افزایش تعرفههای اینترنت با نام مستعار سیاست بازاریابی/ حرکت چراغخاموش اپراتورها برای سود بیشتر
به گزارش خبرنگار حوزه علم، فناوری و دانشبنيان گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، شرکتهای ایرانسل و همراه اول بهتازگی با تغییر در حجم و قیمت بستههای اینترنت تلفن همراه شرایطی را به وجود آوردهاند که میتواند مشترکان این اپراتورها تحت فشار اقتصادی بیشتری قرار دهد.
در وضعیتی که کرونا بهشدت مردم را در سراسر کشور درگیر کرده و محدودیتهای بهداشتی سبب شده ضربههای سنگینی به بنگاههای اقتصادی کوچک و بزرگ وارد شود؛ اپراتورها افزایش در قیمت و حجم بستههای اینترنت تلفن همراه را با نام تغییر بستههای اینترنتی، قانونی و بدون مشکل میدانند.
تکذیب هرگونه افزایش قیمت بستههای اینترنتی از سوی ایرانسل و همراه اول
طبق پیگیری انجامشده از مسئولان شرکت ایرانسل، آنها منکر هرگونه تغییر قیمت در بستههای اینترنت تلفن همراه از سوی این شرکت شدند و اعلام کردند ایرانسل بهزودی اطلاعیه را در این خصوص منتشر خواهند کرد. همراه اول نیز در پاسخ به پیگیریهای انجامشده در مورد صحت افزایش قیمت بستههای تلفن همراه گفت: قیمت بستههای اینترنتی تغییر نکرده است و تنها به دلیل اجرای سیاستهای متنوع بازاریابی شرکت نوع خدمات قابل ارائه از لحاظ حجم بسته و قیمت آن دچار تغییر شدهاند.
هر نوع افزایش قیمت بستههای اینترنتی غیرمنطقی است
در حالی که اپراتورهای ایرانسل و همراه اول به طور کلی منکر هرگونه افزایش قیمت در بستههای اینترنت تلفن همراه شدند، حسین فلاح جوشقانی، رئیس سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی ایران بهتازگی در فضای مجازی نوشت: «بالابردن قیمت در برخی اپراتورهای تلفن همراه، در حالی که مردم به دلیل شیوع کرونا وابستگی بیشتری به فضای مجازی پیدا کردهاند، غیرمنطقی و غیرمعقول است و سازمان تنظیم با آن مخالفت کرده است. برخورد قانونی با اپراتورهای متخلف از صبح با ارسال اخطار آغاز شد. قیمتها باید به قبل بازگردد.»
این توئیت رئیس سازمان ناظر بر عملکرد اپراتورهای مختلف تلفن همراه در کشور گویای این است که اپراتورها با اجرای سیاستهای عوامفریبانه و تحت عنوان تغییر در رویکرد بازاریابی به دنبال افزایش قیمتهای خدمات خود به مشترکان تلفن همراه هستند. یکی از کاربران فضای مجازی در واکنش به تغییر قیمت و حجم ترافیک بستههای اینترنت تلفن همراه از سوی اپراتور ایرانسل نوشت:«بعد از همراه اول ، ایرانسل هم قیمت بستههای اینترنتی رو افزایش داده است. بسته یک ماهه ۳ گیگابایت از ۱۶۵۰۰ به مبلغ ۲۲۵۰۰ تغییر کرده. مرسی اپراتور عزیز که هوای مردم رو دارید.»
کاربر دیگر با اشاره به سیاستهای دولت در خصوص تخصیص ارز مورد نیاز به اپراتورها برای تأمین هزینه لازم به منظور تعمیرات و نگهداری زیرساختهای خدماتدهنده در یکی از شبکههای اجتماعی خود عنوان کرد: «دستتون درد نکنه، یعنی برای تجهیزات و تعمیر و نگهداری آنها بهشون ارز ۴۲۰۰ قرار شده داده شود یا اینکه قراره کیفیت سرویسها بیاد بیاید؟ چون در هر حال با افزایش چندبرابری هزینهها، ثابت نگه داشتن قیمت به بهایی باید تموم شود که فقط قسمتی از آن میتواند با بهبود بهرهوری انجام شود.»
کاربری دیگر نیز با ابراز ناراحتی از افزایش قیمتهای خدمات اینترنت تلفن همراه نوشت: «قیمتی که بالا برود توی این وضعیت اقتصادی، دیگه قطعاً پایین نمییاد.»
تعداد زیادی از کاربران تلفن همراه از محمدجواد آذری جهرمی بهعنوان وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات خواستند به دقت بر عملکرد اپراتورها در خصوص تغییر قیمتها نظارت و از هرگونه افزایش هزینه برای مشترکان جلوگیری کند. حالا و در بحبوحه برگزاری آنلاین امتحانات دانشگاهها و درست در زمانیکه تمایل مردم به استفاده از خدمات اینترنتی بیشتر از هر زمان دیگری است؛ نیاز به این نظارت بیشتر احساس میشود. مردم فراموش نکردند که در ماههای آغازین شیوع بیماری کرونا در کشور وزیر ارتباطات از تلاشهای این وزارتخانه برای ارائه خدمات اینترنتی ارزان قیمت و حتی رایگان به مردم خبر داده بود و در حساب توئیتری خود بیان کرد: «استفاده رایگان دانشگاهها، حوزههای علمیه، اساتید و دانشجویان عزیز از سامانههای آموزش مجازی، برای یک ماه دیگر تمدید شد.»
فعالیتهای وزارت ارتباطات برای حمایت از مشترکان اینترنتی خانگی و تلفن همراه پس از مدتی از کمرنگ شد و مسئولان این وزارتخانه اعلام کردند اپراتورها به تنهایی قادر به ارائه بستههای رایگان اینترنت به مردم نیستند و باید دولت از آنها حمایت کند.
به نظر میرسد اپراتورها اکنون افزایش درآمدزایی خود را به حمایت بیشتر از مشترکان و در نظر گرفتن طرحهای تشویقی ترجیح میدهند. رفتاری که شاید از نظر اقشار مختلف جامعه، در شرایط کنونی نوعی سوءاستفاده از نیاز ضروری مردم به خدمات اینترنتی تلقی میشود.
فشار اقتصادی مضاعف با افزایش قیمت بستههای اینترنت تلفن همراه
با بالا رفتن آمار مبتلایان و کشته شدگان در اثر ابتلا به ویروس کووید-19 ستاد ملی کرونا با تنظیم نامهای به دولت اعلام کرده اگر وضعیت به صورت کنونی ادامه پیدا کند باید مجددا محدودیتهای تردد و ساعت کاری در استانهای مختلف کشور در نظر گرفته شود. قطعا در چنین شرایطی فناوری اینترنت بیش از هر زمانی میتواند به مردم و به ویژه دانشآموزان و دانشجویان کمک کند که فرایندهای مرتبط با آزمون و آموزش دروس مختلف را دنبال کنند ولی قطعا هر نوع افزایش یا تغییر در محتوای بستههای اینترنتی میتواند فشار اقتصادی بیشتری را به مردم وارد کند.
فشارهای اقتصادی این روزها مردم را در تنگنا قرار داده است و برای حفظ سلامتی و جلوگیری از بیشتر شدن آمار مبتلایان به ویروس کرونا انتظار میرود که اپراتورهای و نهادهای دولتی از هرگونه تغییر قیمت در بستههای اینترنتی جلوگیری کنند.
انتهای پیام/4144/پ
انتهای پیام/