تاثیر 99درصدی اشعه Far-UVC برای نابودی کرونا
به گزارش خبرنگار حوزه علم، فناوری و دانشبنیان گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، یک مطالعه جدید که توسط محققان مرکز پزشکی ایروینگ دانشگاه کلمبیا انجام شده و در ژورنال Scientific Reports منتشر شده است، نشان میدهد که طولموج خاصی از نور ماوراءبنفش، بیش از 99.9 درصد کوروناویروسهای فصلی را بدون اینکه به انسان آسیب برساند، از بین میبرد.
دیوید برنر، نویسنده اصلی این مطالعه، گفت: براساس نتایج ما، ضدعفونی مداوم هوا با اشعه فرابنفش Far-UVC میتواند میزان انتقال و گسترش کرونا ناشی از هوا را در محیطهای داخلی که افراد زیادی در آنجا حضور دارند، بسیار كاهش دهد.
برخلاف اشعه UVC میکروبکش (با طولموج 254 نانومتر)، اشعه فرابنفش Far-UVC (با طولموج 222 نانومتر) نمیتواند به سلولهای زنده بدن دسترسی پیدا کرده و به آنها آسیب برساند. با توجه به این موضوع، تیم تحقیق میخواست امتحان کند که آیا میتوان آن را با موفقیت در مکانهای شلوغ که مردم حضور دارند، استفاده کرد یا خیر.
در این تحقیق، برنر و همکارانش از یک دستگاه تصفیه هوا برای پخش کردن دو کروناویروس رایج استفاده کرده و سپس آنها را در معرض یک اشعه فرابنفش Far-UVC قرار دادند. سپس آنها دریافتند که حتی قرار گرفتن جزئی در معرض آن، برای کشتن ویروسهای موجود در هوا، بسیار مؤثر است.
بهطور خاص، محققان دریافتند که قرار گرفتن در معرض مداوم در برابر اشعه فرابنفش Far-UVC باعث کاهش 90درصدی ویروسهای منتقل شده از هوا در طی 8 دقیقه، 95درصدی در حدود 11 دقیقه، 99درصدی در حدود 16 دقیقه و 99.9٪ در حدود 25 دقیقه میشود. این امر میتواند با نصب لامپهای UVC در قسمت بالایی مکانهایی که افراد زیادی در آن محیط حضور دارند، حاصل شود.
نتایج مقدماتی یک مطالعه دیگر نیز نشان میدهد که اشعه فرابنفش Far-UVC در برابر ویروس SARS-CoV-2 نیز مؤثر است.
ازآنجاکه استفاده از آن در فضاهایی مانند بیمارستانها، اتوبوسها، هواپیماها، قطارها، ایستگاههای قطار، مدارس، رستورانها، دفاتر، تئاترها، سالنهای بدنسازی و هرجایی که افراد تجمع کنند بیخطر است، میتوان از اشعه فرابنفش Far-UVC در کنار سایر اقدامات پیشگیرانه ازجمله پوشیدن ماسک، استفاده کرد تا مانع انتقال ویروسها شد.
انتهای پیام/4112/
انتهای پیام/