جزئیات طرح مجلس برای دریافت مالیات از خانههای خالی/ تنها 7 درصد تسهیلات بانکی به حوزه مسکن و ساختمان اختصاص یافته است
سید احسان خاندوزی در گفتگو با خبرنگار حوزه مجلس گروه سیاسی خبرگزاری آنا، با اشاره به جزئیات طرح دوفوریتی مجلس برای ساماندهی بازار مسکن، اظهار کرد: برای حل مشکلات بازار مسکن که در ماههای اخیر فشار زیادی بر اقشار مختلف وارد کرده است، دو دسته راهکار بلندمدت وجود دارد که به صورت عمده مبتنی بر ساخت، عرضه مسکن و مهار سفتهبازی و سوداگری در بازار است.
نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه راهحلهای کوتاهمدت و فوریتر برای ساماندهی بازار مسکن، نیازمند استفاده از ظرفیت خانههای ساخته شدهای است که در بازار عرضه نمیشود، افزود: برای اینکه در این مسیر، مجلس گامی بزرگ بردارد برخی از نمایندگان طرحی تحت عنوان اصلاح ماده 54 مکرر قانون مالیاتهای مستقیم تهیه و تدوین کردهاند.
وی با اشاره به محتوای طرح مذکور، تصریح کرد: محتوای این طرح عبارت است از تکمیل فوری سامانه املاک و اسکان کشور به نحوی که اگر طرح در صحن علنی مجلس به تصویب نهایی برسد حداکثر سه ماه بعد از ابلاغ این قانون تمام اشخاص ایرانی فرصت دارند که کد ملی خود و اعضای خانوار را با کدپستی محل سکونت یا خانههایی که مالک یا مستأجر آن هستند، در سامانه ثبت کنند و در غیر این صورت آن کدپستی از منظر حاکمیت خانه خالی تلقی شده و مشمول مالیات بر خانه خالی خواهد شد.
اخذ مالیات دوبرابری از خانههای خالی
خاندوزی ادامه داد: برای اینکه نرخ مالیات بر خانه خالی اثرگذاری داشته باشد، افزایشی نسبت به قانون مالیاتهای مستقیم مصوب سال 94 در این پیشنهاد دیده شده که دو برابر میزان اجاره مالیات از خانههای خالی در هر ماه اخذ خواهد شد.
این نماینده مردم در مجلس یازدهم با بیان اینکه انتظار میرود با این روش انگیزشی اکثریت خانوارهای کشور در این سامانه اطلاعات سکونتگاهی خود را اعلام کنند، خاطرنشان کرد: البته وزارت راه و شهرسازی نیز مکلف به انجام مجموعهای از اقدامات در مسیر راستیآزمایی است.
وی با تأکید بر اینکه امیدواریم در ماههای آینده عرضه مسکن در بازار افزایش پیدا کرده و به این ترتیب مانعی برای روند شتابنده نرخ مسکن باشد، افزود: چهارشنبه تکلیف این طرح در مجلس مشخص خواهد شد.
محل هزینهکرد منابع حاصل از مالیات بر خانههای خالی
خاندوزی در پاسخ به این سؤال که آیا از منابع حاصل از اخذ مالیات از خانههای خالی در افزایش سرمایه بانک مسکن استفاده خواهد شد یا خیر، گفت: یکی از پیشنهادها در خصوص منابع حاصل از مالیات بر خانههای خالی همین بوده، اما باید ببینیم در مصوبه نهایی کمیسیون و صحن علنی این مورد موافقت قرار میگیرد یا خیر.
وی ادامه داد: بر اساس یکی از قواعد بودجهریزی اصل بر این است که تمام درآمدها در خزانه تجمیع شده و تمام هزینهها به شکل متمرکز از خزانه واحد تخصیص داده شود.
نایب رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی، با بیان اینکه بانک مسکن و همچنین سایر بانکها در حوزه مسکن و ساختمان در طول سالهای اخیر بسیار ضعیف عمل کردهاند، گفت: در سال 90 تنها 17 درصد تسهیلات بانکی به حوزه مسکن و ساختمان اختصاص یافت. این رقم برای سال 98 در حدود 7 درصد بوده است که این نشان میدهد جدیتی از سوی شبکه بانکی برای تزریق منابع وجود ندارد.
انتهای پیام/4151/پ
انتهای پیام/