بهداشتی و درمانی در نظر گرفته شده‌اند، زودتر مشخص شود.
کد خبر : 501494
thumbs_b_c_32d0601b7701d77368a1df99b81617c1.jpg

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری آنا از وزرات بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، سعید نمکی در دیدار حجت‌الاسلام و المسلمین خاموشی رئیس سازمان اوقاف و امور خیریه اظهار کرد: به شدت گله مندم که در سال‌های گذشته خیلی از این موقوفات متاسفانه از دست رفته‌اند و حافظ هم که از موقوفه خواری برخی افراد در زمانه خودش خسته شده بود، گفت «فقیه مدرسه دی مست بود و فتوا داد/که می حرام ولی به ز مال اوقاف است».


وی گفت: تعداد زیادی از موقوفات برای مراکز درمانی در کشور وجود دارد اما از دست رفته‌اند و بعضا هیچ ردپایی از آنها باقی نمانده است. باید کمیته‌ای متشکل از دفتر آمار و فناوری اطلاعات، معاونت توسعه مدیریت و منابع و دفتر حقوقی وزارت بهداشت حداکثر تا یک ماه آینده فهرست تعیین تکلیف موقوفات و خیریه‌های بهداشتی و درمانی را تهیه کنند.


نمکی ادامه داد: باید اول بدانیم که چه موفوقات و خیریه‌های بهداشتی و درمانی در کشور وجود دارد. با کمک سازمان اوقاف و امور خیریه باید شیوه مدیریت بهینه این مراکز را تعریف کنیم و در این زمینه نیاز است که کمیته مشترکی بین وزارت بهداشت و سازمان اوقاف و امور خیریه مشخص شود.


وزیر بهداشت یادآور شد: بعد از مشخص شدن واحدهای موقوفه و خیریه باید ببینیم چطور می‌توان آنها را تبدیل به احسن کرد. همچنین باید نقشه راهی در این زمینه با همکاری معاونین بهداشت، درمان و آموزش تدوین شود و طبق آن نقشه راه، توسعه فضاهای بهداشتی، درمانی، آموزشی و خوابگاهی را در دستور کار قرار دهیم.  


نمکی گفت:‌ با به‌کارگیری یک مدیر پروژه باید همه موقوفات بهداشتی و درمانی سراسر کشور به سرعت احصاء شود. وضعیت پرونده‌هایی که در این حوزه بلاتکلیف مانده یا به نتیجه نرسیده، مشخص شود. همچنین باید ثبت دقیق سامانه‌ای از موقوفات و خیریه‌های قطعی، بلاتکلیف و در جریان با کمک دفتر حقوقی در مرکز آمار و فناوری اطلاعات وزارت بهداشت وجود داشته باشد.


وی افزود: برخی موقوفات هستند که از محل درآمد آنها باید برای مراکز درمانی هزینه کنیم به‌عنوان نمونه واقف نیت کرده که از درآمدهای فلان زمین کشاورزی، مقداری از آن برای یک بیمارستان هزینه شود اما در برخی موارد این موقوفات الان به مجتمع تجاری و برج مسکونی تبدیل شده که باید تکلیف آنها را بدانیم، همچنین ضروری است بر مبنای مشخصی، نیت واقف عملی شود.


وزیر بهداشت گفت: برخی املاک و دارایی هایی موقوفه و خیریه به‌عنوان مراکز بهداشتی و درمانی مورد استفاده قرار می‌گیرند، برخی دیگر نیز توسط واقف یا خیّر با نیت ساخت و کارکرد بهداشتی و درمانی وقف شده و مواردی از موقوفات و خیریه‌های هستند که واقف از محل عایدات آن، برای تقویت یک مرکز بهداشتی و درمانی اقدام به وقف کرده است.


انتهای پیام/4127


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب