انسان به فضل خداوند بلافاصله با مکافات عمل خود مواجهه نمیشود
به گزارش خبرنگار حوزه اندیشه و کرسیهای آزاداندیشی گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، پژوهشکده قرآن و عترت دانشگاه آزاد اسلامی در قالب طرح «پیغام دوست» هر روز یک آیه از قرآن کریم را بههمراه ترجمه و توضیحی مختصر ارائه میکند.
بیشتر بخوانید:
خداوند جهان را برای سرگرمی خلق نکرده است
پیغام دوست
در روز چهارشنبه ۱۸ تیر ۱۳۹۹ مصادف با ۱۶ ذیقعده ۱۴۴۱ «پیغام دوست» بهشرح زیر بود:
و اگر فضل و رحمت خدا بر شما نبود و اينكه خدا توبهپذير سنجيده كار است [رسوا میشديد] (نور، ۱۰)
وَلَوْلَا فَضْلُ اللَّهِ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَتُهُ وَأَنَّ اللَّهَ تَوَّابٌ حَكِيمٌ (النور، ۱۰)
یکم: انسانهای متوسط جامعه، رفتار و عملکردشان آمیختهای از درست و غلط، خوب و بد است.
دوم: اگر خداوند نظام عالم را بهگونهای تدبیر کرده بود که هرکسی مکافات اشتباهات و بدیهای خود را بلافاصله دریافت میکرد و به سزای عمل خود میرسید، در این صورت انسانها پیوسته در حال دریافتِ عذاب بهخاطر خطاها و اشتباهاتشان بودند و زندگی بر آنها به شدت سخت میشد و البته در میان جامعه نیز رسوا میشدند.
سوم: اما خداوند از روی فضل و رحمت خویش، تقدیر انسانها را به گونهای قرار داده تا اولاً بلافاصله با مکافات عمل خویش مواجهه نشوند و ثانیاً کسانی که از عملکرد بد خود پشیمان میشوند فرصتی برای جبران و بازگشت داشته باشند.
چهارم: از طرفی خدواند توّاب یعنی بسیار توبهپذیر است و پشیمانشدگان را دوست دارد.
پنجم: توبه یکی از جلوههای رحمت خداوند برای انسانهاست تا از این طریق هم گذشته خود را جبران کنند و هم به آینده امیدوار باشند و پیوسته در اندیشه اصلاح خود و رفتار خویش باشند.
یادمان باشد که نسبت به «پیغام دوست» بیتفاوت نباشیم و در آن بیندیشیم و انشاءالله عمل کنیم. همچنین در رساندن این پیغام به دیگران کوشا باشیم.
انتهای پیام/۴۱۱۸/
انتهای پیام/