هجدهمین جشنواره بینالمللی امام رضا(ع) بهصورت مجازی برگزار میشود
به گزارش گروه فرهنگ و هنر خبرگزاری آنا محمودرضا برازش، امروز، چهارم تیرماه در نشست خبری «هجدهمین جشنواره بینالمللی امام رضا(ع)» در هتل فرهنگ و هنر مشهد، بیان کرد: از آنجا که با توجه به شرایط حاکم از شیوع کرونا امکان برگزاری جلسات عمومی و حضوری وجود ندارد؛ لذا نحوه برگزاری جشنواره تغییراتی داشته و این باعث شد تا گرایش ما بیشتر به سمت رسانه و فضای مجازی معطوف شود.
وی افزود: در این راستا ما انتخاب خادمان فرهنگی و هنری را در بخش داخلی داشتیم که ۵ نفر انتخاب شدند اما در بخش انتخاب خادمان بینالملل به نتیجهای نرسیدیم.
برازش اضافه کرد: با توجه به اینکه در سال جاری همزمان با شب میلاد حضرت رضا(ع) مراسمی مانند سالهای گذشته نداریم؛ لذا با تعاملاتی که با رسانه ملی صورت گرفته ۱۰ برنامه مشارکتی داریم. پخش برنامه چراغانی از اولین روز دهه کرامت ساعت ۱۸ در شبکه سه آغاز شده و تا شب میلاد ادامه دارد.
مدیر عامل بنیاد بینالمللی امام رضا(ع) اظهار کرد: در خصوص جشنوارههای استانی از آنجا که در نیمه اول برگزار میشد، مقدماتش فراهم شده بود اما با توجه به شرایط حاکم این امر صورت نگرفت. لذا بنا شد بعد از ماه محرم و صفر و از آبان ماه آغاز شود؛ البته برخی از جشنوارههای استانی مانند جشنواره فیلم گلستان فراخوان دادهاند.
وی بیان کرد: هدف از برگزاری این جشنوارهها خلق آثار در خصوص سیره اهلبیت(ع) و ترویج آن به خصوص سیره زندگی امام رضا(ع) است.
مدیرعامل بنیاد بینالمللی امام رضا(ع) گفت: این زنجیره شامل سه گام اصلی است؛ یکی اینکه از خلق آثار فرهنگی و هنری حمایت کنیم که در این خصوص برگزاری جشنوارهها، هنرمندان را در خلق آثار در بخش فرهنگی و هنری ترغیب میکند. به عنوان مثال وقتی جشنواره شعر برگزار شود، شاعران ترغیب شده و آثار خود را ارائه میدهند؛ ضمن اینکه تدابیری برای خلق اثر نیز پیشبینی شده است.
برازش اضافه کرد: در گام دوم، جمعآوری آثار رسیده به جشنواره را داریم و در گام سوم نشر آثار مدنظرمان است. در حوزه خلق اثر، بنیاد علاوه بر بحثهای جشنوارهای، به عنوان مثال در بخش پژوهش نیز اقداماتی انجام داده است. در این خصوص ما سه جشنواره در سطح کشور داریم و برای حمایت از حوزه پژوهشی طرحی برای حمایت از پایاننامههای کارشناسی ارشد، دکترا و سطح سه حوزه به استانها اعلام کردیم.
مدیرعامل بنیاد بینالمللی امام رضا(ع) افزود: در حوزه شعر و داستان هم علاوه بر جشنوارههای استانی از شاعران دعوت شد تا کلیپی از شعرخوانی خود آماده و ارسال کنند که پیشبینی ما این است ۵۰۰ اثر به تفکیک از هر استان، حدود ۴۰ تا ۵۰ اثر در این راستا به دست ما برسد.
برازش تصریح کرد: در حوزه تئاتر علاوه بر بخش کودک و بزرگسال با همکاری سایر دستگاهها ۸ نمایشنامه توسط نویسندگان برتر کشور تکمیل شده و برخی نیز در حال تکمیل هستند. در حوزه موسیقی اتفاقات خوبی را شاهد بودیم و در این بخش نیز آثار فاخری وجود داشته و مجموعه آواهای رضوی نیز از دیگر مواردی است که در یک سی دی ۵۰۰ دقیقهای آماده شده است. در بخش فیلم هم همکاری با معاونت سینمایی در سطح گسترده بوده، در بخش هنرهای تجسمی نیز هفته گذشته کارگاه همدلی با حضور ۷۰ نفر از هنرمندان برگزار شد.
وی اظهار کرد: در گام دوم و بعد از تولید ما جمع آوری آثار را در بانک جامع در دستور کار داریم که برنامه سنگینی است و برنامهریزی لازم در این خصوص انجام و تاکید شده تا کلیه اطلاعات فرهنگی و هنری در ارتباط با امام رضا(ع) است جمع آوری شود.
مدیرعامل بنیاد بینالمللی امام رضا(ع) گفت: همکاری لازم از سوی نهادهای مربوط را شاهد بودیم که شامل جمع آوری آثاری چون نسخ خطی، عکس، فیلم و سایر آثار هنری است و سعی شده در بانک جامع جمع آوری شود تا مورد استفاده قرار گرفته و موجبات خلق آثار دیگر را نیز فراهم کند.
برازش ابراز کرد: در توزیع و نشر راههای مختلفی چون برگزاری جشنوارهها، استفاده از رسانههای صوتی تصویری، صدا سیما و رسانهها و تابلوهای شهری وجود دارد که برخی از آثار جشنوارههای مشهد در بخش تابلوی شهری برای کلانشهرها استفاده میشوند.
مدیرعامل بنیاد بینالمللی امام رضا(ع) افزود: وضعیت فعلی، فعالیت در فضای مجازی را بارز کرده است. همچنین اهمیت فضای مجازی بیشتر شده و تولیدات فرهنگی و هنری در این فضا مورد استقبال قرار گرفته است.
وی عنوان کرد: کلیپهای آماده شده برای دهه کرامت روزانه ۱۰۰ تا ۲۰۰ هزار بازدید دارند و ما میتوانیم در فضای مجازی برای گسترش کار خود فعالیت بالایی داشته باشیم.
برازش در خصوص هزینههای برگزاری جشنواره امسال، تصریح کرد: بنیاد بینالمللی امام رضا (ع) امسال کمهزینه بود، به عبارتی بیشترین هزینه ما صرف تهیه جوایز یعنی سکههای مسابقات میشود، در گذشته ۸ سکه برای مسابقات در نظر گرفته میشد اما دو سال است که تعداد آنها به ۵ پنج سکه رسیده است؛ ضمن این که برگزاری مراسم هزینه بالایی را در پی داشت.
وی ادامه داد: بسیاری از فعالیتهای بنیاد بینالمللی امام رضا(ع) مشترک با آستان قدس بوده است، همچنین با سایر دستگاهها ارتباطاتی برقرار شده، برخی از جشنوارههای ما به صورت ملی برگزار شده و میهمانانی از سایر کشورها به ویژه کشورهای عربی و کشورهای ترک زبان به این شهر مشرف میشوند.
مدیرعامل بنیاد بینالمللی امام رضا (ع) عنوان کرد: باید از نظر تبلیغی حمایت شویم تا بتوانیم موفقتر از وضعیت کنونی باشیم، بنا بر گفته دوستان در تهران کمرنگ کردن فعالیت در مشهد و انتقال دفتر به تهران سبب بهبود وضعیت بنیاد میشود، اما ما میخواهیم در جوار امام رضا (ع) باشیم.
انتهای پیام/4127
انتهای پیام/