مافیای شیر خشک به دنبال افزایش سرسامآور قیمتها/منافع شرکتها جایگزین منافع مردم میشود؟
محسن جلواتی در گفتگو با خبرنگار بهداشت و درمان گروه اجتماعی خبرگزاری آنا، در مورد تغییر مصوبه افزایش 11 درصدی قیمت شیر خشک و اعمال افزایش 17 درصدی قیمتها اظهار کرد: با توجه به اینکه یکی از هزینههای عمده خانوارها هزینههای شیر خشک آنهاست، دولت ارز 4200 تومانی به این موضوع اختصاص داده است؛ اما در سال جاری 5 شرکت حوزه شیر خشک در کشور درخواست افزایش قیمت این محصول را داشتهاند که به نظر میرسد افزایش قیمت 8 درصدی با توجه به شرایط حاکم رقم معقولی باشد؛ اما سازمان حمایت با افزایش 11 درصدی قیمت موافقت میکند که این مصوبه به امضای نماینده وزارت صنعت، معاون سازمان غذا و دارو و مدیرکل دارو میرسد.
وی افزود: بهدنبال امضای این صورتجلسه که در تاریخ 26 خردادماه به امضا رسیده است، ما متوجه شدیم که این مصوبه نهتنها ابلاغ نشده بلکه فردای روز مصوبه با اعمال فشار مافیای شیر خشک، مدیرکل فرآوردههای غذایی و آشامیدنی سازمان غذا و دارو مکاتبهای نموده و درخواست غیرقانونی مبنی بر تغییر مصوبه از افزایش 11 درصدی به افزایش 17 درصدی داشته است.
قائممقام سازمان دیدهبان شفافیت و عدالت بیان کرد: متأسفانه مافیای شیر خشک با همراهی مسئولین ذیربط در سازمان غذا و دارو که البته دلیل آن برای مردم و کارشناسان سازمان دیدهبان شفایت و عدالت کاملاً روشن است درصدد فشار بر مردم هستند و ازآنجاکه مسئولان در سازمان غذا و دارو منصوبشده تا ناظر بر حفظ منافع و حقوق مردم در اینگونه موارد باشند، متأسفانه به سمت دیگری سوق پیدا کردهاند.
وی تصریح کرد: اینها با ترفندی مصوبه 11 درصدی را اعلام و ابلاغ نکردند، حتی مکاتبه کردند که افزایش قیمت 17 درصد محاسبه شود. اینکه اداره کل غذا و دارو به دنبال افزایش قیمت 17 درصدی است واقعاً جای پیگیری دارد و مردم باید از این خیانت سازمان غذا و دارو آگاه بشوند و با فوریت جلوی آن گرفته شود.
جلواتی با تأکید بر اینکه سازمان حمایت از حقوق مصرفکنندگان حتی با افزایش 11 درصدی نیز مخالف بوده و 8 درصد را افزایش مناسب میدانسته و درنهایت به 11 درصد رضایت داده است گفت: سازمان حمایت حتی بهطور مکتوب به سازمان غذا و دارو اعلام کرده که مخالف تغییر صورتجلسه افزایش 11 درصدی به 17 درصدی هستیم.
قائممقام دیدهبان شفافیت ادامه داد: ما به شکل جدی پیگیر این موضوع هستیم. همه اسناد مصوبه افزایش 11 درصدی را داریم. این مصوبه به امضای نماینده وزارت صنعت، سازمان حمایت، رئیس سازمان غذا و دارو، نماینده شرکتهای شیر خشک و مدیرکل دارو رسیده است اما مدیرکل فرآوردههای غذایی و آشامیدنی با فشار به مدیرکل دارو که احتمالاً دبیر کمیته قیمتگذاری است درصدد این افزایش 17 درصدی قیمت است.
جلواتی در پایان گفت: منافع ما باید منافع مردم باشد نه منافع 5 کارخانههای شیر خشک که در مورد برخی از آنها حرفوحدیثهایی نیز وجود دارد. اینکه منافع مردم را فدای منافع 5 شرکت میکنیم جای تأسف است و اعلام میکنیم که چنانچه سازمان غذا و دارو بخواهد تغییری در مصوبه ایجاد کند، از طریق دیوان عدالت اداری شکایت کرده و ابطال مصوب را درخواست میکنیم.
انتهای پیام/4148/پ
انتهای پیام/